Moje pierwsze starcie z FX w realu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Darkey pisze:Pierwsze wejście Smile +26 pipsów, dlaczego tylko tyle ? po pierwsze ponad 20 pipsów przy mojej dotychczasowej grze to już coś Smile po drugie stanęło dokładnie na zielonej kresce poniżej wyjścia i odbiło to speniałem i zabrałem co dawali Smile później oczywiście down ale i tak jestem happy Smile
Znam to uczucie - gdy po serii strat już nie wierzysz w nic - a tu nagle przychodzą trejdy po +20p minimum.

Ja też kiedyś nie byłem w stanie wytłumaczyć sobie jak to jest, że inni robią po +20p i więcej a ja mam ciągle straty.

Bardzo często cena przy dojściu do danego poziomu np. wsparcie - "staje" na jakiś czas -wydaje się, że rynek stanął - a wtedy następuje dalsza zwała lub odbicie :D

Ale jeśli nie odbijają bardzo szybko to można ryzykować dalsze trzymanie pozycji - zresztą mało kiedy zamykam z ręki przed osiągnięciem +15p gdy mam już pozycję zabezpieczoną.

Najważniejsze to to abyś miał jak najwięcej pozycji zgodnie z kierunkiem - tzn. "nie łap spadającego noża" lepiej wchodź z kierunkiem takiego rajdu - wtedy naprawdę szanse rosną - zawsze bardziej możliwa jest kontynuacja niż odwrócenie.

Ale zagrania zgodne z kierunkiem nie gwarantują zysku - ale to już można dopracowywać.

cdn..
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Ładny dzisiaj dzień mamy :) udupiłem 6% konta real :D
klonmarcin pisze:"nie łap spadającego noża"
i tutaj trzeba się przyznać bez bicia pochlastałem się tym nożem, przy -6% dałem sobie spokój, scenariusz taki sam wchodzę idzie na +11 po czym wycina -15 :D nie mogłem przestawić na BE gdyż ponieważ, a nóż to ostatni płytki swing. Jak już dałem sobie spokój nie ma sensu dalej się zakopywać, odbiło :)

Widocznie tak musi być, "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" o tym wiem i pamiętam. Przyzwyczaiłem się do większego SLa bo 5 pips był tragiczny teraz mogę ryzykować 15 pips bez problemu :D

Może tu właśnie o tą lekcję chodziło masz +11 przestaw na BE broń swój kapitał.

A dobrym traderem to i tak będę :P tylko nie wiem jeszcze jak szybko.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Takie tam na ZL :) ostatnio wtapiałem, może to już koniec złej passy :) Wejście spóźnione o 4p ale dopiero co wpadłem z uczelni. Na drugim ZL miałem dokładać ale za cienki jeszcze w tym jestem żeby szaleć. Zabezpieczę część, bo po ostatnich wtopach tego się nauczyłem. Podobają mi się nowe kolorki :) na wykresie.

edit: zamknięte gdyż z lewej części wykresu zobaczyłem pewne kłopoty w postaci ZL

Obrazek

Cel -> Pal -> Cel proste :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Darkey pisze:ostatnio wtapiałem
Nie tylko Ty :wink:

Darkey pisze:Cel n Pal n Cel proste Smile
Dokładnie - gdy wiesz czego szukasz gra staje się bardzo prosta - nie ma nerwowego zerkania na wykres i myślenia - a może odwróci.

Wejście idealne - praktycznie bez cofki - tak trzymaj 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:Dokładnie - gdy wiesz czego szukasz gra staje się bardzo prosta - nie ma nerwowego zerkania na wykres i myślenia - a może odwróci.
Hehe mam tak że jak wchodzę i poustawiam sobie SL i TP zostawiam cenę w spokoju, ok to ja wolę na to nie patrzeć niech się dzieje co ma być :D Ale co jakiś czas zaglądam bo inaczej by mi nie dało :)
klonmarcin pisze:Wejście idealne - praktycznie bez cofki - tak trzymaj

tak ładne, bardzo chciał bym powtarzać takie wejścia :D pożyjemy zobaczymy ja oczywiście jak zawsze jestem i będę dobrej myśli :D

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

klonmarcin pisze:
Darkey pisze:ostatnio wtapiałem
Nie tylko Ty :wink:

Dawniej rybacy mawiali, że dziś morze nic nie dało.

Niby jesteśmy tak daleko, a jednak tak blisko. Całe szczęście, że nie miałem zbyt wiele czasu na grę, bo u mnie też kaszana w tym tygodniu. Tylko bym siedział i się wkurzał.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Dawniej rybacy mawiali, że dziś morze nic nie dało.
ale żeby zasysać ryby z kutra :wink: co było to było, nowy tydzień to i nowe szanse :D Powodzonka nam życzę :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj to się zdenerwowałem, miało zawrócić to i ładowałem L -10p, -12p, -5p ta piąteczka od SL się odbiła :D jak już się zdenerwowałem do na pykałem 3 zlecenia a co jak szaleć to szaleć najwyżej będzie demo MC tutaj praktycznie doszukiwałem się podwójnego dna sugestia jak najbardziej trafna gdyż na D1 mieliśmy opór na co grałem trudno powiedzieć chciałem ZL ale nie wyszło. Teraz widzę że były i ładne ZL na +~50pips dzisiaj. Wracając do pykania +12, +12, +20 i dupa z tego jak na realu bym tak nie zrobił.

Obrazek

Czytam sobie wątek "Koncepcja ZERO LINE by MightyOne" mam nadzieję że wniesie on coś do mego handlu. Przynajmniej wiem na czym teraz się skupię tylko ZL, max 3 lata.
:569: BYĆ DOBRYM TRADEREM !!! niebawem 8)

A teraz pasuje ustabilizować się, jak wyprowadzę demo które zbiłem, na 0 to wracam na real. Hehe z tym realem to zabawne ma być przerwa a nigdy nie wychodzi :D hehe masakra ale teraz zrobię.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Widzę, że grasz M5-H4. Mnie na początku gry ZL najlepiej się grało duetem H1-H4.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ok może i tak być na początek, dzięki za sugestie :) będę sprawdzał wszystkie kombinacje. A teraz edek i kabel do golenia zobaczymy gdzie dojdą i jak zareagują.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ