Znam to uczucie - gdy po serii strat już nie wierzysz w nic - a tu nagle przychodzą trejdy po +20p minimum.Darkey pisze:Pierwsze wejście Smile +26 pipsów, dlaczego tylko tyle ? po pierwsze ponad 20 pipsów przy mojej dotychczasowej grze to już coś Smile po drugie stanęło dokładnie na zielonej kresce poniżej wyjścia i odbiło to speniałem i zabrałem co dawali Smile później oczywiście down ale i tak jestem happy Smile
Ja też kiedyś nie byłem w stanie wytłumaczyć sobie jak to jest, że inni robią po +20p i więcej a ja mam ciągle straty.
Bardzo często cena przy dojściu do danego poziomu np. wsparcie - "staje" na jakiś czas -wydaje się, że rynek stanął - a wtedy następuje dalsza zwała lub odbicie

Ale jeśli nie odbijają bardzo szybko to można ryzykować dalsze trzymanie pozycji - zresztą mało kiedy zamykam z ręki przed osiągnięciem +15p gdy mam już pozycję zabezpieczoną.
Najważniejsze to to abyś miał jak najwięcej pozycji zgodnie z kierunkiem - tzn. "nie łap spadającego noża" lepiej wchodź z kierunkiem takiego rajdu - wtedy naprawdę szanse rosną - zawsze bardziej możliwa jest kontynuacja niż odwrócenie.
Ale zagrania zgodne z kierunkiem nie gwarantują zysku - ale to już można dopracowywać.
cdn..