Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

napq10 Witaj. Życzę długiego trendu :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

brother pisze:Asmo zobacz na tygodniowy co prawda jest trochę miejsca jeszcze tam, ale poziom wydaje się klarowniejszy.
USD/CHF Przebiło 0.9585, Słuszna uwaga, ciekawe co bedzie się działo na 1.000
:) Cierpliwie czekamy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:Cześć Małpiszonie :mrgreen: Gdzieś Ty był...!?
Ładnie to tak znikać tak nagle bez słowa - ani na forum ani meil nawet na GG nie odpowiadałeś... :!:
Poważnie myślałem ze coś złego ci sie przytrafiło....ale na szczęście jesteś cały z zdrów .

Pozdrawiam
Siemanezko drabie :) Nie ładnie ale przytrafiły mi się "życiowe" perypetie. Przeorganizuje to z czasem i wrócimy z tym do ładu :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

napq10 pisze:Moj pierwszy post. Wiec witam wszystkich. Dlaczego w tym wątku? Bo jestem studentem PA :) i ten wątek jest mi najbliższy mojej filozofii.

Trejd z poprzedniego tygodnia ciągle aktualny. NZD/CAD

Pin taki sobie - zamkniecie przed poziomem 7700
+
Dobry poziom S/R, z linia trendu weekly

Jestem na BE

Teraz po czasie mysle, ze wejscie powinno byc nad poziomem 7700
Target 7800 osiagniety ale mam czuja ze spokojnie do 8000 cena powinna dojsc ale nie musi :)
Witamy serdecznie, młoteczek elegancki :)

Happy Trading :)

crescocrevi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: crescocrevi »

Po długiej przerwie z wielką nieśmiałością probuję powrócić do inwestycji. Zaglądam na forum i (ubolewam gdzie podziali się wszyscy forumowicze sprzed ).... miła niespodzianka. Asmodeus powraca. :D
przepraszam z a oftop ale Musiałem podziekować za dotychczasową robotę i filmiki na których człowiek stawiał i stawia pierwsze kroki w PA.
Jeszcze raz podziekowania i prośba o więcej :)
Mam również pytanie czy przez ten okres czasu śledziłeś rynki, grałeś na demo, stałeś z boku, Czy całkowicie byłeś OF z Forexu.
Pytam się, gdyż zastanawiam sie czy mozliwy jest powrót po długiej przerwie odrazu na rynek.

crescocrevi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: crescocrevi »

Fajnie że powracają forumowicze sprzed 2011r. Gdyż jak czyta sie posty widać doswiadczenie i troszkę inne spojrzenie na rynek. Pozdrowienia dla doswiadczonych traderów, którzy chcą dzielić się swym Doświadczeniem :D

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

asmodeus8 pisze:
brother pisze:Asmo zobacz na tygodniowy co prawda jest trochę miejsca jeszcze tam, ale poziom wydaje się klarowniejszy.
USD/CHF Przebiło 0.9585, Słuszna uwaga, ciekawe co bedzie się działo na 1.000
:) Cierpliwie czekamy.

Czesc Asmo! Dobrze ze wrociles, mam nadzieje ze na dobre!
Co do USDCHF to tez jestem ciekawy jak sie rozwinie sytuacja na 1.000 ten ruch wyglada na zdecydowany i jak przywali z impetem to parytet moze nie przetrwac co by mnie bardzo ucieszylo bo siedze w CHFJPY od 3ciego kwietnia i obserwujac jednoczesnie USDJPY, USDCHF i CHFJPY to dochodze do wniosku ze JPY ma potencjal zwlaszcza ze fundamenty dla JPY tez sa pozytywne. Poziom decydujacy dla USDJPY to 77.30 tam moga pojawic sie problemy.

A teraz z innej beczki czy ktos gral Kabla? Tak ostro komentowanego jakis czas temu? Pytam bo to co wyprawia od paru tygodni to mucha nie siada i uwazam ze jeszcze nie powiedzial ostatniego slowa w tym kierunku dlatego wciaz mam otwarta pozycje na Kablu. Teraz niemam jak ale wroce to wrzuce screeny z Kabla bo to naprawde ciekawy trad.

[quote="expedient warzywniaka"NZDUSD: możliwy ostatni zjazd przed zmianą trendu bo dotychczasowy conajmniej wygasł. Klasycznie bo MA50 (linear weighted) jest już pod ceną, cena się konsoliduje na dosyć wysokich poziomach w trendzie spadkowym (co wskazuje na dystrybucję). [/quote]

NZDUSD jest w trendzie spadkowym... Ale wystarczy spojzec na wykres M1 i widac ze w dlugim terminie jest odwrotnie a ta wielka miesieczna swieca sugeruje ze w dlugim terminie cos sie dzieje z trendem UP dlatego nie zdziwie sie jesli spadki na tej parze sie utrzymaja.

Pozdrawiam i sorry za brak polskich fontow, uzywam hiszpanskiego telefonu.

PS: Popatrzcie na AUDCAD, warte obserwacji w kontekscie sytuacji na zlocie.

Niech Price Bedzie z Wami

------------------------------------
EDIT:
zbyszek_w pisze: Kabel spadnie z 2-3 tysiące pipsów w dół... Tak oceniam potencjał tego ruchu....
Prorok jaki.... czy coooo...!?!? :)
Bycmoze miales nosa Zbyszek. :)
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

ciekawa sytuacja ma miejsce na gbp/usd po wyłamaniu się z klina zwyżkującego osiągnięty został docelowy poziom czyli podstawa klina wygląda na to że dzisiaj mamy szansę na pina i korektę taj dynamicznej fali spadkowej okolice 1.5650 to miejsce gdzie powinna rozegrać się ciekawa walka
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD, GPBUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

commax pisze: ------------------------------------
EDIT:
zbyszek_w pisze: Kabel spadnie z 2-3 tysiące pipsów w dół... Tak oceniam potencjał tego ruchu....
Prorok jaki.... czy coooo...!?!? :)
Byc moze miales nosa Zbyszek. :)
może się czasem zdarzyć jajo i ślepej kurze. Ważne , że nie tylko na tym nie zarobiłem, co straciłem..

AUDUSD:
diagnoza - stało się coś ważnego w piątek. Mamy młotka w bardzo dobrym miejscu , o bardzo dobrej strukturze. Na tygodniowym to nie wygląda tak dobrze.
Strategia gry :
1. ostrożnie z pozycjami sell
2. będę próbował buy po jakimś dodatkowym sygnale
3. najbliższy kluczowy opór 400 pipsów wyżej

GPBUSD

diagnoza - na week dalej silna presja sprzedaży, ale zakładam, że ostatnia świeca to świeca konsolidacji (mother bar) w obrębie której kurs powinien się potelepać z parę tygodni z możliwością fałszywego wybicia z dół i fałszywego wybicia w górę (grubi muszą się pobawić nadzieją i strachem graczy na całym świecie).
Hipotezę zachowania kursu na niskim interwale (1H) przedstawiam na wykresie. Ps. hipoteza to nie "zgadywanie " zachowania rynku, co planowanie w stylu - jak rynek zrobi to, pomyślę o tym, jak zrobi co innego, pomyśle inaczej.

Strategia:

1. jak kurs zjedzie od razu w okolice 1.5300 buy z niewielkim s/l, zasięg 1.5470,
2. na tym poziomie (1.5470 ) próba sprzedaży z niewielkim s/l z opcją na fałszywe wybicie w dół.
3. Po negacji fałszywego wybicia w dół ruch w kierunku 1.5660.

To tylko hipotezy zakładające potencjalne zachowanie kursy w rodzącym się trendzie bocznym, lecz w tej fazie z większym naciskiem podaży.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

GBPUSD 1H

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

To wariant zachowania kursu pary na niskim interwale

ODPOWIEDZ