Dzięki.MarioDM pisze:mario80r
Niezłe wyliczenie. Gratulacje.
Mam małe pytanko. Absolutnie nie zamierzam kwestionować Twojego wyliczenia, ale jestem ciekaw jak tego dokonałeś . Sprawdzałeś po prostu statystki na każdy dzień wstecz czy jeszcze jakoś inaczej ?
Interesuję się konkursem od samego początku. Na początku byłem zszokowany stopami zwrotu z inwestycji. Postanowiłem sprawdzić jak poszczególne osoby sobie radzą później. Wiem z doświadczenia i chyba każdy z was że granie pod korek na długą metę nie przynosi zysków w dłuższej perspektywie.
Osoby które były wskazywane jako najlepsze zapisywałem sobie a następnie z listy rankingowej każdy dzień sprawdzałem. No i mam efekt. Widać jak na dłoni żaden system nie jest 100% skuteczny można trafić 5x idealne wejścia ale grając pod korek bez SL tracimy 1 złym w moment 50% itd.
U kogoś na tym forum widziałem taką stopkę w stylu : "Można zyskać tysiące % zysku ale tylko 100% straty"
Dodano po 54 minutach:
Uważam że to połowa sukcesu jeszcze trzeba wyciągnąć z nich dobre wnioski. Wtedy to statystyki są przydatne i zbliżają nas do sukcesunabukomb pisze:Dobre statystyki w odpowiedni sposób przedstawione to podstawa sukcesu na forexie