Standardowo analize robi sie od najwyzszego TF do najmniejszego nigdy na odwrot .Simply pisze:Rozumiem ,że trzeba robić analizy różnych TF i rysować ZL ale rysując ZL od TF1 i wchodząc na H1 będzie tam strasznie dużo tych linii narysowanych i wchodzimy wtedy gdy mamy knot oraz potwierdzenie jeśli przetnie którąś ZL?
ZERO LINE Journal
Ze mnie dupa nie trejder!!! 
-
radoslav47
- Gaduła

Na pewno nic nowego, czego Thorez by nie napisał, a to na czym za mało czasu spędziłeś na przemyślenia (koła nie odkryłem)radoslav47 pisze:Damfry pisze:Wziąłem kartkę długopis, 3 tygodnie intensywnie myślałem co Thorez miał na myśli, rozpisałem wniosków 5 kartek, połączyłem je do kupy i eureka
zeskanuj i wrzuć, ciekawe to tam było
Gdyby było tego mniej, dawno bym napisał. Tak to szkoda mi czasu, bo jak to mówią czas to pieniądz, a ja mam co robić
ciekawostka do przemyślenia:
Co to znaczy, że cena dojrzała? Gdzie i o jakim czasie?
-
radoslav47
- Gaduła

jaki masz Ty na to pogląd ?Damfry pisze:Co to znaczy, że cena dojrzała? Gdzie i o jakim czasie? Wink
wrzucam to co dziś zagrałem, nie wytrzymałem ciśnienia ale i tak jestem zadowolony bo to pierwsza transakcja większym lotem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
Chodzi o obranie kierunku zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Nasze wejście jest nic nie warte jeżeli nie mamy za sobą dużych kolegów (pod względem czasu)
Patrząc na funta mizernie mi się to widzi. Jest miejsce, ale nie ma dużych kolegów jeszcze. Być może się pojawią i dopiero wtedy należy szukać wejścia.
===edit===
Dobrze jest patrzeć na miejsce na danym tfie pod względem walki-przepychanki
Świeży przykład. kabel zrobił wczoraj przepiękne FBO, Bykom utarto nosa i zaczęły się spadki -misie powiedziały "no dobra byczki teraz wasza kolej na demonstracje siły. Miejsce kolejnej potyczki, to wasz kwadrat" i właśnie kabel jest w tym miejscu gdzie powinien demonstrować siłe byków.
Zadajcie sobie pytanie, czy byki ją demontują? Nie? tzn, że cena nie dojrzała w żadnym wypadku do kierunku jaki chcemy obrać.
Wyśle, że zrozumiale napisałem.
Patrząc na funta mizernie mi się to widzi. Jest miejsce, ale nie ma dużych kolegów jeszcze. Być może się pojawią i dopiero wtedy należy szukać wejścia.
===edit===
Dobrze jest patrzeć na miejsce na danym tfie pod względem walki-przepychanki
Świeży przykład. kabel zrobił wczoraj przepiękne FBO, Bykom utarto nosa i zaczęły się spadki -misie powiedziały "no dobra byczki teraz wasza kolej na demonstracje siły. Miejsce kolejnej potyczki, to wasz kwadrat" i właśnie kabel jest w tym miejscu gdzie powinien demonstrować siłe byków.
Zadajcie sobie pytanie, czy byki ją demontują? Nie? tzn, że cena nie dojrzała w żadnym wypadku do kierunku jaki chcemy obrać.
Wyśle, że zrozumiale napisałem.
Zobaczylem, ze cena robi FBO i poszukalem miejsca i moim zdaniem to bylo to miejsce. Raczej strefa niz linia. Na poprzednim screenie nie skupialem sie na dokladnym wyznaczeniu poziomu tylko narysowalem linie mnie jwiecej na low swiecy, Chetnie poslucham opinii innych.
edit:
Juz jestem na esce. Nie wiem czy nie za szybko, zobaczymy rano.
edit:
Juz jestem na esce. Nie wiem czy nie za szybko, zobaczymy rano.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.