Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Bardzo brzydko mnie dzisiaj wypieli :? , tak się nie robi.. :cry:
Niby wszystko ok BO - reakcja - enter.
Albo teoria Toreza ze ZL zawsze działa jest troche przesadzona - albo czegoś nie widziałem..... :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Pełnomocnik pisze:Bardzo brzydko mnie dzisiaj wypieli , tak się nie robi..
Albo teoria Toreza ze ZL zawsze działa jest troche przesadzona - albo czegoś nie widziałem.....
Mógłbyś dokładnie zaznaczyć wejście i gdzie Cię wycieli na SL?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

wchodziłem z M15 o 8.15 - zerknij powinno być wszystko widać ..
SL 79,53

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

No i wykrakałeś Very Happy
proste do przewidzenia :) hehe 6 zmysł tradera się budzi, ja też ewoluuje i mam nadzieję że te moje umiejętności niechlubne wspomniane wyżej zanikną :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Pełnomocnik pisze:Bardzo brzydko mnie dzisiaj wypieli Confused , tak się nie robi.. Crying or Very sad
Albo teoria Toreza ze ZL zawsze działa jest troche przesadzona - albo czegoś nie widziałem..... Rolling Eyes
Obrazek
image host
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Niby ZL dawała sygnał na S... ale zarobiłeś w tym miejscu na Lce :) to jest najlepsze 8)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pełnomocnik pisze:Albo teoria Toreza ze ZL zawsze działa jest troche przesadzona - albo czegoś nie widziałem.....
Wydaje mi się Pełnomocnik, że jest wszystko OK.
Daję dwa zrzuty z M15 i M5, przecież Thorez nie pisze aby wchodzić w każdy sygnał gdzie jest ZL, w ogóle Thorez tłumaczył że źle interpretowane jest ZL dla niego ZL to BO i FBO i to wszystko, jak widzisz cena przebiła poziom ZL i dopiero później zawróciła i na M15 zrobili potem ZL UP i nastęnie na korekcie z M5 tam gdzie czerwona strzałka można było próbować wchodzić.
A swoją drogą czemu grasz na takiej parze syfiastej gdzie ruchy są bardzo średnie, ja jakoś nie cierpię tej pary. Poza tym uważam, że wejście mimo wszystko trochę na siłę i lepiej szukać bardziej klarownych wejść. Zobacz na trzeci zrzut, wydaje mi się że takich wejść powinniśmy szukać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:A swoją drogą czemu grasz na takiej parze syfiastej gdzie ruchy są bardzo średnie, ja jakoś nie cierpię tej pary. Poza tym uważam, że wejście mimo wszystko trochę na siłę i lepiej szukać bardziej klarownych wejść. Zobacz na trzeci zrzut, wydaje mi się że takich wejść powinniśmy szukać.
To jedna z par na których mam w miarę przyzwoity spred - dlatego na nie zwracam uwagę. Co do siłowego wejścia - jak dla mnie to tu właśnie było idealne wejście doszło do BO potem cena dała ogon i ciało wiec jak dla mnie to było bardzo klarowne a ponowne wchodzenie ze względu na moją strategie nie wchodziłoby w gre gdyż cena zeszła poniżej momentum

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

klonmarcin graty za cierpliwość i wytrwłość a przede wszystkim dobry wynik.
Czytam, że chcesz zmieniać i dostosowujesz cały czas swój SL.
nie wiem czy jak grasz to jesteś przy kompie?
Ale myślałeś aby z ręk wychodzić? Często są bardzo klarowne sygnały, że robią korektę przeciw naszemu wejściu powoli zawracają co widać na M5, M15 i nie lepiej wtedy wyjść z ręki i próbować ewentualnie ponownie wchodzić po korekcie? Skoro jesteś pewny swego ruchu i kierunku to wyjdź daj im skorekcić i ponów wejście.
Madins tak często robił.
sam próbuję wychodzić z pozycji ostatnio i powiem Ci że fajna sprawa masz luz psychiczny, że już zgarnąłeś kasę i wiesz że zaraz możesz spokojnie wejść, chociaż też mam problem czasem aby wychodzić bo cały czas człowiek chce aby do TP doszli, a oni nie chcą musza skorekcić sobie :)
Ale moim celem właśnie na najbliższy czas jest również to aby opanować dobre wyjście z pozycji i ponowne wejście.
Nie wiem jak Ty masz ale ja czasem widzę, że zawracają, wszystko mówi że cofną ale człowiek uparcie trzyma pozycje, i myśli nie nie możliwe że zawróca aż tak dużo, i idą w Twoją stronę a Ty cały czas wierzysz, że jednak zaraz odbiją a oni nie chcą mimo, że wiesz, że pójdą w dobrym później kierunku...
Już tyle razy dałem się zrobić, że teraz widzę staram się właśnie próbować wychodzić i później ponownie wchodzić.
Najgorasze jest to że człowiek chce 40 pipsów a onie po 20 zawracają i wychodzi na 15, ale zaraz ponowne wejście i w końcu będzie 40 pipek a jakby się nie wyszło to BE, a wiesz jak to jest po BE już nie jesteś pewny co i jak miałeś 30 już na plusie a tu nagle zero, itd..
Trochę namotałem ale mam nadzieję, że skumasz o co mi chodzi :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pełnomocnik pisze:Co do siłowego wejścia - jak dla mnie to tu właśnie było idealne wejście doszło do BO potem cena dała ogon i ciało wiec jak dla mnie to było bardzo klarowne
Mam nadzieję ,że Marcin się nie obrazi że u niego dyskutujemy :)
Cena dała ogon i ciało piszesz, jeżeli już tak chcesz grać to ciało było w kierunku down, więc dlaczego wchodziłeś?
Poza tym może mnie wyśmiejsz ale BO zrobili na poziomie 79.58, natomiast wick doszedł do 79,582 i odbili, czyli tak naprawdę nie zrobili FBO na tym BO.
Zauważ i przejrzyj rysunki i wkresy, jeżeli mamy BO to cena zawsze (chyba zawsze :) ) przebije to BO o kilka pipsów i zawróci tworząc FBO lub poleci dalej tworząc nowe BO, w Twoim przypadku nie nastąpiło przebicie BO.
MAm nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.

Zablokowany