"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

San Pellegrino pisze:w tej chwili ok 180 pips na dwóch pozycjach w plecy
Tak się kończy gra bez SL - jak dla mnie nie do przyjęcia. :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Celuje w dno Marcin napisałem że to może potrwać miesiąc do trzech 200 pips za 1200 pips to RR 6:1 to nie jest tak że nie używam SL bo używam ale to jest w zasadzie moje pierwsze podejście do tak długiego tradu. Stawiam na cierpliwość zobaczymy co z tego będzie.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Bardzo mi się podoba system jakim gracie, chyba do Was dołączę ;)
Jako że niedziela wieczór to siedziałem przed panelem i sobie analizowałem. Wnioski poniżej:

Aussie - do wsparcia jeszcze trochę jest, bardzo chciałbym aby zostały one złamane, ale to tylko moje życzenie. W tym tygodniu rynek to zweryfikuje.
EurAud - Koniec zmuły i próba przebicia sufitu?
EurGbp - Chyba najlepiej wyglądająca para, w piątek przebicie SMA10 zapowiedzią zamknięcia niedawnej spadkowej luki i ataku ~0.8233?

Czy bardziej doświadczeni mogą zweryfikować moje wizje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Freddie ja powiem tak. Gram tym systemem ponad miesiąc czasu i z mojej analizy wynikły takie sprawy.
1.Nie gramy jeśli jeśli do oporu/wsparcia jest mniej jak 60 pipsów (wtedy cena bardzo często nie dochodziła do S/R)
2. Gram jedynie w takie dni: pon/wt, wt/śr, śr/czw. W piątek i poniedziałek nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć i sprawdziłem to na historii. Zobacz sobie na świece czwartkowe i potem na piątkową choćby z tego ostatniego piątku i zobaczysz, że nie wszystkie poszły w tym kierunku, w którym powinny pójść.

Według mnie dopiero dzisiejszy dzień określi czy coś jest do zagrania. Przynajmniej ja tak to analizuje i będę się tego trzymał.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Jeśli chodzi o twoje propozycje Freddie to zostawiłbym je w spokoju. Systuacja z Grecją powoduje nieracjonalne ruchy i na pewno nie wchodziłbym w długą w tym momencie - macro jest zbyt silne i AT można na razie odłożyć na bok.
Jeżeli chodzi o Aussiego to prawidłowe wejście powinno zostać zainicjowane jeszcze w lutym, osobiście czekam na dno ale to też może potrwać. Sytuacja jest na tyle napięta w tej chwili że wstrzymałbym się z dłuższym wejściem na ten moment.
Mój trade GBPAUD wystopowany na ok 200 pips. Wejście było warte ryzyka ze względu na RR. Popełniłem jednak błąd bo powinienem poczekać na powtórny test szczytów na tygodniowym do czego dąży ta para najwyraźniej.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Może to? ;)

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Zrobiłem shorta na aud/usd. Aktualnie zysk to +45pips i SL ustawiony na BE+1.
SMA10 z powodzeniem się sprawdza równiez na 4h.

Poniedziałkowa świeca pokryta z nawiązką, bezpiecznie jest trzymać tą operację jeszcze przez dzień albo dwa, czy brać co ugrałem i się zwijać? Boję się o moją pazerę :?

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

Dosyć mocne wsparcie całkiem blisko, a jak mawia Miniek do 60 pps nie gramy :) jak widać cena bardzo szybko zawróciła......

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Owszem, mam te wsparcia w pamięci, nawet wklejałem zrzuty z zaznaczonymi poziomami, z tym że teraz jestem 50pipek nad tym wsparciem i albo przebije je nie łapiąc mnie przykładowo na 25pipsowym SL, albo zawróci i wyjdę na zero. Takimi kategoriami teraz się kieruję, w obu wypadkach nic nie tracę :)

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Witam,

dziś pokarało mnie (uważam, że słusznie) za nietrzymanie się zasad. Było kilka możliwych wejść, wybrałem najgorsze... eh trudno.
Możliwe były wejścia na dziś USD/JPY, USD/CHF, GBP/AUD oraz Złoto.

Ja wybrałem najgorszą z możliwych opcji, bo USD/JPY, gdzie do oporu było właśnie mniej jak 60 pipsów i niestety zaliczyłem SL. Sam tą zależność zauważyłem a zagrałem wczoraj. Nie wiem co mnie podkusiło. Wszystkie inne pary powyżej 60 pipsów do oporu/wsparcia i zobaczcie jak ładnie sobie radzą.

Guma33 nie widzę tego wsparcia na USD/CHF. Uważam że trade jak najbardziej na tak w przypadku tej pary. Pamiętajcie trzymać się ściśle zasad, jak widać na moim przykładzie one działają.

Edit: Widzicie, że system działa? Ja popełniłem błąd i przyznaje się do niego. Wybrałem najgorszą z możliwych par do zagrania i niezgodną w pełni z systemem. Z dzisiejszych par to na razie wyłania się GBP/CHF do zagrania longa i nie ma ku niemu na chwilę obecną żadnych przeciwwskazań :) (ale wiadomo trzeba zaczekać do wieczora). Trochę szkoda tych zagrań wczorajszych ale czasu się nie cofnie i teraz na następny raz będę pamiętał. Mam nauczkę i nie ma co ubolewać nad rozlanym mlekiem. Pozdrawiam wszystkich :)

ODPOWIEDZ