AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Nie wiem czy tłumaczenie, że to demo coś zmienia. Generalnie system powinien działać tak samo, po to to demo by móc się zdecydować na realne konto. W końcu chciałem się zdecydować teraz na aliora ale właśnie cały czas czekam, aż dopracują te linie, by służyły temu czemu mają, a nie były sobie od tak zmieniając za każdym ruchem pozycje...

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Na szybko - brak możliwości zmiany typu wykresu (sic)!
Gdzie dane historyczne - są tylko z dzisiaj i ewentualnie wczoraj.

Panie Dariuszu - może Pan coś więcej powiedzieć nt tej wersji? Tzn kiedy będzie wersja zdolna do demowania? Teraz jest tragicznie.

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Dariusz Wiśniewski pisze:2. Pracujemy nad rozwiązaniami mobilnymi, jednak nie ma jeszcze konkretnej daty ukończenia prac.
Pod jakie systemy będzie dostępna platforma mobilna? (android, apple, windows mobile?)

jankeso
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jankeso »

szpakv pisze:
Dariusz Wiśniewski pisze:2. Pracujemy nad rozwiązaniami mobilnymi, jednak nie ma jeszcze konkretnej daty ukończenia prac.
Pod jakie systemy będzie dostępna platforma mobilna? (android, apple, windows mobile?)
Mam nadzieję, że w pierwszej kolejności (lub równolegle) wyjdzie aplikacja na najpopularniejszy w Polsce system - Android, takie rozwiązanie wydaje się najbardziej logiczne chociaż aplikacja do obsługi konta jest w dalszym ciągu tylko na iPhone-a mimo, że w porównaniu z Androidem ten system jest niszowy w naszym kraju...
Ja rozumiem, że iOS to dużo przyjaźniejsza platforma dla deweloperów, ale chyba warto też uwzględnić popyt na pisane aplikacje...

Awatar użytkownika
VANemadeus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: VANemadeus »

Witam , trochę nie w temat , ale mała prośba.
Dokonałem aktualizacji platformy i muszę jeszcze utworzyć własną kolumnę na dolnym pasku. Dokładnie chodzi mi o WYNIK bez SWAP i PROWIZJI . Tworzyłem taką kolumnę rok temu i nie pamiętam co wpisywaliśmy w oknie EDYTOR FORMUŁ <...............> aby uzyskać taką kolumnę. nie chce mi się po raz drugi wertować tego dziennika , a wiem , że gdzieś jest to zapisane. Macie może pojęcie na której to było stronie lub macie gotową formułę.
Dzięki z góry wszystkim za odp. :564:
Słabi tylko giną w objęciach przeciwności ,
silni karmią się u jej piersi.

- Józef Ignacy Kraszewski -

pllus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pllus »

Strona 21

Mariusz0505
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariusz0505 »

Wie ktoś może jak jest z tym numerem NIP ? Bo nie można już go założyć, a pracownik Alior Banku odpowiedział że jest potrzebny do założenia konta :?
Proszę o w miarę szybką odpowiedź bo w piątek mam zamiar otworzyć konto.

Kris1109
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kris1109 »

Mariusz0505 pisze:Wie ktoś może jak jest z tym numerem NIP ? Bo nie można już go założyć, a pracownik Alior Banku odpowiedział że jest potrzebny do założenia konta :?
Zakładałem konto Alior Trader w Łodzi ze dwa tygodnie temu i nikt ode mnie nie wymagał NIPu. Wystarczył tylko dowód osobisty do otwarcia rachunku.

Pozdrawiam
Krzysztof
"Per Aspera Ad Astra"

Mariusz0505
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariusz0505 »

Kris1109 pisze:
Mariusz0505 pisze:Wie ktoś może jak jest z tym numerem NIP ? Bo nie można już go założyć, a pracownik Alior Banku odpowiedział że jest potrzebny do założenia konta :?
Zakładałem konto Alior Trader w Łodzi ze dwa tygodnie temu i nikt ode mnie nie wymagał NIPu. Wystarczył tylko dowód osobisty do otwarcia rachunku.

Pozdrawiam
Krzysztof
Dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie jutro zakładam konto :)

Godlas88
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Godlas88 »

Jestem początkującym traderem gram na platformie demo ok. 12 miesięcy i na koncie rzeczywistym ok. 2 m... Moje pytanie dotyczy SL i sytuacji która miała niedawno miejsce i którą nie do końca rozumiem, otóż ustawiony prze zemnie SL nie zamknął pozycji w oznaczonym miejscu, a w następstwie uaktywnił sie Stop Out i straciłem wszystkie środki (na szczęście nie było ich dużo) , po telefonie do biura obsługi Pani powiedziała, że czasami zdarzają się kwotowania, trzeba być na to przygotowanym i takie sytuacje mają czasami miejsce. Przez cały czas który gram na platformie demo nigdy taka sytuacja nie miała miejsca, więcej nigdzie przez ponad rok jak interesuje się giełdą Forex nie trafiłem na informacje, że SL może "nie zadziałać", dodam że gram na platformie ECN, jeżeli ma to jakieś znaczenie.

W ostateczności zdecydowałem się na złożenie reklamacji do BM Alior i dzisiaj otrzymałem odpowiedź o której zaraz napisze, wcześniej jednak chciałbym bardziej przybliżyć i z wizualizować sytuację która miała miejsce dnia 22.05.2012, poniżej przysyłam dwa wykresy jeden 1D oraz tickowy wyraźnie opisane, głównie chodzi mi o sytuację z wykresu tickowego na którym widać jak cena Bid i Ask równomiernie przecinają linie ustawionego SL, który nie zamyka pozycji w wyznaczonym miejscu.

Zespół Nadzoru i Kontroli Zgodności z Prawem podpierając się paragrafem 50 ust. 5, który mówi:

http://www.aliorbank.pl/r...gulamin_OTC.pdf

§50 ust.5: Take Profit - warunek powodujący aktywowanie i przekazanie na rynek zlecenia zamykającego otwartą pozycję, gdy aktualna oferta rynkowa osiągnie określony poziom, mające na celu realizacje zysków z otwartej pozycji;

Który moim zdaniem, nie do końca odnosi się do sytuacji opisanej powyżej. Pomijając ten fakt, piszą dalej:

"zlecenie SL jest warunkiem powodującym aktywowanie i przekazanie na rynek zlecenia zamykającego otwartą pozycję, gdy aktualna oferta rynkowa osiągnie określony poziom. Realizacja zlecenia następuje po najlepszej dostępnej w danej chwili cenie rynkowej. Stąd też cena wykonania może różnić się od ceny ustawionej jako poziom SL, na co Biuro M. nie ma żadnego wpływu. W związku z faktem, że wystawione przez Pana zlecenie SL, przy dużej zmienności cen instrumentu EUR/TRY, nie mogło trafić na odpowiednią ofertę, pozycja została zamknięta poprzez Stop Out."

Reasumując, chodzi mi tylko o sytuację z wykresu tickowego na którym cena równomiernie przecina pozycję SL.

Bardzo proszę osoby bardziej doświadczone o odniesienie się do opisanej sytuacji.

Z góry dziękuje

PS. temat rozpoczęty: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 643#472643
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ