ZERO LINE Journal
Aktualnie jestem również w tradzie na Edku. Nararzie pięknie zawrócili robiąc FBO na BO.
TP ustawiony na maksa gdzie mogą dojść chociaż mogą zawrócić na ostatnim ekstrermum, trzeba obserwować.
Ale jeżeli dojdą do mojego TP, to mogą zrobić tam FBO i znowy jazda w górę tak by było idealnie.
TP ustawiony na maksa gdzie mogą dojść chociaż mogą zawrócić na ostatnim ekstrermum, trzeba obserwować.
Ale jeżeli dojdą do mojego TP, to mogą zrobić tam FBO i znowy jazda w górę tak by było idealnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dla przykładu pokażę fajny setup który można było dzisiaj próbowac grać, niestety nie wiem czemu dopiero teraz to zauważyłem, naprawdę była super okazja do wejścia w shorta.
Para AUD/USD mieliśmy BO na D1 dzisiaj cena idealnie dobiła do BO zrobiło minimalne FBO i znowu jazda w dół, trade marzenie, można było sporo ugrać z minimalnym ryzykiem na D1
Para AUD/USD mieliśmy BO na D1 dzisiaj cena idealnie dobiła do BO zrobiło minimalne FBO i znowu jazda w dół, trade marzenie, można było sporo ugrać z minimalnym ryzykiem na D1
- DonForex:-)
- Gaduła
czerwinek mam pytanie. Zacząłem testować wieczorem FBO i BO bo z waszych przykładów fajnie się sprawdza, więc jak zamknę swoje to gram na mini żeby zobaczyć w praktyce. I fajnie że zarzuciłeś ten screen.. dlaczego wszedłeś tak "późno" (chodzi mi o to, że ja bym wszedł pare świeczek wcześniej tak jak to zrobiłem na poniższych screenach i oczywiście wszystkie poszły na straty a później wszystkie w moim kierunku czyli jakbym przeczekał trochę (w sumie to dłużej niż trochę bo gram na H4) to bym miał na plus.czerwinek pisze:Aktualnie jestem również w tradzie na Edku. Nararzie pięknie zawrócili robiąc FBO na BO.
Proszę o krytykę co do poniższych wejść

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Tu się nie ma co sprawdzać tak po prostu funkcjonuje rynek, to jest po prostu Forex i tutaj ale masz BO albo FBO i tyle.DonForex:-) pisze:Zacząłem testować wieczorem FBO i BO bo z waszych przykładów fajnie się sprawdza
Chyba nie do końca obserwowałeś moje zrzuty, moje wejście było zdecydowanie za wczesne a wynikało to z sell limit, normalnie należy czekać na potwierdzenia a wtym przypadku nie miałem możliwości.DonForex:-) pisze:dlaczego wszedłeś tak "późno"
Szczerze Ci napiszę, że nie wiem jak odnieść się do Twoich zrzutów, nie gram na H4 tylko patrzę ogólnie na sytuację, moje wejścia są od M1 do H1. Jeżeli grasz H4 to musisz mieć dużó cieprliwości a jeżeli próbujesz z doskoku potestować
to ciężko Ci będzie.DonForex:-) pisze:jak zamknę swoje to gram na mini żeby zobaczyć w praktyce
Poza tym lepiej by można przeanalizować Twoje zrzuty jakbyś rozrysował co nieco, gdzie widziałeś BO gdzie FBO czy ekstremum, itd.
A poza tym tak jak pisałem wyżej nie gram na dużym interwale, jak grasz na H4 do na M15 w między czasie mogą zrobić naprzykład potrójny dno, więc inaczej się wchodzi na małych interewałach inaczej na dużych, ale to już każdy sam musi dopracować wejścia ważne aby wiedzieć w jakim kierunkku mają iść i próbować wchodzić. Z dugiej strony jak znajdiesz coś ciekawego na H4 to dużo pipsów można nakosić, chociaż ja grając nie za dużymi TP potrafiłem dzisiaj jeden z lepszych dni wyrobić co łacznie dało mi prawie 200 pipsów.
Poza tym powtórzę się ale prponuję przeczytać wątek ZL w strategiach zwłaszcza wszystkie wpisy Thoreza tam jest cała kwintesencja BO i FBO

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- DonForex:-)
- Gaduła
dziekuje za odpowiedz. Czytalem Toreza juz i uwazam dosc szczegolowo. Co do Twojego wejscia to mozesz napisac jak powinno wygladac dokladnie, czyli na jakie potwierdzenie czekales zeby wejsc poprawnie? Jezeli chodzi o moje wejscia to wydaje mi sie ze FBO zrobilo sie przed kazda swieczka na ktorej wszedlem. Mamy pinbar, zamkniecie kolejnej w kierunku zyskow i moje wejscie. Niestety nie moge porysowac teraz bo jestem w pracy i z tel pisze 

Nie wiem dokąd dojdzie bo skąd mam wiedzieć ??maryha22 pisze:czerwinek mam pytanie skad wiesz jak wchodzisz z trejd do kat dojdzie czy do bo czy do ekstremum i skad wiesz np czy dane ekstremum zadziala?
Minimalny TP to jest ektremum, można takie TP ustawiać, ale różne sytuacje są narynku, czasami ustawię TP na BO, sam musisz ocenić jakie chcesz osiągnąć TP. Ale ogólnie ja nic nie wiem patrzę tylko na cenę czy idzie w moją stronę.
Natomiast o co Ci chodzi z tym czy dane ekstremum zadzaiała?
Ekstremum to jest Twoje TP1 więc nie wiem co tam ma zadzaiłać? ma tam zadziałać Twoje TP.
Ja wchodziłem w trade jak cena szła jeszcze do góry opierałem się na wierze i na BO że cena tam zawróci co jest błędne i nie dobre, można na tym się przejechać czasem. Jeżeli mamy BO i cena go przebije to czekamy aż zawróci w miarę szybko i zrobi na FBo co bedzei sygnałęm ogólnym wejścia. Jeżeli nie zrobią FBO to znaczy że zrobili nowe BO i tyle.DonForex:-) pisze: Co do Twojego wejscia to mozesz napisac jak powinno wygladac dokladnie, czyli na jakie potwierdzenie czekales zeby wejsc poprawnie?
Jeżeli wiemy w którą stronę idą to wtedy możemy wejść my, a kiedy i jak ? No kiedy się chce, każdy według swojeg uznania?
Dzisiaj mni e trochę wyrolowali ale to przez to, że byłem niecirepliwy ale mam nadzieję, że ten trade da wyjść na prostą

Mieliśmy łdane BO cena do niego dotarła i zrobiła FBo co było sygnałem wejścia, tak mi się spodobał ten trade, żę dołożyłem później jeszcze jedną pozycję, ale co z tego będzei to rynek pokaże: