ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

PipBoy też rozstawiałem fibo tylko że ono nie zawsze się pokrywa, jak zaczniesz rysować je sam w miejscach gdzie cena zachowuje się inaczej to będzie o wiele lepiej. Fibo jest naturalno / losowe a tam gdzie ty wyrysujesz ZL jest realne, z tym fibo to jesteś na dobrej drodze ja też to obczajałem a jeszcze lepiej będzie jak uznasz że bez podstaw zagraca Ci wykres :) Tam pisałeś że nie zadziałało tak jak trzeba a ono zadziałało tylko kreski powinny być wyżej, a tego ZL które wziąłeś w kółka powinieneś szukać na szczycie a nie na samym dole wykresu, bo jak coś spadło pewnie wzrośnie, jeśli wzrosło prędzej czy później spadnie taki to już urok ZL. A i jeszcze taka sprawa że od ZL cena się odbija albo przebija przez nie, na jedno jak i drugie zachowanie ceny powinieneś odpowiednio reagować.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Darkey pisze: A i jeszcze taka sprawa że od ZL cena się odbija albo przebija przez nie, na jedno jak i drugie zachowanie ceny powinieneś odpowiednio reagować.
Właśnie teraz zerknąłem jeszcze raz na ten screen i rzeczywiście sposób reakcji na ZL jest to mega ważna informacja odnośnie trendu/aktualnego kierunku.

Tak czy siak nadal nie wiem jakie stosować potwierdzenia:/ Close świeczek z m15/m5? Formacje typu pinbar, engulfing, doji na m5/m1? Szukam jakiegoś konceptu :?

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Właśnie w tym wszystkim taki urok że to trader a nie system zarabia :) i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie bo każda z wymienionych formacji może zadziałać a nie musi liczą się poziomy, najlepsze co mogę Ci doradzić to weź ściągnij wszystkie dostępne na tym forum screeny dotyczące ZL i szukaj podobieństw gwarantuje że wszystkie mają coś ze sobą wspólnego, nie każde jest idealne ale bliskie idealnego wejścia :) nawet jeśli się pomylisz to wchodząc w takim miejscu będziesz miał okazję zamknąć pozycję z minimalną stratą bądź na mały plus. Ja osobiście siedzę na m5 ale nie patrzę na cenę jako na formacje pod tym względem jak ty, ja formację widzę tylko tam gdzie ona może być, bo w żadnym innym miejscu ona wystąpić nie może. Serio wystarczy jeden weekend poszukiwań i będziesz widział znacznie więcej.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Zobaczymy czy coś z tego będzie, ale pisałem, że jak dojdą do ostatnio przebitego FBO i zawerócą to jest szansa na mój sell limit, jednnka moje TP ustawiam dla spokoju na ostatnim ekstremum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

moim zdanie sprawa sprowadza się do tego czy w danym momencie jest BO czy FBO - obserwacja poziomu. Jedyny problem w ustawianiu TP :roll:
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 16:45 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ciekawe, co pokaże D1 i W1 1.2464

Obrazek

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

sds
Jeśli wiesz o czym piszesz to wielki szacun dla Ciebie. :)

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

to może jutro L do 2495 ?

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czerwinek mam pytanie do Ciebie. Jak sobie radzisz z grą będąc w pracy. Nie wiem jak Ty ale ja w ogóle w pracy nie mogę zajrzeć na MT 4. Ustawiałem sobie w nocy jakieś zlecenia oczekujące i albo się aktywowały albo nie. Czy ustawiasz tylko oczekujące limit i stop?

Tak tylko wtrącę jeszcze do tych co nie mogą zakumać FBO i BO. Ja zrobiłem tak: czytałem na początku Toreza, tak jak wszyscy mówili "czytaj Toreza od 100 strony". Oczywiście nie wiele zrozumiałem. Potem przeczytałem ten dziennik i baaaardzo dużo się rozjaśniło (i nie polecam zadawania pytań gdy jest się w połowie dziennika, ja tak robiłem i wiem że tylko wkurzałem ludzi :D bo na wszystko znajdziecie odpowiedź jak dotrzecie do końca). No i po przeczytaniu tego dziennika przeczytałem ponownie Thoreza :)
Pozdrawiam
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mam Panowie lekką prośbę, z powodów zawodowych (urwanie głowy na zamknięcie miesiąca) wróciłem wczoraj do domu odpaliłem platformę i długo się nie zastanawiając na kablu odpaliłem Lke, ponieważ wydawało mi się że mamy do czynienia z FBO na h4. parę godzin później rynek zrobił weryfikacje w SL... i tu moje pytanie co źle oceniłem?
Pewnie odpowiedz jest jakaś banalna, ale ze zmęczenia nie jestem w stanie sobie samemu odpowiedzieć :roll:
Z góry dziękuje :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ