ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

brother wcześniej tak miałem bo myślałem że będzie lepiej Jednak tak jest dla mnie czytalniej... chyba takie zboczenie po NLA :D
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

DonForex:-) pisze:czerwinek na wykresie zaznaczyłem FBO. Czy Twoim zdaniem jest to FBO czy BO?
Zastawnaiłem się czy wejść w shorta bo cena zamknęła się pod FBO które wyznaczyłem. Zrezygnowałem i w sumie okaże się czy dobrze.
Niegrałem dzisiaj i tak nie mam rozrysowane dokładnie co i jak, ale patrząc z perspektywy H1 było to FBO i cena jak widać doszła do ostatniego BO, chociaż ogólnie takie średnie te przebicia i FBO.
Pytanie gdzie chciałeś wchodzić bo ja na rysunku nie widzę miejsca zaznaczonego.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czerwinek pisze:Na wielu, ale takich gdzie spread nie większy niż 2 pipsy
co masz na myśli mówiąc wielu :) ? Ja np staram się skupić na 2-3 parach (najmniej skorelowanych ze sobą) bo większa ilość moim zdaniem może powodować, że coś ważnego pominiemy, jakie ważne potwierdzenie, żeby jednak nie wchodzić w pozycję - po prostu większe prawdopodobieństwo straty, błędnej analizy.
Tak mi się wydaje :)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

czerwinek jakiego masz broka ???

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Mufant pisze:
czerwinek jakiego masz broka ???
AM-PRO

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Z wczoraj. Po FBO w kierunku BO lub FBO. Tym razem RR w miarę ok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

DonForex:-) pisze:co masz na myśli mówiąc wielu ?
Na około 8-9. Ale najczęściej to gram Edek, kabel wiadomo, ale czasem coś ciekawego znajdzie się na innych parach. Lubię czasem rozgryźć jakąś parę i człowiek wtedy jak dobrze ją rozpozna to gra longa potem od razu shorta i dalej ponownie longa i tak dalej że aż czasem nie można uwieerzyć że tak to fajnie idzie.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Panowie, jak podchodzicie do tematu luki? wiadomo, że nie ma czegoś takiego, a temat trzeba jakoś ugryźć... osobiście nie cierpię luk bo nie widzie informacji....
Macie z tym jakieś wypracowane doświadczenie? bo ja zwykłem czekać, aż uzupełnią wykres....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Luka czyli duże ciśnienie kapitału. Po otwarciu wielkość luki mała od 10-40pkt prawdopodobieństwo zamknięcia wg mnie około 80-85%. Wielkość 40+pkt zwiększa procent prawdopodobieństwa kontynuacji do najbliższego kolejnego sup/dem bo jak ktoś ciśnie tak mocno to do jakiegoś celu + jak ludzie widzą lukę to rzucają się na zamknięcie jak sępy a władza wyższa zaciera ręce na SL i ciśnie dalej przeciw luce. To z mojej obserwacji. Przy zamknięciu cena odbija w miejscu zamknięcia bardzo często na ok 20-30pkt. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Damfry pisze:Macie z tym jakieś wypracowane doświadczenie?
Niestety nie mam w tym doświadczenia, ale luki również mnie strasznie wkurw... bo musze czekac co i jak często do następnego dnia, żeby coś zagrać.

ODPOWIEDZ