Dukascopy - ECN
Witaj hanys,
Niestety nie zapowiada się by w najbliższym czasie u jednego z obu brokerów pojawiły się takie instrumenty, mimo, że w planach taki ruch jest...
Jeśli nie interesują Cię CFD to pozostaje mi zasugerować poszukać jakiegoś brokera umożliwiającego granie na kontraktach futures na CME. Ma to swoje wady (np. niższa dźwignia) ale i zalety (np. rynek scentralizowany). Możesz spróbować AMP, które ma wątek w tym dziale...
Niestety nie zapowiada się by w najbliższym czasie u jednego z obu brokerów pojawiły się takie instrumenty, mimo, że w planach taki ruch jest...
Jeśli nie interesują Cię CFD to pozostaje mi zasugerować poszukać jakiegoś brokera umożliwiającego granie na kontraktach futures na CME. Ma to swoje wady (np. niższa dźwignia) ale i zalety (np. rynek scentralizowany). Możesz spróbować AMP, które ma wątek w tym dziale...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
raposo pisze:
Dukascopy Bank jest już częścią SEPA więc można przelewać środki zarówno do Dukascopy Bank, jak i Dukascopy Europe za pomocą przelewów europejskich w walucie EUR.
Raposo rozumiem , że przelewy z Dukascopy też kosztują mniej tz 5 EUR
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Niestety w drugą stronę to tak nie działa ponieważ takie transakcje są dokonywane manualnie przez pracowników Dukascopy i nie wszystkie przelewy w walucie EUR będą spełniały wymogi SEPA. Natomiast jeśli nasz bank udostępnia nam przelewy europejskie to Dukascopy je zaakceptuje. Tak to wygląda...rh-fx pisze:Raposo rozumiem , że przelewy z Dukascopy też kosztują mniej tz 5 EUR
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- mariusz911
- Stały bywalec
1. Czy da się na platformie Dukasa ustawić obecny czas Londynu (GMT +1) czy jest tylko GMT i już?
2. Gdzie można znaleźć info jaki jest swap na short EUR/PLN?
3. Czy konta Retail i Standard różnią się czymś oprócz wysokości wymaganej wpłaty? (wiem, prowizja zależy od wpłaty ale oprócz tego) np. szybkość realizacji zleceń itp. Bo jeśli nie ma różnic w kontach to po co byłoby zróżnicowanie rodzajów kont?
2. Gdzie można znaleźć info jaki jest swap na short EUR/PLN?
3. Czy konta Retail i Standard różnią się czymś oprócz wysokości wymaganej wpłaty? (wiem, prowizja zależy od wpłaty ale oprócz tego) np. szybkość realizacji zleceń itp. Bo jeśli nie ma różnic w kontach to po co byłoby zróżnicowanie rodzajów kont?
Nie, trzeba dostosować się do czasu serwera brokera, podobnie jak jest na MT4.1. Czy da się na platformie Dukasa ustawić obecny czas Londynu (GMT +1) czy jest tylko GMT i już?
Najlepiej w tym celu korzystać z kalkulatora Dukascopy jednak jeszcze nie wprowadzono tam nowych par dlatego na tę chwilę pozostaje sprawdzać to ręcznie tutaj:mariusz911 pisze:2. Gdzie można znaleźć info jaki jest swap na short EUR/PLN?
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... overnight/
W tabeli są różnice w pipsach pomiędzy otwarciem i zamknięciem pozycji. Jeśli dla pozycji długiej wartość jest dodatnia to ponosi się koszt, jeśli ujemny to zysk. Analogicznie dla pozycji krótkich.
Nie ma różnicy. Standard to konta dla firm natomiast Retail dla inwestorów indywidualnych (detalicznych).mariusz911 pisze:3. Czy konta Retail i Standard różnią się czymś oprócz wysokości wymaganej wpłaty? (wiem, prowizja zależy od wpłaty ale oprócz tego) np. szybkość realizacji zleceń itp. Bo jeśli nie ma różnic w kontach to po co byłoby zróżnicowanie rodzajów kont?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- mariusz911
- Stały bywalec
Wszystkie zlecenia są traktowane jednakowo. Nie ma tu równych i równiejszych więc bez obaw.mariusz911 pisze:dlatego zapytałem o różnicę bo może być np. tak że dla kont Standard zlecenia mają priorytet.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam !
Mam problem ze ściągnięciem danych historycznych dla większości par (działa tylko dla EURUSD, GBPUSD i może jeszcze tylko dla dwóch innych). Ściągam dane z platformy JForex z Historical Data Manager, wszystkie opcje w tym managerze mam dobrze ustawione, zresztą dla tych kilku par wszystko jest oke. Wcześniej ściągałem dane dla wszystkich dostępnych par i też wszystko było oke. Teraz jednak przy próbie ściągnięcia danych np. dla AUD/USD pojawia się komunikat: Cannot save data: Wrong Parameters AUD/USD / 1325376000000, -9223372036854775808 / com.dukascopy.dds2.greed.actions.ab@1be91c8. Dla pozostałych par komunikat brzmi podobnie. Dodam, że ustawiam ściąganie danych tickowych.
Nie wiem czy macie podobny problem, czy to coś nie tak z platformą, czy muszę szukać przyczyn gdzieś u siebie (chociaż ta druga opcja jest jak dla mnie mało prawdopodobna).
Pozdrawiam
Mam problem ze ściągnięciem danych historycznych dla większości par (działa tylko dla EURUSD, GBPUSD i może jeszcze tylko dla dwóch innych). Ściągam dane z platformy JForex z Historical Data Manager, wszystkie opcje w tym managerze mam dobrze ustawione, zresztą dla tych kilku par wszystko jest oke. Wcześniej ściągałem dane dla wszystkich dostępnych par i też wszystko było oke. Teraz jednak przy próbie ściągnięcia danych np. dla AUD/USD pojawia się komunikat: Cannot save data: Wrong Parameters AUD/USD / 1325376000000, -9223372036854775808 / com.dukascopy.dds2.greed.actions.ab@1be91c8. Dla pozostałych par komunikat brzmi podobnie. Dodam, że ustawiam ściąganie danych tickowych.
Nie wiem czy macie podobny problem, czy to coś nie tak z platformą, czy muszę szukać przyczyn gdzieś u siebie (chociaż ta druga opcja jest jak dla mnie mało prawdopodobna).
Pozdrawiam
Fx.Player spróbuj ściągnąć dane ze strony Dukascopy, a nie poprzez platformę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu