Orderflow i Struktura rynkow

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy korzystasz z DOM na FX?

Tak - pomaga mi na fx
6
22%
Tak - ale,nie wiele mi to daje
0
Brak głosów
Tak - ale, nie na fx
1
4%
Nie - bo nie rozumiem jak to działa
12
44%
Nie - wiem jak działa,ale nie pomaga mi
3
11%
Nie - na fx nie ma sensu
5
19%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

reptile pisze:o jesus.. jak to nie.. zawiera jakiś %
Napisałem że chodzi mi o dosłowny sens. Nie jakiś procent tylko są to już dane nieodwracalnie przetworzone. Nie cofniesz ich 1:1 na zlecenia.
reptile pisze:słowo klucz to INTEREST
A słowo klucz jakie otwiera drzwi?
reptile pisze:- przy "hft" i wymuszonej (opóźnienia sieci etc) decentralizacji naraża na ryzyka
Zakładam, że jak coś się znajdzie to znajdzie się też inwestor pozwalający się wpiąć gdzie trzeba. A wtedy to może być ciekawy kolejny projekcik, przenoszący wspomniane ryzyko na wpiętych gorzej :D
reptile pisze:- bez analizy volumenu wydaje się nonsesnem i 50/50
- volumen w większości jest 'upośledzony' (dotyczy fx)
No tu już raczej jestem przekonany, że trzeba spróbować uwzględnić wolumen. Co do upośledzenia to obaj chyba pisaliśmy, że można by pobawić się w porównania. Ja to widzę tak, że jeśli coś działa w jednym miejscu, to sprawdzam w drugim. Wolumen się nie zgodzi ale być może procentowa charakterystyka zmian będzie podobna.
reptile pisze:LP-tradingiem
Google nie chce podpowiedzieć...
reptile pisze:ale fx to kurde fx.. tu nic proste nie może być.
FX - separate the men from the boys :D
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

matka pisze:Nie cofniesz ich 1:1 na zlecenia.
Na fx nic sie tak nie da do konca.. ale nie tylko.. ten schemat pochodna na pochodną z niczego nie bierze i do tego rozmnaża
matka pisze:Co do upośledzenia to obaj chyba pisaliśmy, że można by pobawić się w porównania.
Ale jak..
matka pisze:A słowo klucz jakie otwiera drzwi?
do strategii
matka pisze:FX - separate the men from the boys Very Happy
dobre
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

matka pisze:Mam niestety za mało informacji, żeby odnieść się do Waszych tabel, opisujcie proszę chociaż z grubsza, ale od początku ;) A może zamiast analizować związki z losowością lub historyczne, od razu sprawdzić czy jakaś prosta metoda przewidywania może działać w miarę stabilnie na takich danych?

Matka,

Widze ze chcialbys aby to wszystko mozna bylo przerobic na liczby i opisac w algorytmach. Uwazam ze postrzeganie tego w sposob mechaniczny nie ma sensu bo jest za duzo niuansow odpowiedzialnych za to czy na poziomie stoja zlecenia badz nie.

Ponizsze czynniki (przykladowe scenariusze) skutecznie odstraszaja badz zachecaja spekulatorow do skupowania badz sprzedawania po okreslonej cenie.

Analiza inter-market
(Koszyk par ***/usd tradujacych na silnym wsparciu)
risk on/off
(test wsparcia na audusd podczas silnej awersji do ryzyka)
Klarownosc poziomu na poszczegolnych interwalach
(Przebity dobrze zdefiniowany obszar oporu na D1 z klarownym punktem wybicia na M15)
sposob w jaki cena opuscila poziom / w jaki cena sie do niego ponownie zbliza
(Wybicie na silnym momentum oraz zaokraglony powrot)

Wykresy historyczne zamieszczam aby przedstawic istote tematu jednak aby nie byc goloslownym i nie byc posadzonym o operacje tylko na lewej stronie zamieszczam nastepujacy przyklad i 1/2 pozycji ktora juz jest w grze... reszta czeka na potwierdzenie :).
(To ze cena odbija sie od okraglego poziomu jest milym dodatkiem jednak nawet bez tego wyglada to atrakcyjnie chociaz musze przyznac ze W1 wyglada byczo i jest to moje jedyne zmartwienie co do tego setupu)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Greenhaze pisze:Widze ze chcialbys aby to wszystko mozna bylo przerobic na liczby i opisac w algorytmach. Uwazam ze postrzeganie tego w sposob mechaniczny nie ma sensu bo jest za duzo niuansow odpowiedzialnych za to czy na poziomie stoja zlecenia badz nie.
Myślę, że każdy by tak chciał, nawet jeśli nie zdaje sobie z tego sprawy. Każdy chciałby umieć powtarzać udane zagrania a unikać stratnych. Chęć osiągnięcia powtarzalności wymusza dążenie precyzji do nieskończoności.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

matka pisze:[Chęć osiągnięcia powtarzalności wymusza dążenie precyzji do nieskończoności.
Niestety jestesmy tylko ludzmi. :wink:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Greenhaze pisze:To ze cena odbija sie od okraglego poziomu jest milym dodatkiem jednak nawet bez tego wyglada to atrakcyjnie chociaz musze przyznac ze W1 wyglada byczo i jest to moje jedyne zmartwienie co do tego setupu
Nie analizowales ausiego, edka i nie mialo to zadnego podloza przed otwarciem pozycji ?
Nie gram na krosach ale moja analiza wygladala tak jak w zalaczniku .

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

rabit pisze:
Greenhaze pisze:To ze cena odbija sie od okraglego poziomu jest milym dodatkiem jednak nawet bez tego wyglada to atrakcyjnie chociaz musze przyznac ze W1 wyglada byczo i jest to moje jedyne zmartwienie co do tego setupu
Nie analizowales ausiego, edka i nie mialo to zadnego podloza przed otwarciem pozycji ?
Nie gram na krosach ale moja analiza wygladala tak jak w zalaczniku .
Jako ze wiekszosc wolumenu traduje na majorsach to crossy sa w duzej czesci wypadkowa i z tego powodu osobiscie omijam trading intraday na crossach i koncentruje sie na dlugoterminowych poziomach. Im wiecej czasu poziom jest widoczny na wykresie tym wieksza ilosc traderow zdaje sobie sprawe z jego istnienia. Wzrosty na indeksach daja aktualnie paliwo spadkom na tej parze.

Dodano po 25 minutach:

Bardzo ciekawy scenariusz AUDUSD i dobrze zapowiadajacy sie obszar popytu.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ostatnio odpuściłem sobie fx,żeby ochłonąć,dziś wpadłem zobaczyć co tam na wykresach słychać i po chwili zauważyłem ciekawą sytuację na edku.

Niestety gram przeciw trendowi,i ryzyko w tym wypadku jest spore,ale ...spróbować można;)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Songo89K pisze:Ostatnio odpuściłem sobie fx,żeby ochłonąć,dziś wpadłem zobaczyć co tam na wykresach słychać i po chwili zauważyłem ciekawą sytuację na edku.

Niestety gram przeciw trendowi,i ryzyko w tym wypadku jest spore,ale ...spróbować można;)
Niezle wyluskany poziom. :)

Ja wlasnie odpalilem longi na AUDUSD w miejscu opisywanym w poprzednim poscie. Ten poziom na EU swietne zagral z tym na AU

edit: Poprzedni chart z doklejona prawa strona.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

A co sądzicie o kierunku CHFPLN? "Produkt" wrażliwy dla polskiego rynku.
Dzienna formacja analogiczna do zrealizowanej na GA.
Dla kredytobiorców "strach się bać".
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ