"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

Guma33 nie widzę tego wsparcia na USD/CHF. Uważam że trade jak najbardziej na tak w przypadku tej pary.

Kolega wskazał wejście w momencie gdy nowa świeca otworzyła się poniżej 10MA, byłem więc przekonany że ma na myśli zagranie na S. Fakt, że ja komentowałem to gdy cena zawróciła i była już widoczna biała długa świeca mógł trochę namieszać. Ale jeśli już mowa o L , to jak dla mnie ten pociąg już dawno dawno temu odjechał....... a ja jak to przeważnie bywa byłem na innej stacji ;) Osobiście preferuje wejścia, gdy cena przebija średnia kroczącą dlatego piszę że jak dla mnie wejście odjechalo

ps. a teraz to zauważyłem że u Freddiego 10SMA przebiega troszkę inaczej niż u mnie. U mnie otwarcie świecy nastąpiło tuż pod, a u niego tuż nad ( Ty Miniek masz tak samo jak ja)

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Wczoraj byłoby dobre wejście na tej parze, bo cena dotarła właśnie dziś do tego miejsca gdzie można było ustawić TP. Chyba diabeł mnie podkusił na ten USD/JPY :D hehe, bo sam nie wiem czemu nie zagrałem na czym innym. Najbardziej wczoraj podobało mi się złoto i tam chciałem zagrać ale trudno. Ten trade USD/CHF spełniał wszystkie przesłanki Nocnego Marka i jak widać był profitowy.

Guma33 wczoraj można było to zagrać naprawdę :D hehe ale złoto i tak jak dla mnie najlepiej wyglądało wczoraj, bo nie dość że przecięcie 10SMA to jeszcze zestawienie świeć na potwierdzenie trendu spadkowego

jesza
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jesza »

Miniek, skomentuj proszę w świetle tego co napisałeś powyżej załączony wykres GBPCHF.
Górna linia to opór w postaci lokalnego szczytu z początku kwietnia 2011.
Jak widać kilka dni temu zadziałał (15-16.05.2012)
Od ewentualnego wejścia po północy na aktualnym poziomie do oporu pozostaje około 90 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Właśnie o te 90 pipsow chodzi :-D
1. Cena znajduje się powyżej 200sma.
2. świeca przecina 10sma.
3. do oporu jest ponad 60 pipsow więc można zagrać

jesza
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jesza »

Czyli zgodnie z "naszą" strategią powinniśmy wejść na otwarciu następnej świecy :?:

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Dokładnie tak jesza. Podoba mi się ta para, zwłaszcza że jak upora się z tym oporem, gdzie proponuje ustawić TP1, to aż strach myśleć gdzie może dolecieć :)
Uważam że to dobry strzał miniek gratuluję!

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Guma33, faktycznie, wykresy różnią się minimalnie. Pytanie co jest przyczyną...

Co do GBPCHF to sytuacja jest fajna, dzięki Miniek za info ;). Dołączę do Was i postawię longa, świeca zakończyła się minimalnie nad SMA (jakieś 10pipsów wyżej, a u Was?), nowa dniówka rozpoczęta, póki co -11pipek, czas na spanie.
Dobrej nocy ;)

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Freddie pisze:Guma33, faktycznie, wykresy różnią się minimalnie. Pytanie co jest przyczyną...

Co do GBPCHF to sytuacja jest fajna, dzięki Miniek za info ;). Dołączę do Was i postawię longa, świeca zakończyła się minimalnie nad SMA (jakieś 10pipsów wyżej, a u Was?), nowa dniówka rozpoczęta, póki co -11pipek, czas na spanie.
Dobrej nocy ;)
Myślę że miałeś 10EMA a nie 10SMA. Na GBP/CHF chyba jest już ok.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Nope ;) Cały czas mam 10SMA
Obrazek

Wczoraj ładny ruch na gbpchf, 70 pipsów można było zgarnąć i potem wejść jeszcze raz praktycznie z poziomu otwarcia. ..
Zobaczymy jak dzisiaj będzie ;)

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Mnie niestety wystopowało ale na BE w tej transakcji. Zauważyłem na różnych parach, jak teraz przeglądałem, że w większości przypadków pozostawienie transakcji na piątek nie jest do końca dobre w przypadku Nocnego Marka. Zobaczcie na możliwe wejścia na różnych parach w tym roku, sprawdźcie je sobie i oceńcie czy warto pozostawiać otwarte pozycje na piątek. Ja przeanalizuje wykresy w niedzielę bardziej dokładnie ale zauważyłem tą właściwość, że lepiej zamknąć wszystko w czwartek, bo piątek jest nieprzewidywalny w tym wypadku. Nie zawsze jest to w kierunku tym co gramy. (przeważnie cena nie jest w naszym kierunku dalej w piątek niż w czwartek). Chodzi o to, że zakres ceny czwartkowej w naszym kierunku nie różni się zakresem piątkowej świecy.
Jeśli ktoś zrobi taką analizę to chętnie z nim to przedyskutuje :)

Zobaczcie na rysunki, wcale ich nie wybierałem, wziąłem po prostu dwie główne pary do analizy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ