daromanchester ja tylko raz kupilem zestaw bateri w funciaku, jakies 6 lat temu. wlozylem do latarki, lampka zaswiecila sie na 5 minut i baterie rozladowane, a baterie z innego sklepu dzialaly przez kilka miesiecy...
nigdy wiecej nie robilem zakupow w funciaku.
"teoria spiskowa"
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
mah1y widzisz ludzie z takiej wiedzy zrobiliby od razu "teorię spiskową" a to zwykły kapitalizm w najczystszej postaci.
Zarobić jak najwięcej i nic się nie może zmarnować...
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
ale z drugiej strony mozna sie przyczepic;daromanchester pisze:mah1y widzisz ludzie z takiej wiedzy zrobiliby od razu "teorię spiskową" a to zwykły kapitalizm w najczystszej postaci.
czesto slysze jak polacy narzekaja ze niemieckie produkty w polsce chociaz kosztuja podobnie to maja gorsza jakosc. (chodzi o proszki do prania vizir vanish itp itd)
Ja sam zauwazylem roznice kupujac w polsce krem nivea (balsam po goleniu) i porownujac go z tym ktory uzywam w UK, tez nivea.
wszystko niby to samo, ale ten produkt sprzedawany w PL zawiera alkohol ktory podraznia mi skore po goleniu, gdy ten z UK nie posiada takiej ilosci alkoholu i lagodzi skutki golenia.
cena taka sama, nawet w PL drozej ale wydaje sie ze produkt sprzedawane w PL jakby pochodzily z odpadu.
o co tutaj chodzi?
Tak myśli normalny człowiek, inny pomyśli "już chcą mnie truć, śledzić, mną sterować, etc"..Domyslam sie ze to wlasnie ten nieszkoldliwy chip z danymi mielibny wszczepiac ludziom, tak jak to robia teraz np zwierzentom.
A od kogo miałoby być zależne?daromanchester pisze:[...Niezależne forum pasjonatów rynku Forex...]
Czy aby napewno?
Oczywiście każdy może niezależność pojmować inaczej.
Pewnie o politykę firmy. Klient polski mniej wybredny albo coś w tym guście.. Oczywiście działają na swoją szkodę (przynajmniej w pewnym zakresie bo nie wiem jaki % klientów ma możliwość porównać produkty jak Ty).mah1y pisze:o co tutaj chodzi?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Tak jak pisze Tig3r produkty na zachodzie są lepszej jakości ze względu na większe wymagania klientów. Starsze pokolenie Europy wschodniej żyje jeszcze tym, co było za "żelazną kurtyną" i nie wymaga jakości tylko dostępności.mah1y pisze:cena taka sama, nawet w PL drozej ale wydaje sie ze produkt sprzedawane w PL jakby pochodzily z odpadu.
o co tutaj chodzi?
-
- Stały bywalec
niestety taka jest brutalna prawda, produkty tutaj pochodzą z odpadów, bardzo dobrze to widać czy raczej czuć porównując ubrania wyprane w niby takim samym polskim i niemieckim proszku do prania, może nie jest to reguła ale znaczna część produktów to jednak syf i takich afer jak ta z solą wypadową może być jeszcze wiele do odkryciamah1y pisze:cena taka sama, nawet w PL drozej ale wydaje sie ze produkt sprzedawane w PL jakby pochodzily z odpadu.
o co tutaj chodzi?
tak powiedzieli w telewizjidaromanchester pisze:A sanepid na pewno badał produkty i skoro nic nie wykrył to znaczy że nie było szkodliwe wedle ogólnie przyjętych norm.
oryginalnie sól to się w Polsce wydobywa w kopalniach soli, nikt jej nie wytwarza a to co jest wytwarzane jest zwykłym odpadem przemysłowym który rozdają za darmo jak ktoś wcześniej napisał, a skoro jest za darmo i wygląda prawiedaromanchester pisze:Bo może to była zwykła sól? Tylko proces jej wytwarzania był przemysłowy.
Nie wiem. Ale chyba masowo nikt nie umiera.
jak zwykła sól to dlaczego nie wcisnąć jej komuś jako tej prawdziwej ? złoty interes, czysty zysk, gruby hajs a tam gdzie gruby hajs tam wystarczy zapłacić odpowiednim osobom i wszystko gra i buczy, niby dlaczego tak szybko przycichła
ta sprawa? i rzeczywiście ja też nie wiem czy były w tej soli jakieś niebezpieczne związki chemiczne czy pierwiastki ale nawet nie ma się tego od kogo dowiedzieć, nie można nikomu ufać
Tig3r, brother czy to juz spisek? czy tylko taktyka sprzedazy?
spisek moglby brzmiec: bedziemy wciskac tandete polakom, po takich samych cenach co normalny produkt zeby sie nie zorientowali, a zachodnim klientom bedziemy sprzedawali dobry produkt.
Przez oszczednosci na sprzedazy tandety po wygorowanych cenach dla polakow bedziemy mogli obnizyc cene dobrego produktu.
Kto by sie przejmowal polakami, ich zdrowiem i ich skora? w razie czego przedstawimy dowody ze produkt jest dobry bo mamy probki z lokalnej sprzedazy.
Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
bo ja wszedzie widze i biznes i spisek (WTC, religia, masoni itp itd )
spisek moglby brzmiec: bedziemy wciskac tandete polakom, po takich samych cenach co normalny produkt zeby sie nie zorientowali, a zachodnim klientom bedziemy sprzedawali dobry produkt.
Przez oszczednosci na sprzedazy tandety po wygorowanych cenach dla polakow bedziemy mogli obnizyc cene dobrego produktu.
Kto by sie przejmowal polakami, ich zdrowiem i ich skora? w razie czego przedstawimy dowody ze produkt jest dobry bo mamy probki z lokalnej sprzedazy.
Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
bo ja wszedzie widze i biznes i spisek (WTC, religia, masoni itp itd )
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 18:34 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.
Każda większa działalność musi łączyć się z jakąś formą manipulacji, i tu nie chodzi o spisek rozumiany w dosłowny sposób, masz zmowy cenowe itd. po prostu interesy.mah1y pisze:Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Dla mnie taktyka - że tak jest nie trudno się dowiedzieć, tak samo że tak być nie powinno.mah1y pisze:Tig3r, brother czy to juz spisek? czy tylko taktyka sprzedazy?
Dla mnie spisek jest wtedy gdy przynajmniej 2 podmioty/osoby działają w zmowie przeciwko innym/innej osobie/podmiocie.mah1y pisze:Kiedy biznes zaczyna byc spiskiem?
Powyższa sytuacja firmy wskazuje że to nie spisek bo firma tak działa sama z siebie - no chyba że zakładasz że wszystkie firmy tak działają w zmowie to wtedy tak.
======================================================