GO4 challenge

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

MarioDM pisze:mario80r

Niezłe wyliczenie. Gratulacje.
Mam małe pytanko. Absolutnie nie zamierzam kwestionować Twojego wyliczenia, ale jestem ciekaw jak tego dokonałeś . Sprawdzałeś po prostu statystki na każdy dzień wstecz czy jeszcze jakoś inaczej ?
Dzięki.
Interesuję się konkursem od samego początku. Na początku byłem zszokowany stopami zwrotu z inwestycji. Postanowiłem sprawdzić jak poszczególne osoby sobie radzą później. Wiem z doświadczenia i chyba każdy z was że granie pod korek na długą metę nie przynosi zysków w dłuższej perspektywie.

Osoby które były wskazywane jako najlepsze zapisywałem sobie a następnie z listy rankingowej każdy dzień sprawdzałem. No i mam efekt. Widać jak na dłoni żaden system nie jest 100% skuteczny można trafić 5x idealne wejścia ale grając pod korek bez SL tracimy 1 złym w moment 50% itd.

U kogoś na tym forum widziałem taką stopkę w stylu : "Można zyskać tysiące % zysku ale tylko 100% straty"

Dodano po 54 minutach:
nabukomb pisze:Dobre statystyki w odpowiedni sposób przedstawione to podstawa sukcesu na forexie
Uważam że to połowa sukcesu jeszcze trzeba wyciągnąć z nich dobre wnioski. Wtedy to statystyki są przydatne i zbliżają nas do sukcesu :).

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

mario80r pisze:
MarioDM pisze:mario80r
nabukomb pisze:Dobre statystyki w odpowiedni sposób przedstawione to podstawa sukcesu na forexie
Uważam że to połowa sukcesu jeszcze trzeba wyciągnąć z nich dobre wnioski. Wtedy to statystyki są przydatne i zbliżają nas do sukcesu :).
Myślę, że pisząc "połowa sukcesu", popełniasz gruby błąd przeszacowujący wartość statystyk. Ja pisałem, że są "podstawą sukcesu" a to zupełnie inne sformułowanie. Można też użyć sformułowania "fundamentem sukcesu", ale nigdy "połową sukcesu". To mniej więcej tak jakbyś szacował wartość wylania fundamentów, do wartości całej budowli. Fundamenty to znikomy procent wartości budynku, ale bez nich po prostu postawić porządnego domu nie można.

I tak jest z dobrymi statystykami. Na nich można budować systemy i strategie, ale same w sobie mają znikomą wartość. To dopiero praca na nich i ich odpowiednie wykorzystanie daje efekty. Niedługo zacznę opisywać na moim forum jakie statystyki dla EURUSD prowadzę i jak je wykorzystuję do stawiania zleceń. Trochę to pewnie potrwa, bo jak od poniedziałku ruszy rynek, to znowu "wpadnę w trans" :) Ale stopniowo opowiem wszystko o tym jak i dlaczego stosuje takie a nie inne zasady gry, będąc nastawiony oczywiście na wyniki liczone w dziesiątkach % dziennie.

http://www.teorianabukomba.darmowefora. ... topic=25.0

Awatar użytkownika
go4x_e-rzecznik
Bywalec
Bywalec

Kolejny tydzień

Nieprzeczytany post autor: go4x_e-rzecznik »

Tak wygląda miniony tydzień https://www.go4challenge.pl/ranking

790,56% - jakiś komentarz do tej stopy zwrotu :?:

Jednak nie ma co żyć przeszłością. Zaczynamy kolejny etap naszego konkursu. Gotowi?
GO4X to marka należąca do Domu Maklerskiego TMS Brokers. Dzięki GO4X już teraz możesz stać się stuprocentowym Inwestorem na globalnym rynku walutowym.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Moglibyście w przyszłości za kryterium pozycji w rankingu zrobić stabilny zysk w kilku kolejnych okresach, to bez sensu żeby ktoś grał pełnym kapitałem żeby wygrać, to w ogóle jest maksymalnie rozróżnione z faktycznymi strategiami gry, uważam że takie konkursy są bez sensu i robią złe nawyki. Nie atakuje nikogo tylko stwierdzam swoja opinie w temacie podobnych konkursów.

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

pr7emo pisze:Moglibyście w przyszłości za kryterium pozycji w rankingu zrobić stabilny zysk w kilku kolejnych okresach, to bez sensu żeby ktoś grał pełnym kapitałem żeby wygrać, to w ogóle jest maksymalnie rozróżnione z faktycznymi strategiami gry, uważam że takie konkursy są bez sensu i robią złe nawyki. Nie atakuje nikogo tylko stwierdzam swoja opinie w temacie podobnych konkursów.
Bardzo dziwne spostrzeżenie. Przecież konkursów tego typu nie robi się bynajmniej by promować umiejętność inwestorów do uzyskiwania stabilnego zysku. Celem takich konkursów jest właśnie sprowokować nawet tych, co robią ów stabilny zysk do większego ryzyka. Czyli oczywiście do większej straty. Celem brokera jest jego zysk, a nie uczenie swoich klientów, jak mają uzyskiwać małe stabilne zyski. Konkurs ma pobudzać wyobraźnię, i wymuszać błędy tych co mają większy kapitał i w normalnych okolicznościach nigdy nie próbowaliby szaleć i walczyć o setki procent tygodniowo. To było genialne posunięcie ze strony GO4X, że podali minimalną wpłatę, ale pozwolili rywalizować na takich samych zasadach tym co mieli tylko 500 zł jak i tym co wpłacili kilka tysięcy. dzięki temu, mimo ze np. wg. moich szacunków wkrótce ok 500 osób straci depozyt, to ich zysk wcale nie będzie wynosił 500x500 odjąć koszty, tylko więcej. A to dlatego, że część osób zaczęło od wyższej kwoty, choćby po to, by łatwiej im było zgarnąć owe 500 zł premii.
Tak samo świetnym posunięciem taktycznym, jest możliwość dopłat. Bo przecież nawet jak straciłeś kilka depozytów dajmy na to po 500 zł, to teoretycznie jak wpłacisz kolejne 500 i wygrasz ranking tygodniowy, to wpłaty mogą Ci się zwrócić. do ostatniego tygodnia więc konkurs będzie kusił graczy, którzy już przegrali co najmniej raz wpłacony depozyt początkowy.
Szacuję też, że bilans konkursu będzie taki, że jakieś 80-90% graczy straci wszystko, a tuż za pierwszą piątką, wyniki już będą bardzo niskie. Dlatego ranking generalny pokazuje tylko pięć miejsc by nie straszyć uczestników konkursu. Uważam, że ich spece od marketingu i układania regulaminu konkursu zrobili naprawdę świetną robotę dla firmy. A przecież jeśli by zbyt wielu graczy miało dobry wynik i bilans oczekiwanych zysków i strat wyglądałby dla nich niekorzystnie, to zawsze mogą podkręcić swój zysk poprzez "wydajniejszą pracę" swojego Dealing Desku

:twisted:

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

nabukomb pisze:Myślę, że pisząc "połowa sukcesu", popełniasz gruby błąd przeszacowujący wartość statystyk
Bardziej mi chodziło używając stwierdzenia "połowa sukcesu" rozpatrując część statystyk. A że to dopiero początek drogi na szczyt to jak najbardziej się zgadzam z Tobą.

pr7emo masz rację mogli by to wziąć pod uwagę. W niektórych konkursach poza nagrodami za największą stopę zwrotu są przewidziane nagrody za min stabilny wzrost i zarządzanie kapitałem.
Granie pod korek widać w tym konkursie jak długo to trwa. Do pierwszych kilku zwycięstw a potem kilka wtop i po zawodach. Czy mi się wydaje czy są przez to promowani dawcy kapitału...? :wink:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

go4x_e-rzecznik pisze:790,56% - jakiś komentarz do tej stopy zwrotu Question
mam pewna teorie co do top1-3 :mrgreen:

jesli sie myle to sroda straty.. czwartek mega a piatek MC :D ..i gitara... :D

ps. domagam sie potwierdzenia teorii :twisted:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

mario80r pisze:Osoby które były wskazywane jako najlepsze zapisywałem sobie a następnie z listy rankingowej każdy dzień sprawdzałem.
Tak podejrzewałem. Sporo pracy, dlatego SZACUN.
mario80r pisze: Wiem z doświadczenia i chyba każdy z was że granie pod korek na długą metę nie przynosi zysków w dłuższej perspektywie.
Samo sedno
mario80r pisze: Osoby które były wskazywane jako najlepsze zapisywałem sobie a następnie z listy rankingowej każdy dzień sprawdzałem. No i mam efekt. Widać jak na dłoni żaden system nie jest 100% skuteczny można trafić 5x idealne wejścia ale grając pod korek bez SL tracimy 1 złym w moment 50% itd.

U kogoś na tym forum widziałem taką stopkę w stylu : "Można zyskać tysiące % zysku ale tylko 100% straty"
True.
A co do tego napisu w czyjeś stopce również przyłączam się.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Eve ma już ponad 1000% na jej miejscu już bym zbastował. Ciekawe czy dalej będzie tak agresywnie grać.

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

optimus128 pisze:Eve ma już ponad 1000% na jej miejscu już bym zbastował.
Teraz lepiej przejść na spokojniejsze inwestowanie tak by kontrolować pozycję i ranking.
Tylko by nie wyszło jak zmielaczowi... oczywiście tego nie życzę ale ostre granie działa w dwie strony równie szybko.

ODPOWIEDZ