Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Witam wszystkich.
Mam pewne pytanie, nie wiem czy to dobre miejsce, aczkolwiek warto spróbować. Otóż piszę pracę licencjacką na temat forex i doszedłem do momentu gdzie powinienem opisać jakiegoś przykładowego robota i pokazać jak sobie radzi powiedzmy w okresie 2 tygodni. Z racji, że jestem w tym momencie raczej na kiepskim poziomie jeżeli chodzi o programowanie, to czy byłby ktoś w stanie wskazać mi jakieś miejsce/podzielić się kodem jakiegoś darmowego robota, który mimo wszystko przynosi jakieś zyski, nawet minimalne, chodzi o sam fakt, że nie jest stratny(bo o to chodzi w robotach). Co do kodu, może to być nawet najprostszy robot działający powiedzmy z dwoma wskaźnikami. Jeżeli ktoś nie chce tutaj się ogłaszać to będę wdzięczny za prywatną wiadomość.
Pozdrawiam
Mam pewne pytanie, nie wiem czy to dobre miejsce, aczkolwiek warto spróbować. Otóż piszę pracę licencjacką na temat forex i doszedłem do momentu gdzie powinienem opisać jakiegoś przykładowego robota i pokazać jak sobie radzi powiedzmy w okresie 2 tygodni. Z racji, że jestem w tym momencie raczej na kiepskim poziomie jeżeli chodzi o programowanie, to czy byłby ktoś w stanie wskazać mi jakieś miejsce/podzielić się kodem jakiegoś darmowego robota, który mimo wszystko przynosi jakieś zyski, nawet minimalne, chodzi o sam fakt, że nie jest stratny(bo o to chodzi w robotach). Co do kodu, może to być nawet najprostszy robot działający powiedzmy z dwoma wskaźnikami. Jeżeli ktoś nie chce tutaj się ogłaszać to będę wdzięczny za prywatną wiadomość.
Pozdrawiam
Witam! Poszukuję fragmentu kodu, który pozwoli mi na podstawie danych zgromadzonych w jedno wymiarowej tablicy (a dokładniej ceny) stworzyć linie poziome na wykresie. Z góry dziękuję za pomoc...
P.S.
W tej chwili mam coś takiego :
Niestety w pętli nie chce właściwie działać a nie wiem gdzie leży błąd...
P.S.
W tej chwili mam coś takiego :
Kod: Zaznacz cały
for (int i = 1;i<300;i++)
{
ObjectCreate(i, OBJ_HLINE, 0, tablicajeden[i], tablicadwa[i]);
}
Słabo szukaszMateusz pisze:Witam, muszę zrobić projekt na temat EA jak sie robi takie coś i jak działa , praktycznie sam muszę zrobić takie coś ale nie mogę znaleźć żadnej lekcji po polsku od czego zacząć co i jak. Interesowała by mnie platforma MT4

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3764
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- potrzebujący ;)
- Bywalec
Witam,
natknąłęm się na kolejny problem, którego nie rozumiem...
mianowicie chciałbym ustawić sl na 8 pipsów i tp na 13 pipsów od aktualnego poziomu ceny...
sugerując się informacjami z forum wpisywałem np.:
ale przy testerze pojawia się błąd #130 invalid stops.
Próbowałem różnych wariantów i okazuje się, że błąd nie wyskakuje tylko przy dokładnym określeniu poziomu sl i tp np.: 1.2750
Ale to mnie w żadnym przypadku nie urządza.
Może mi ktoś to wyjaśnić? Bo wydawało mi się, że moge ustawiać sl i tp jak chce w stosunku do ceny po której ea otworzy transakcje?????
z góry dzięki za pomoc!
natknąłęm się na kolejny problem, którego nie rozumiem...

mianowicie chciałbym ustawić sl na 8 pipsów i tp na 13 pipsów od aktualnego poziomu ceny...
sugerując się informacjami z forum wpisywałem np.:
OrderSend(Symbol(),OP_SELL,LOT,Bid,POŚLIZG*Point,Bid+SL*Point,Bid-TP*Point,NULL,0,0,Gold)
Próbowałem różnych wariantów i okazuje się, że błąd nie wyskakuje tylko przy dokładnym określeniu poziomu sl i tp np.: 1.2750
Ale to mnie w żadnym przypadku nie urządza.
Może mi ktoś to wyjaśnić? Bo wydawało mi się, że moge ustawiać sl i tp jak chce w stosunku do ceny po której ea otworzy transakcje?????
z góry dzięki za pomoc!
5% z czegoś jest lepsze niż 100% z niczego 

potrzebujący 
nie może używać poslkich znaków jak POŚLIZG
platforma ma ograniczenia poziomu SL i TP
Patrz funkcja market info albo w tym wątku zerknij z 1-3 str do tyłu pisałem o niej

nie może używać poslkich znaków jak POŚLIZG
platforma ma ograniczenia poziomu SL i TP

======================================================
Pierwsza możliwość to że mnożysz Stop Loss/ Take Profit przez Point. Jeśli Twój broker ma kwotowanie 5 cyfrowe to ustawiwszy SL na 10 wcale nie otrzymasz SL 10pkt lecz 1 pkt. I tak jak Tiger pisze możliwe że Twój broker ma minimalne ustawienie Sl oraz Tp i wtedy tych zleceń nie przepuszcza.
Druga możliwość:
to taka że Twój broker to ECN. Wtedy musisz wysłać zlecenie bez Sl oraz Tp i już po otwarciu zedytować zlecenie o te wartości.
Przykład:
Druga możliwość:
to taka że Twój broker to ECN. Wtedy musisz wysłać zlecenie bez Sl oraz Tp i już po otwarciu zedytować zlecenie o te wartości.
Przykład:
int ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,lot,Ask,1,0,0);
if(ticket>-1){
OrderSelect(ticket,SELECT_BY_TICKET,MODE_TRADES); OrderModify(ticket,OrderOpenPrice(),AskstopLoss*Point,Bid+takeProfit*Point,0,Green); }
fx-forum