Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Można zmienić szerokość linii wykresu liniowego? Widziałem tylko zmianę koloru up/down, ale grubości nie znalazłem - strasznie cienkie te kreseczki :?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie, samej grubości wykresu liniowego zmienić się nie da.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
graw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: graw »

Witam

raposo - czy można u autora <luktom manual trader > zamówić ?? wersję autorską ,dopasowaną tylko pod mój trading ??
Oczywiście odpowiednia cena dla autora ,aby przerobioną wersję LMT nie wstawiał na stronę www do sprzedaży - czy to jest możliwe ??
LMT łączyłby wtedy kilka moich strategii , teraz włączanych oddzielnie na JF - oszczędność czasu i szybkość tradingu wzrosłaby znacznie .

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Takie pytania to już do luktoma. Ale generalnie nie ma żadnego problemu aby Ci cokolwiek napisali.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To bardziej pytanie do luktom.biz niż do mnie ;). Myślę, że skoro są autorami LMT to nie ma problemu by dokonali w nim wybranych modyfikacji pod indywidualne preferencje ale najlepiej wysłać maila bezpośrednio do nich.

Dodano po 23 godzinach 22 minutach:

Z dniem dzisiejszym do handlu rzeczywistego w Dukascopy Bank (w Dukascopy Europe prawdopodobnie dziś wieczorem lub jutro) wchodzi 5 nowych par walutowych:
USD/PLN
EUR/PLN

USD/TRY
EUR/TRY
SGD/JPY

Na tę chwilę dostępne są tylko dla kont indywidualnych (niedostępne dla kont zarządzanych).

Obecnie można nimi handlować w godzinach od 7:00 do 18:00 GMT z powodu ograniczonej płynności do momentu aż uda się pozyskać dodatkowych dostarczycieli.

Tymczasem obserwuję spread na PLNach i waha się on w granicy 5.0-10.0 pips ;). Całkiem nieźle :).

Niebawem więcej pozytywnych zmian dla Polaków... Cierpliwości :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

raposo, uchyl rąbka tajemnicy :)
Sky is the limit

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mryko pisze:raposo, uchyl rąbka tajemnicy
Ok, więc dobrze się złożyło, bo już dziś mogę uchylić część.... :)

Dukascopy Bank jest już częścią SEPA więc można przelewać środki zarówno do Dukascopy Bank, jak i Dukascopy Europe za pomocą przelewów europejskich w walucie EUR.

Przypominam, że takie transfery są wykonywane zawsze bezpośrednio (księgowanie zazwyczaj w 2-3 dni) i koszt takiej transakcji w polskich bankach zaczyna się od 5 PLN niezależnie od przelewanej kwoty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Bomba to nie była, może mała petarda :) , mam nadzieję że fundamentalne info skutecznie zachęci mnie do zmiany broka na Dukasa.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie wiem jakie masz oczekiwania i skad pomysł o bombie, bo o niej nie wspominałem... :) aczkolwiek są wprowadzane zmiany, ktore napewno uatrakcyjniają ofertę, szczególnie dla Polaków (m.in. jedne z najatrakcyjniejszych spreadow na rynku na parach PLN).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

hanys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hanys »

czytam Was tu od jakiegoś czasu wiem że może nie tutaj ale mam pytanie do RAPOSO jeżeli można -
szukam ECN gdzie są instrumenty na DAX i u jankesa i kilka podstawowych europejskich - czy mógłbyś coś polecić albo może masz wiedze czy Dukaskopy lub Fxpro planują coś w tym zakresie - testuje demo duka i ctrader z obu jestem zadowolony ale brak powyższych determinuje szukanie alternatywy

ODPOWIEDZ