Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

E/J ZL D1 kierunek = ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Trochę przycichło, nie to nie MC tylko studia...
3 transakcje od tego czasu - A/U zamknięte na SL -100 w zasadzie ze strachu, G/U zamknięte na ~+120 i G/J zamknięte dzisiaj w nocy TP na +220 pipsów.
Wejście na G/J było najlepsze, pomogły też dane.
Dość ciekawie wygląda sytuacja na funcie, jen się bardzo umocnił, indeks dolca też się wybił dość konkretnie..
Na przyszły tydzień w zasadzie niewiele planuję, do obserwacji może CAD który zaczął się osłabiać albo funt, w ich przypadku to pierwszy tydzień spadków/korekty.
Umocni się może dalej jen lub/i dolar...więc pewnie będę obserwował te crossy..
Tak jak Esco prognozował, Nzd się osłabił, nie wykorzystałem tej okazji, tak samo jak z Aud...a tam już któryś tydzień spadków..jeszcze pewnie pospada(nzd).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Hmm znowu się zacząłem trzymać edka..eh. Z rana S skończyło na TP (.88->.62)
Później wróciłem dałem jeszcze jedną małą S to wpadło 7 pipsów..i teraz siedzę w L choć nie bardzo widzę jej dalszy byt.. zobaczę co się stanie do rana (o ile nie wpadnie sl..)

edit:
no to faktycznie pociągnęła ta L długo.. :DD i po zysku :)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Prawie 2 tygodnie przerwy, wczoraj 2x małe L(normalnie 0,05 a tutaj 0,01*2) na kablu,jako że ładnie na weekly zaczęło to wyglądać, tp jak narazie 5488(dzisiejszy max) i 5614, możliwe że zamknę wcześniej dziś/jutro...narazie średnio +~70 pips... cdn

TP1 zaliczone + 103 pips

To do :
"system" podejmowania decyzji inwestycyjnej w max 30 minut bazując głównie na weekly - codzienne monotonne przeglądanie walut i właśnie w takim czasie zdecydowanie o potencjalnym wejściu..
Taki przegląd docelowo musi być dokonywany wieczorem (w dzień zwykle się pracuje/uczy/...), wejście z palca lub oczekujące i sprawdzenie dopiero następnego dnia rano/wieczorem zależnie czy mam czas. Muszę po prostu się "zautomatyzować" i robić takie coś codziennie żeby nie przegapiać okazji i ostatecznie mieć większą szansę na wyjście na +.

Ostatecznie funt nie był najlepszym wyborem, dzięki temu że dolar się osłabił udało się zarobić, inne pary z dolarem poszły dużo wyżej.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

TP2 (kupione po .5363) nadal w grze...SL na be+1..
FOMC może coś namieszać, jak nie to sprawdzę rano co i jak.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Jak narazie bez zmian...jakieś lekkie czyszczenie stopów L'ek z rana , dane pozytywne dla wzrostów...przestawiam SL na 5425, jak ta strefa nie utrzyma to nie będę dalej trzymał pozycji.
Platforma zamknięta, sprawdzę o 18 co i jak :P
edit: masa info i znowu ben..oj trzeba jednak pilnować.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Ciężka sprawa z TP..potencjalnie wszystko pomiędzy 1.56/1.57 jest możliwe..dzisiejszy range już spory bo 165 pipsów..
The price is above the topside trend line (at 1.5551) and moves toward the low from March 12th at 1.5601. The 1.5551 is now support for the pair. Above that level the 1.5642-47 (lows from February) and the 1.56613 (38.2% of the move down from April high) are the next key targets.
resistance
intraday intraweek
1.5550 1.5640
1.5640 1.6050
edit:
tp jak narazie na 5631...pożyjemy zobaczymy.. 100+pipsów zabezpieczone.

..
na m5 coraz mniej wzrostowo
..
zamknięte z palca na 5580
+217 pipsów hehe nie jest źle :D

Obrazek

Poważnie się zastanawiam nad S'kami na EU/kablu ale w najbliższym tygodniu nie mam czasu na forexa..więc sobie daruję.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie tygodnia =>
2 transakcje po 0,01 na kablu, jedna +103 druga +217 pipsów....
risk ~2,5% kapitału
zysk około 5% kapitału.

Jak widzę reakcje rynku na przemówienie Bena to się cieszę że mam pozycję typu brak pozycji .. :lol:

edit:

Wieczorne wejście 0,01 GBPNZD, wybaczcie masę zbędnych rzeczy na wykresie..
Spread trochę mnie wkurzył...16 pipsów .eh.

SL -89 pipsów -1,1%

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

chwila czasu na przemyślenia..

Znów się zastanawiam jak zwiększyć skuteczność/zmniejszyć straty...trzeba dać szansę pozycji zarobić jeżeli gra się np na d1...i tak w przypadku wcześniejszych wejść na kablu zaczęło iść w górę po 1 dniu, tak na g/nzd nie ustawiłem TP na noc(chociaż namaziałem sobie na wykresie target) i się zemściło...chciwość z jednej strony a nie trzymanie się dobrego prowadzenia pozycji jak idzie źle (ucinanie strat).
Więcej na obrazku...mogłem zmniejszyć stratę o conajmniej 30%..nie wspominając o tym nocnym braku TP :oops:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze kabel z piątku - Long 0,01 widoczne na obrazku. Jedynie wykres MN mnie niepokoi :roll:
Dolny poziom odwiedzamy już 3ci raz od Września 2011...reakcja podobna - odbicie - będzie retest 5270 czy 5700 tego nie wiem, stawiam raczej na to drugie..następnie prawdopodobnie będę grał(o ile tam dojdziemy) na scenariusz odbicia od ~57 daleeeko w dół na 1.50 - zakładając że TL MN została naruszona...
Inne opcje jakie widzę to zl 1.5550.. lub 1.9 ..ciekawe czym rynek zaskoczy ? :D
Planuję TP postawić wysoko, sl na be i obserwować co się będzie działo.

ODPOWIEDZ