Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Obrazek
free image hosting

Szkoda gadać - jak tak dalej będzie to tydzień skończy się na "-".

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj też powtórka z rozrywki - daję się robić w "konia" jak leszcz. Niestety strategia jest dobra - zaryzykuję stwierdzenie, że nawet bardzo dobra.

Sygnały daje poprawne - skuteczność ruchu w tym tygodniu prawie 100% a mimo to pojawiają się straty.

Z tego też powodu uruchomiły się odpowiednie procedury i w tym tygodniu nie będzie już gry 6SL pod rząd - oczywiście i zdarzały się serie po nawet 13 pod rząd.

Obrazek
picture hosting

8)

ps. wejścia były na 2570 i 2575 tp na 2487 - cena już była blisko tego poziomu.

Gdyby te wejścia nie zostały wycięte na sl to z wykorzystaniem TS było by minimum 45p - w najlepszym momencie łącznie byłoby ponad 110p.

Jeszcze jedno co się nasuwa - w tym tygodniu był bardzo ładny trend DOWN - i wszystkie moje wejścia w tym tygodniu były na S - prawdopodobnie zawinił tutaj sztywny sl - lub zły moment wejścia - jednak skłaniałbym się do tego pierwszego.

Jednak nauczyłem się tak grać ze sztywnym sl bo nie mogę znieść sl większego niż 25p - po prostu dla mnie jest to bez sensu gdy cena idzie np. 25p w minus i czekać jeszcze więcej - a może odwróci - to nie dla mnie - druga sprawa to to, że przy stosowaniu dużych sl trzeba drastycznie modyfikować wielkość lota - zwiększenie sl do 30p redukuje dopuszczalnego lota o połowę.

Ale zastanowię się nad zmiennym sl - skoro wyznaczanie tp idzie naprawdę dobrze - z sl nie powinno być problemu.

Gdyby sl był większy w tych ostatnich zagraniach to wyniki szły by w setki pipsów :D

ps. aktualnie cena stoi na zl h1 i jeśli nie przebije to dalej spadamy.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 11:26 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

klonmarcin patrzę na twoje wejścia z tego tygodnia i nie wierzę, to się nazywa prawdziwy pech, kierunek dobry, a zawsze kilka pipsów zabraknie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

klonmarcin pisze:Dzisiaj też powtórka z rozrywki - daję się robić w "konia" jak leszcz. Niestety strategia jest dobra - zaryzykuję stwierdzenie, że nawet bardzo dobra.

Sygnały daje poprawne - skuteczność ruchu w tym tygodniu prawie 100% a mimo to pojawiają się straty.
klonmarcin nie chce niepotrzebnie mieszac Ci w glowie bo jestes 1000% lepszy ode mnie, ale jesli moglbym cos zasugerowac to byloby to dodanie LT (chocby dla samych obserwacji).
zasada dodania bylaby taka ze jesli takie LT pojawiloby sie gdzies przy otwarciu Twojej pozycji i Twoj SL wychodzi bardzo blisko przed lub za LT to moze warto bedzie ponowic pozycje jesli zobaczysz odbicie od LT?

pozdrawiam i pipsorow zycze!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No pain - No gain

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

klonmarcin pisze:iestety strategia jest dobra - zaryzykuję stwierdzenie, że nawet bardzo dobra.
Sygnały daje poprawne - skuteczność ruchu w tym tygodniu prawie 100% a mimo to pojawiają się straty
uczciwie sie przyznam ze nie sledze twoje watku zbyt uwaznie bo wiem ze tu sie uzywa ZL, a ja tego nie stosuje za bardzo :)
ale mimo to od czasu do czasu zagladam...
jak zdradzisz mniej wiecej o co chodzi w twojej strategii moze bede mogl cos podpowiedziec odnosnie SL bo jak widzisz mam tez czasami podobnie i tez z tym aktualnie walcze :)
jezeli strategia byla juz opisywana w watku wczesniej to sorry za pytanie ale jak mowilem nie sledze zbyt uwaznie i poprostu moglo to gdzies zaginac w gaszczu postow :D
klonmarcin pisze:Ale zastanowię się nad zmiennym sl - skoro wyznaczanie tp idzie naprawdę dobrze - z sl nie powinno być problemu.
tez uzywam stalego SL...niestety to ze powinien byc akurat w tym czy tamtym przypadku troche wiekszy widac dopiero na historii
:)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Próbne 1/2 S po nieznacznych modyfikacjach wejścia:

Obrazek
upload images

:wink:

tp tak jak wcześniej
No pain - No gain

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

A ja Wam mogę zdradzić tajemnicę z SL. Przepraszam, nie chcę zaśmiecać dziennka, założę swój na dniach jak będę miał chwilę czasu, żeby wrzucać moje wejścia. Wystarczy SL nie używać :) ja tak robię, do tego nie śledzę pozycji bo w dizeń pracuję i w przeciągu 3 dni ponad 200pipsów na plus :)
Pozdrawiam
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

DonForex:-), a jaki miałeś DD w pipsach w tym czasie ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
picture hosting

DonForex:-) pisze:Wystarczy SL nie używać
Napisz coś więcej na temat - ale jak dla mnie gra bez sl jest nie do przyjęcia.

:wink:
No pain - No gain

Zablokowany