Byle do przodu :)
SL na eurgbp -0,9%
Co dalej .. jeszcze nie wiem, na pewno mecz :]
Do założeń dodałem maks 2 waluty naraz(w sensie transakcje a nie że obserwacja) - maks 3% kapitału łącznie w SL i będę się tego trzymał.
Niestety akurat indeks funta poszedł najbardziej up
kabel up po złych newsach dla funta - znów sprawdziło się sprzedawanie faktów...
Co dalej .. jeszcze nie wiem, na pewno mecz :]
Do założeń dodałem maks 2 waluty naraz(w sensie transakcje a nie że obserwacja) - maks 3% kapitału łącznie w SL i będę się tego trzymał.
Niestety akurat indeks funta poszedł najbardziej up

Huh, tydzień wtopy - musiał nadejść - jestem na lekkim + w miesiącu. Przetrzymałem trochę L na edku - nigdy nie trzymam w nieskończoność, ale czasami przesuwam za inny "bezpieczny poziom" - Dotychczas okazało się to niepotrzebne - zwykle można było po prostu kupić taniej/ sprzedać drożej po zjedzeniu niewielkiej straty.
To co napisałem w poprzednim poście (co do ryzyka) jest efektem gry w pon-wt i za dużej ekspozycji na EUR (fuck.). Zresztą nadal się uczę więc gram najmniejszym lotem - prawie jak demo ale prawie robi różnice.
Być może poświęcę tydzień - dwa na demie na samo cięcie strat - wejście byle jakie i próba wyjścia jak najlepiej itp itd.
Dużo jeszcze się muszę nauczyć.
To co napisałem w poprzednim poście (co do ryzyka) jest efektem gry w pon-wt i za dużej ekspozycji na EUR (fuck.). Zresztą nadal się uczę więc gram najmniejszym lotem - prawie jak demo ale prawie robi różnice.
Być może poświęcę tydzień - dwa na demie na samo cięcie strat - wejście byle jakie i próba wyjścia jak najlepiej itp itd.
Dużo jeszcze się muszę nauczyć.
no i co ,bo nie jarze..?ac3 pisze:andy11 pisze:demo tylko traktuj do poznania platformy i do niczego wiecej......
graj na realu na microlotach i na tym sie ucz ucinac straty itd...peter_r pisze:Zresztą nadal się uczę więc gram najmniejszym lotem - prawie jak demo ale prawie robi różnice.
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
BE czy SL.....jak/czy/kiedy będę przesuwał SL
- na be mogę przesuwać (grając np. h4+) jak np. pójdzie daleko od miejsca kupna i np. zrobi się mocne wsparcie po drodze (później można by zamykać zysk przesuwając za każde kolejne wsparcie)
Na obrazku "wejście" dajmy na to po 5485 sl 5450
pierwsza strefa 5520-5545 , więc teraz jak jesteśmy na 5559 to przesuwam sl na 5515 (nie zależy mi na szybkim zamknięciu a na zamykaniu zysku/braku straty przed ewentualnym szybkim zjazdem)
- jak łapię sl to znaczy że można było kupić taniej/sprzedać drożej lub
TP było zbyt daleko i fala wróciła lub
sl był źle ustawiony (co też oznacza że można było kupić/sprzedać drożej/taniej)
lub mamy korektę lub koniec korekty hehe
Do tego można by jeszcze dodać newsy które lubią namieszać.
Np, złe wejście na edku powiedzmy L 2553 SL 2525 , pomijam fakt walnięcia Lki przy spadkowym do zamykania luki... 29 pipsów straty - ok.
drugi przypadek wejście S 2395 musiał bym ustawić sl 2456 - SL duży, większego nie mam zamiaru stosować - tu bym się zastanowił poważnie.. - nie ok
trzeci wybicie do 2503 wchodząc nawet na 2475 sl musiałby być około 50 (wejście byłoby spóźnione i tak patrząc w szerszym ujęciu) - nie ok
czwarty - mniej więcej to co grałem na kablu w piątek - odbicie od około 2430 wejście np. 2463 sl 2427 ~36 pipsów. - ok
- na be mogę przesuwać (grając np. h4+) jak np. pójdzie daleko od miejsca kupna i np. zrobi się mocne wsparcie po drodze (później można by zamykać zysk przesuwając za każde kolejne wsparcie)
Na obrazku "wejście" dajmy na to po 5485 sl 5450
pierwsza strefa 5520-5545 , więc teraz jak jesteśmy na 5559 to przesuwam sl na 5515 (nie zależy mi na szybkim zamknięciu a na zamykaniu zysku/braku straty przed ewentualnym szybkim zjazdem)
- jak łapię sl to znaczy że można było kupić taniej/sprzedać drożej lub
TP było zbyt daleko i fala wróciła lub
sl był źle ustawiony (co też oznacza że można było kupić/sprzedać drożej/taniej)
lub mamy korektę lub koniec korekty hehe
Do tego można by jeszcze dodać newsy które lubią namieszać.
Np, złe wejście na edku powiedzmy L 2553 SL 2525 , pomijam fakt walnięcia Lki przy spadkowym do zamykania luki... 29 pipsów straty - ok.
drugi przypadek wejście S 2395 musiał bym ustawić sl 2456 - SL duży, większego nie mam zamiaru stosować - tu bym się zastanowił poważnie.. - nie ok
trzeci wybicie do 2503 wchodząc nawet na 2475 sl musiałby być około 50 (wejście byłoby spóźnione i tak patrząc w szerszym ujęciu) - nie ok
czwarty - mniej więcej to co grałem na kablu w piątek - odbicie od około 2430 wejście np. 2463 sl 2427 ~36 pipsów. - ok
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziś...L na kablu, oczywiście wybicia brak więc zrobiłem testowo hedge'a, było z -20 w tej chwili z -9 pipsów...
Zastanawiam się co dalej, co z tego że wszystko wyglądało ładnie pro wzrostowo jak później poszło 10 razy w obie strony
Poglądowo jeszcze indeks dolca MN - widać precyzję w respektowaniu S/R.
Tabela z kolorami świec się trochę zepsuła po lukach weekendowych... niedługo zacznę szukać Ski na nzd (doszliśmy do 50% spadków na W1) ,,,,,
edit: narazie lekkie BO na osłabienie dolca h1 , wsparcie nie przebite..c d n
Zastanawiam się co dalej, co z tego że wszystko wyglądało ładnie pro wzrostowo jak później poszło 10 razy w obie strony

Poglądowo jeszcze indeks dolca MN - widać precyzję w respektowaniu S/R.
Tabela z kolorami świec się trochę zepsuła po lukach weekendowych... niedługo zacznę szukać Ski na nzd (doszliśmy do 50% spadków na W1) ,,,,,
edit: narazie lekkie BO na osłabienie dolca h1 , wsparcie nie przebite..c d n
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.