Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Stforex pisze:Wiara czyni cuda
tak jeśli mówimy o wierze we własne możliwości :)
Stforex pisze:Przyjdzie pewnie moment, że głupi upór to jedyne, co Ci zostanie.
już go zaliczyłem, dlatego jest ten dziennik, doszedłem do wniosku że coś jest nie tak znudziło mi się być pajacem.

Obrazek

wycięte na BE +1 powód jasny i klarowny kreska :) ale wiedziałem że tak może być dlatego przy niej zabezpieczyłem pozycję jak by przebili uformował by się opór i wtedy bylibyśmy w domu :) co do TP jak najbardziej 20 pips realne ok kończę dzisiaj bo muszę dokończyć to co wczoraj kończyłem i z rana :) to tak tylko z doskoku a kreski działają :D nie wiem co jest niżej po lewej dlatego raczej na czuja wejście jednak na istotnym poziomie. Wiem już czego od ceny się mogę spodziewać i od kresek :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj z racji braku czasu dwa be +1 i jedno zamknięcie z ręki :) na L się dzisiaj uparłem jakoś, a wiem dlaczego :) nie grałem tego co widzę no nic byle do wakacji :) później jazda z koksem jak będzie taka możliwość.

Obrazek

+3
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

:mrgreen: to pojechałem po bandzie kilka SLi wpadło oczekujące nie są zbyt dobrym rozwiązaniem najbardziej szkoda ostatniego zagrania wycieli kilkoma pipsami, 15pips pewnie by wystarczyło co do TP to idealnie w szczyt obecny. Mimo tego chwilowego niepowodzenia jestem dobrej myśli :P trudno mi grać przed sesją naprawdę wiele na głowie zagrania z doskoku niejednokrotnie bez głębszej analizy. Najgłupsza była gra na odbicie bez widocznej lewej strony wykresu to jest szczyt, gra na czuja hehe :) nie popłaca.

Obrazek

a teraz idę spać, 3 godziny snu plus picie na pusty żołądek to trochę za dużo :D Imprezy w dostawczaku kolegi na uczelnianym parkingu bezcenne :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Każdemu się zdarza. Lepiej się ogarnij przed dalszą grą.

Dobrze, że to demo ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Lepiej się ogarnij przed dalszą grą.
Dzięki za dobrą radę :clap: :clap: :clap: takie to lubię. Tak jak wspomniałem gra na czuja typu spadło musi wzrosnąć :) zresztą to przeszłość nie wiem jak to będzie z przyszłym tygodniem przez zapier...l jaki mam. W sumie lepiej nie grać jak się na grze skupić nie można. Trader musi być skupiony na swoim zajęciu, wiedzieć co i dlaczego. A i jeszcze jedno spostrzeżenie sporo ostatnich wejść z M5 co było błędem wieczorem przy znikomej zmienności po 19 trzeba przejść najmniej na M15, to już w trakcie gry zaobserwowałem wystarczyło wejść tf wyżej i było wiadomo czego idą tam gdzie nie trzeba :)

Obrazek

Cegiełka po cegiełce, nie ma tego złego :D Byle do celu, a że go osiągnę nie ma żadnej wątpliwości, to tylko kwestia czasu. A jeszcze taki myk zero zwiedzania dzienników podczas handlu źle to na mnie wpływa.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tak jak wspomniałem gra na czuja typu spadło musi wzrosnąć
Częsta pokusa ;). Dobra wiadomość jest taka, że da się ją zwalczyć. Zła, że nie w 100% ;)
Dzięki za dobrą radę takie to lubię.
Nie jestem pewien, czy była tu ironia, czy nie :).
Wg mnie proste rady są najlepsze.
W sumie lepiej nie grać jak się na grze skupić nie można. Trader musi być skupiony na swoim zajęciu, wiedzieć co i dlaczego.
Dokładnie. Człowiek robi błędy i potem sobie myśli - "Kurcze, coś mi do dupy idzie tym systemem. Chyba czas coś innego spróbować."

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Nie jestem pewien, czy była tu ironia, czy nie.
Stforex to nie była ironia tylko prawda być może nieświadomi napisałeś coś co coś w stylu Sokratesa który każe otworzyć oczy pajacowi :) zero negatywnego przekazu którym lubiłeś błyszczeć :wink:
i to jest + dla Ciebie.

"Mów tylko to, co może przynieść pożytek innym lub Tobie." Benjamin Franklin

"Przekonanie, które może się dla mnie zamienić w prawdę to takie, które pozwala mi najlepiej wykorzystać moje siły i jest dla mnie najlepszym środkiem, by zaprząc do działania moje zalety" Andre Gide
Dokładnie. Człowiek robi błędy i potem sobie myśli - "Kurcze, coś mi do dupy idzie tym systemem. Chyba czas coś innego spróbować."
System jest najlepszy na świecie, z całą pewnością nie będę go zmieniał a raczej starał się go dostosować do swoich preferencji. Każda jedna wtopa prędzej czy później będzie owocowała pipsami dodatnimi :) Celem dziennika jest nauka i doprowadzenie konta do ruiny bądź +/0 wtedy dopiero wrócę na real. Jak by się MC pokazało to nowe demo i rachunek będzie musiał być x2 dopiero wtedy powrót tak że staram sobie podnosić poprzeczkę.

Cegiełka po cegiełce do celu :D Nigdy nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
"Drzemiący w nas zwycięzca nie ujawnia się dopóki nie jesteśmy gotowi." Napoleon Hill

"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć." Napoleon Hill

"Wielkie zwycięstwa nigdy nie przychodzą łatwo i na pewniaka, wielcy zwycięzcy zaś w ostatecznym rozrachunku różnią się od przeciętniaków śmiałością." Andrzej Machnik

dobre -> http://www.joemonster.org/art/20222/Typ ... olecznosci <-

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zero negatywnego przekazu którym lubiłeś błyszczeć
Nie rozumiem?
"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć." Napoleon Hill
No to powodzenia :). W sesji również!

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki, Tobie również powodzenia życzę :) Sesja to nie problem jak już do niej człowiek zostanie dopuszczony :) najwięcej zabawy z projektami, ale jak to zawsze wcześniej bywało za co bym się nie zabrał prędzej czy później zostało zrobione. FX też się rozpyka :wink:

Edit:
tak sobie postanowiłem że będę co tydzień stat dawał żeby wiedzieć co się z kontem działo :)

Obrazek
myfxbook mówi że tydzień na +2 pipsy hehe spoko

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Lepiej się ogarnij przed dalszą grą.
Darkey pisze:"Drzemiący w nas zwycięzca nie ujawnia się dopóki nie jesteśmy gotowi." Napoleon Hill
Czas na refleksję, jaki szanujący się trader którym będę oddaje tak łatwo i w tak głupi sposób pipsy :wpale: :?: Właśnie żaden :) liczy się nie tylko atak ale i obrona.
Bez analizy/scenariusza nie wchodzisz :!:
Nie widzisz co masz po lewej to też nie wchodzisz :!:
Liczenie na szczęście jest najzwyczajniej :569: GŁUPIE bo nic w większości przypadków nie dzieje się bez powodu.

Nowy tydzień przed nami oby był mądrzejszy w moim wydaniu :P
Ostatnio zmieniony 04 cze 2012, 20:02 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ