Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Fx.Player
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx.Player »

Wiem o takiej możliwości, jednak z platformy jest to dużo wygodniejsze, bo ze strony w przeszłości często zrywało połączenie (trzeba było wybierać krótsze okresy i łączyć później te pliki). Rozumiem, że też występuje u Ciebie ten problem i nie ma sygnałów odnośnie tego, kiedy usterka zostanie wyeliminowana ?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Fx.Player pisze:Wiem o takiej możliwości, jednak z platformy jest to dużo wygodniejsze, bo ze strony w przeszłości często zrywało połączenie (trzeba było wybierać krótsze okresy i łączyć później te pliki). Rozumiem, że też występuje u Ciebie ten problem i nie ma sygnałów odnośnie tego, kiedy usterka zostanie wyeliminowana ?
Z tego co widzę mają obecnie jakiś problem, który zaraz im zgłoszę. Tymczasem pozostaje pobierać pliki ze strony. Spróbuj z różnych przeglądarek, bo w ten sposób dane mi pobiera. Co prawda czasem zamula komputer ale ogólnie idzie.

Dodano po 28 minutach:
mariusz911 pisze:2. Gdzie można znaleźć info jaki jest swap na short EUR/PLN?
Nowe pary zostały już dodane do kalkulatora Forex Dukascopy więc można i w ten sposób sprawdzić aktualne stawki SWAP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx.Player
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx.Player »

Dzięki za potwierdzenie, pociągnę zatem ze strony lub poczekam aż się ich programiści z tym uporają.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jest już dostępna polskojęzyczna wersja JForex dla kont demonstracynych. Należy pobrać najnowszą wersję ze strony Dukascopy, a następnie zmienić język zakładce Tools -> Change Language -> Polish.

Jest to wstępna wersja więc może zawierać drobne błędy, które niebawem zostaną poprawione. Za jakiś czas po wyeliminowaniu wszystkich niedoskonałości pojawi się wersja PL dla rachunków Live.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

podobno są już dostępne pary w złotym, ja niestety ich nie mam u siebie, należy to jakoś włączyć, czy będą dodane automatycznie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sena9 pisze:podobno są już dostępne pary w złotym, ja niestety ich nie mam u siebie, należy to jakoś włączyć, czy będą dodane automatycznie?
Pisałem o tym tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 088#472088

Nie trzeba nic włączać. Powinien mieć je każdy. Na dowolnym wykresie wybierz u góry z listy symbol lub w oknie Instruments z lewej strony kliknij prawym na listę -> Add Instrument i znajdź w USD lub EUR.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

pod add instruments jak kilkam to jest empty list, nie mam tych par

Dodano po 1 minutach:

dodam ze na liscie tez nie ma

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W takim razie pozostaje mi polecić skontaktować się ze swoim Account Managerem by sprawdził w systemie czy wszystko jest OK. Być może jakiś błąd... Ogólnie nic nie trzeba było dodawać i te pary pojawiły się auomatycznie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dukascopy Bank wprowadziło możliwość zasilenia rachunków za pomocą karty kredytowej/debetowej. Do tej pory taka opcja była tylko w Dukascopy Europe.

Szczegóły:
- karta musi należeć do właściciela rachunku w Dukascopy,
- maksymalny limit jednorazowej transakcji wynosi 10 000 USD, 8 000 EUR, 10 000 CHF lub 7 000 GBP.
- akceptowane są karty debetowej Maestro i Visa Electron oraz kredytowe MasterCard i Visa. Przed dokonaniem wpłaty proszę sprawdzić w swoim banku czy karta daje możliwość dokonywania transakcji elektronicznych i są ustawione dla nich limity.
- opłata za transakcję wynosi 2,3% od przelewanej kwoty i NIE JEST ona pobierana przez Dukascopy tylko przez pośrednika transakcji. Może wystąpić dodatkowe przewalutowanie po kursie banku jeśli wybierzemy inną walutę transakcji niż waluta karty/konta.
- środki na rachunku będą zaksięgowane w ciągu jednego dnia roboczego.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Odnośnie EUR/PLN i USD/PLN to obserwuję sobie to na moim koncie i średni spread waha się w granicach 7-15 pipsów, ale w warunkach braku krytycznych informacji rynkowych. Nie jest źle. Trzeba spokojnie poobserwować.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

ODPOWIEDZ