"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

daromanchester ja tylko raz kupilem zestaw bateri w funciaku, jakies 6 lat temu. wlozylem do latarki, lampka zaswiecila sie na 5 minut i baterie rozladowane, a baterie z innego sklepu dzialaly przez kilka miesiecy...
nigdy wiecej nie robilem zakupow w funciaku.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

mah1y widzisz ludzie z takiej wiedzy zrobiliby od razu "teorię spiskową" a to zwykły kapitalizm w najczystszej postaci.
Zarobić jak najwięcej i nic się nie może zmarnować...
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:mah1y widzisz ludzie z takiej wiedzy zrobiliby od razu "teorię spiskową" a to zwykły kapitalizm w najczystszej postaci.
Zarobić jak najwięcej i nic się nie może zmarnować...
ale z drugiej strony mozna sie przyczepic;
czesto slysze jak polacy narzekaja ze niemieckie produkty w polsce chociaz kosztuja podobnie to maja gorsza jakosc. (chodzi o proszki do prania vizir vanish itp itd)
Ja sam zauwazylem roznice kupujac w polsce krem nivea (balsam po goleniu) i porownujac go z tym ktory uzywam w UK, tez nivea.
wszystko niby to samo, ale ten produkt sprzedawany w PL zawiera alkohol ktory podraznia mi skore po goleniu, gdy ten z UK nie posiada takiej ilosci alkoholu i lagodzi skutki golenia.

cena taka sama, nawet w PL drozej ale wydaje sie ze produkt sprzedawane w PL jakby pochodzily z odpadu.
o co tutaj chodzi?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Domyslam sie ze to wlasnie ten nieszkoldliwy chip z danymi mielibny wszczepiac ludziom, tak jak to robia teraz np zwierzentom.
Tak myśli normalny człowiek, inny pomyśli "już chcą mnie truć, śledzić, mną sterować, etc"..

daromanchester pisze:[...Niezależne forum pasjonatów rynku Forex...]

Czy aby napewno?
A od kogo miałoby być zależne?
Oczywiście każdy może niezależność pojmować inaczej.

mah1y pisze:o co tutaj chodzi?
Pewnie o politykę firmy. Klient polski mniej wybredny albo coś w tym guście.. Oczywiście działają na swoją szkodę (przynajmniej w pewnym zakresie bo nie wiem jaki % klientów ma możliwość porównać produkty jak Ty).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

mah1y pisze:cena taka sama, nawet w PL drozej ale wydaje sie ze produkt sprzedawane w PL jakby pochodzily z odpadu.
o co tutaj chodzi?
Tak jak pisze Tig3r produkty na zachodzie są lepszej jakości ze względu na większe wymagania klientów. Starsze pokolenie Europy wschodniej żyje jeszcze tym, co było za "żelazną kurtyną" i nie wymaga jakości tylko dostępności.

radekFXnoob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radekFXnoob »

mah1y pisze:cena taka sama, nawet w PL drozej ale wydaje sie ze produkt sprzedawane w PL jakby pochodzily z odpadu.
o co tutaj chodzi?
niestety taka jest brutalna prawda, produkty tutaj pochodzą z odpadów, bardzo dobrze to widać czy raczej czuć porównując ubrania wyprane w niby takim samym polskim i niemieckim proszku do prania, może nie jest to reguła ale znaczna część produktów to jednak syf i takich afer jak ta z solą wypadową może być jeszcze wiele do odkrycia

daromanchester pisze:A sanepid na pewno badał produkty i skoro nic nie wykrył to znaczy że nie było szkodliwe wedle ogólnie przyjętych norm.
tak powiedzieli w telewizji
daromanchester pisze:Bo może to była zwykła sól? Tylko proces jej wytwarzania był przemysłowy.
Nie wiem. Ale chyba masowo nikt nie umiera.
oryginalnie sól to się w Polsce wydobywa w kopalniach soli, nikt jej nie wytwarza a to co jest wytwarzane jest zwykłym odpadem przemysłowym który rozdają za darmo jak ktoś wcześniej napisał, a skoro jest za darmo i wygląda prawie
jak zwykła sól to dlaczego nie wcisnąć jej komuś jako tej prawdziwej ? złoty interes, czysty zysk, gruby hajs a tam gdzie gruby hajs tam wystarczy zapłacić odpowiednim osobom i wszystko gra i buczy, niby dlaczego tak szybko przycichła
ta sprawa? i rzeczywiście ja też nie wiem czy były w tej soli jakieś niebezpieczne związki chemiczne czy pierwiastki ale nawet nie ma się tego od kogo dowiedzieć, nie można nikomu ufać

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Tig3r, brother czy to juz spisek? czy tylko taktyka sprzedazy?
spisek moglby brzmiec: bedziemy wciskac tandete polakom, po takich samych cenach co normalny produkt zeby sie nie zorientowali, a zachodnim klientom bedziemy sprzedawali dobry produkt.
Przez oszczednosci na sprzedazy tandety po wygorowanych cenach dla polakow bedziemy mogli obnizyc cene dobrego produktu.
Kto by sie przejmowal polakami, ich zdrowiem i ich skora? w razie czego przedstawimy dowody ze produkt jest dobry bo mamy probki z lokalnej sprzedazy.

Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
bo ja wszedzie widze i biznes i spisek (WTC, religia, masoni itp itd )
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 18:34 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

mah1y pisze:Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
Każda większa działalność musi łączyć się z jakąś formą manipulacji, i tu nie chodzi o spisek rozumiany w dosłowny sposób, masz zmowy cenowe itd. po prostu interesy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mah1y pisze:Tig3r, brother czy to juz spisek? czy tylko taktyka sprzedazy?
Dla mnie taktyka - że tak jest nie trudno się dowiedzieć, tak samo że tak być nie powinno.

mah1y pisze:Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
Dla mnie spisek jest wtedy gdy przynajmniej 2 podmioty/osoby działają w zmowie przeciwko innym/innej osobie/podmiocie.

Powyższa sytuacja firmy wskazuje że to nie spisek bo firma tak działa sama z siebie - no chyba że zakładasz że wszystkie firmy tak działają w zmowie to wtedy tak.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ