Z demo Na real :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Takie tam wejścia były pierwsze TP dobre :D kierunek teoretycznie też tylko że wejście na zbyt wysokim interwale zaowocował SLem ok ale zlazłem niżej i ogarnąłem co się dzieje teraz zagrałem dwiema pozycjami pierwszą na ostatnim szczycie zamknąłem który był strzałem w 10tkę a drugie zlazło na 0 liczyłem że i do maxa dojadą czas był na to :) Generalnie +4pipsy hehe
Obrazek

Dzisiaj grać nie miałem jak ale widzę że rynek dał zarobić parę pipek ładnie nawet dolazł :)
Obrazek
Jutro hym teoretycznie trochę więcej czasu będzie zobaczymy czy pogramy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Normalnie partole tak że szok :) ale jak dobrze poszukać to i coś dobrego się w tych wejściach znajdzie trochę gorzej z zamykaniem raz mi dupę uratowało a dwa razy profit pogrzebało r:r 1:2 / 1:3 to i tak by ładnych parę pipsów było a tak to +6 no nic jaki trader takie pipsy trzeba to poprawić :D

Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 17:26 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Znowu leci w dół, a Ty kupujesz.

Każdy sygnał L w trendzie spadkowym oznacza możliwość uzyskania lepszej ceny sprzedaży. ;)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Obrazek
Wiem co się dzieje.

Nie zarabiasz. w płaskich okresach. Nudzisz się więc zwiększasz ryzyko i tracisz. mam racje?[/img][/quote]

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia na h1 to ja żadnych spadków nie widzę. Za niedługo pewnie walną w pierwsze moje TP to spalone wejście na maxa :)

Esco nie wręcz przeciwnie gram takim lotem na jaki pozwala mi rachunek czyli 0,01 w porywach do 0,02 (bardzo rzadko) a ten zjazd do okolic 200zł to był celowy, teraz normalnie chcę dojść do 300zł początkowych a później na real jak się już czegoś nauczę :) Od ostatniego dna zmieniłem strategię jakiś tam skutek jest ale bez szału. I tak strategia jest super tylko ja pierniczę i o tym doskonale wiem, teraz tylko sobie poradzić ze samym sobą hehe.

Edit:
A tutaj dalej coś z cyklu mieć więcej szczęścia niż rozumu
Obrazek

wejście w dobrym miejscu(tam gdzie straty powinny być najmniejsze, odbije luz przebije moje ryzyko), widziałem że przebiło, widziałem że poziom stał się oporem i nic czekałem na SL a może liczyłem że odbije <facepalm> :| później było jeszcze miejsce po SLu to postanowiłem zagrać zgodnie z kierunkiem a więc -11 i +16
daje nam +5 czyli łącznie +11 fajnie że miałem farta ale powodów do zadowolenia grą brak.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

No to tak mam SL -11 ale tragedii nie ma, jedna sprawa to że przed 8 u nas, a 7 u broka (przynajmniej dzisiaj) lubią się dziać dziwne rzeczy H4 kręcili jak chcieli :) do tego wiedziałem że się pomyliłem :D typowe FBO i na dodatek chciałem wyskoczyć czekałem na 0 i się nie doczekałem i tu taka nauczka że moje 0 nie równa się 0 chłopaków i to zauważałem po fakcie idealne wejście na ślepo było pips wyżej do tego pips spredu i oto znalazły się dwa pipsy które mi brakowało do 0 dlatego SL był. I jeszcze taka sprawa że jak przebije to jest 2x testowane przez m5 tak było wczoraj i dzisiaj zobaczę jak będzie dalej dzisiaj raczej nie będę miał już czasu grać :|
Pięknie idą :) Marcin pewnie w pociągu :D

Obrazek

Trzeba pamiętać kim się chce być :) dobrym traderem, tak :D

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Darkey pisze:Pięknie idą Smile Marcin pewnie w pociągu Very Happy
No zdążyłem się załapać - choć za mniejszego lota niż jeszcze planowałem wczoraj wieczorem.
Darkey pisze:Trzeba pamiętać kim się chce być Smile dobrym traderem, tak Very Happy
Jeśli już masz ostatecznie "pociągnąć za spust" i wejść w trade to przyklej sobie do monitora kartkę - CZY NA PEWNO MASZ SYGNAŁ? to pomaga wyeliminować sporą część głupich zagrań - mnie swojego czasu to pomogło.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:CZY NA PEWNO MASZ SYGNAŁ?
dobre pytanie :) trzeba będzie po testować.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

No i tak wczoraj jeszcze dwa SLe wpadły -10 i - 12 a wczoraj/dzisiaj +23 i to zawaliłem najbardziej, S/R zamieniłem na extremum :? niby zysk ale jak by mnie ręce nie swędziały było by 12 pips więcej i wczoraj by się zwróciło jeszcze profit by został :< zastanawiam się nad tym czy nie brać pierwszego ważne TP bo kolejne to niewiadoma a póki gram minimalną stawką to szaleć nie ma co. Gdy się polepszy to 2x 0,01 pozwoli bardziej o rajdach myśleć, jedną zamknę a z drugą zobaczymy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

i to zawaliłem najbardziej, S/R zamieniłem na extremum
To znaczy co? Że ekstremum nie jest S/R?

ODPOWIEDZ