plus500

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
2
25%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
6
75%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Co do Amber masz tu na forum linka na jakiej zasadzie KNF sobie Amber wpisał na listę ostrzeżeń, wiec z tym KNF to też różnie. Nie zaskoczy mnie jak Amber odszkodowanie jeszcze zgarnie :mrgreen:

Kvjon
Bywalec
Bywalec

Re: plus500

Nieprzeczytany post autor: Kvjon »

Oj z tym wpisem na listę nielicencjonowanych brokerów czy raczej dostawców usług finansowych to dość głośna historia. Interesowała się tym nawet telewizja, nie pamiętam dokładnie czy tvn, czy jest oddział z newsami ekonomicznymi. Jednak według mojego staniu informacji firma(zapewne po długich negocjacjach) otrzymała licencję od powyższej instytucji. Linki do dokładniejszych informacji na tej stronie: :568: http://permanent.cba.pl/?pl_faq,21 tam macie także informacje na temat tej samej licencji w Wielkiej Brytanii. Sam kiedyś wstrzymałem się od wpłacania do nich pieniędzy, ale teraz rozważam to jeszcze raz. Teraz sytuacja wydaje się być zupełnie klarowna i jasna.

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

Jeśli chodzi o plus500 to mam u nich konto od sierpnia 2012 - żadnych problemów z wypłatami nie miałem - zgłoszona w poniedziałek w piątek na koncie. Jedynie platforma do niczego trzeba patrzeć na mt4 a u nich zawierać transakcje, ale mimo że to był mój pierwszy kontakt z fx to 2k wyszedłem do przodu i jeszcze bonus. Obecnie przeniosłem się do go4x i chyba przep... co zarobiłem - tragedia z zamykaniem zleceń ciągłe rekwoty, w plus500 zamykanie było szybkie - chyba że z komórki to różnie. W go4x wydaje mi się że szybciej zamyka z komórki niż z PC. Podsumowując plus500 jest wiarygodne ale platforma, spread i swap(u nich tzw premia) olbrzymi minus.
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

stalnecik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stalnecik »

Witam
Z czystej ciekawości chciałem sprawdzić jak u nich jest :-)
Niestety jak zaczynam zarabiać - wszystkie pozycje zyskowne dla mnie - "login incorrect"

I wszystko w temacie :-)

Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
szabka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szabka »

firma z daleka, archaiczny soft, spready niskie - ale to nie ma znaczenia, bowiem depo moze do ciebie nie-wrocic :shock:
mysle ze nazwa firmy powinna byc -minus500- i wtedy bedzie to mialy wiekszy zwiazek z ich dzialalnoscia :lol:

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

kompletne dziadostwo
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Jeżeli chodzi o firmę to jest wiarygodna. Trzeba spełnić wszystkie warunki rejestracyjne, to wypłaty dotrą zawsze na czas i nie ma żadnych opóźnień i prowizji. Najszybciej dostaniesz pieniądze na kartę kredytową Visa (wypłaty na MasterCard nie są obsługiwane). Jeżeli chodzi o platformę to syf i dziadostwo. Nie ma podstawowych narzędzi do analizy technicznej. Oczywiście można grać na oko wspomagając się jakimiś tam wskaźnikami albo wykorzystywać do analizy MT4. Generalnie platforma jest niemiarodajna, ale obsługa bay/sel zasługuje na dużego plusa. Jest niezwykle przejżysta. Jakieś pytania, niejasności, problemy z wypłatą wygranej mogę spróbować pomóc.

Pozdrawiam

Husaar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Husaar »

Witam,
plus500 jest moim pierwszym i jak na razie jedynym brokerem. Handluje od nieco ponad roku. Nigdy nie miałem problemów z wypłatą. Kontakt z supportem nieco utrudniony ponieważ odpowiadają, albo po angielsku, albo przez translatora. Sama platforma faktycznie słaba, ale jak na początek wydaje mi się odpowiednia, ponieważ jest intuicyjna i prosta w obsłudze.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

plus500

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Skoro nie miałeś problemów z wypłatami to rozumiem że wygrywasz. Możesz zdradzić jakimi kryteriami się kierujesz inwestując na Plus500 ?

Pozdrawiam

Husaar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Husaar »

Patrze w kalendarzu czy coś ma się ważnego dziać i jak się dzieje to loguje się i skalpuje, czasem też z wykresów RSI i %R

ODPOWIEDZ