Moje pierwsze starcie z FX w realu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

pawlilimicimited pisze:Potem się zwolniłem z pracy. Tak jak mój dobry znajomy. Osiągnęliśmy ten sam cel ale różnymi drogami.

Jak to mówią mądry a wykształcony to dwie różne historie, gratuluję osiągnięcia celu :) Mieć cel to podstawa, jeśli naprawdę chcesz go osiągnąć to zrobisz to.

"Przekonanie, które może się dla mnie zamienić w prawdę to takie, które pozwala mi najlepiej wykorzystać moje siły i jest dla mnie najlepszym środkiem, by zaprząc do działania moje zalety." Andre Gide

A teraz kolejne zagranie przestawione na BE również w oparciu o otwarcie :)

edit: BE +1 zaliczone :) 14 pipsów było ale się zbyło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

I tutaj racja jest po twojej stronie Darkey. Tylko powiedz tym którzy są wykształceni że nie mają w sobie mądrości. :D

Ja im często mówię i pokazuję że jeśli są dobrzy w czymś, to nie jest to jednoznaczne z ich inteligencją czy też mądrością. Zostali nauczeni jak roboty a tytuł - każdy by go otrzymał jeśli sumiennie powtarzałby coś przez parę lat. Jednemu udało się to w wyznaczonym terminie być mądrym w jego dziedzinie ale na jego poziomie dorównując innym - co pogarsza sprawę bo szybciej zidiocieje. A innemu przyjdzie mądrość w innym terminie.

Oczywiście to wszystko jest z dozą dosłownego wyśmiania tych co tylko tak myślą bo wystarczy sprawdzić ich w życiowych sytuacjach i można zobaczyć jakiego paszteta z siebie robią.
Bo na tym forum mamy wyjątkowych. Abyśmy sobie przypadkiem nie pomyśleli że kieruję je do kogoś z tutejszych fajnych trejderów. To do tych z zewnątrz. Ale do "tych" też trzeba mieć szacunek - należy o tym pamiętać.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

I całe szczęście, że zmieniłeś M1(!) i M5 na początku drogi na coś wyżej, dobrze że nie masz 20 wskaźników PA zawsze rządzi i mówi wszystko, trzymam kciuki będę zaglądał, powodzenia
SP
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

San Pellegrino dzięki :) czas walić w większy r:r

A teraz co ja paczę :) chyba mamy impuls, dodatkowo tworzące się przełamanie ZL postanowiłem zagrać narazie +12 pipsów świeczka chyba jak na razie za długa na cień ale mamy 5 minut to się okaże czas wejścia też dobry 9 czasu Londyńskiego.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

To był impuls jeszcze z końcówki Azji, często bywa to realizacja zysków. Impuls Londynu może odwrócić sytuację do góry nogami. Osobiście często traktuję całą nocną sesję jako całość (asia high i low) i czekam na wybicie Londynu.

Niemniej bardzo ładne wejście :).

Pozdrawiam i powodzenie.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Na wszelki wypadek zabezpieczone BE+1 to gramy za pieniądze kasyna PT 3084 jak dojedzie będzie to mój najlepszy samodzielny trade :) Tego impulsu Londynu to kiedy się mam spodziewać i jak on przeważnie wygląda? klonmarcin wspominał coś o wskaźniku pokazującym zamykanie sesji wie ktoś może jak się on nazywa? w razie czego Marcina spytam :roll:

Stforex ja tobie również kibicuję :D

Hym na m15 mamy ZL może odbić ale H1 na niedźwiedzia wygląda pożyjemy zobaczymy co będzie :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

http://www.stocktime.ru/en/index.html

0700GMT (u nas +2h)

Jak wygląda impuls? Zdecydowany ruch ceny, który najlepiej żeby coś przebijał ;). Zależy czy patrzysz na formowanie świec, czy na wyznaczone poziomy (dobrze wyznaczone zwyczajnie się pokrywają). Impulsem może być długa świeca na M5 bądź na H1 złożona z 4 świec M15. Chodzi o to, żeby zobaczyć, w którą stronę płynie kapitał. Podobnie otwarcia indeksów też mogą być pomocne.
Stforex ja tobie również kibicuję
Zauważyłem i bardzo się z tego cieszę :). W kupie raźniej :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Wiem co to impuls :D tylko o ten Londyński mi chodzi obczaiłem że 11-13 trzeba uważać w tym przedziale mogę się go spodziewać jeśli by chcieli zawrócić, rozumiem że bierzesz to niczym dwie sesje noc i dzień spoko :) SR to też potrafię wyznaczyć hehe :P Zegarek to znałem ale chyba jest wskaźnik, gdzieś to już widziałem poszczególne sesje były albo liniami przerywanymi pionowymi odznaczone albo innym kolorem tła.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Co do wskaźników, to również takowe widziałem, ale nie uznałem ich za istotne. Z czasem człowiek zapamiętuje. Gram wg. trzech sesji - "Sydney-Tokyo" i te inne Singapury-szmury, to dla mnie tzw. "noc" ;). Z racji tego, że stosunkowo mały kapitał wtedy pracuje, to te ruchy traktuję jako taką dogrywkę i preludium jednocześnie. Ciężko spodziewać się tam przełomów. Na ogół idą po najmniejszej linii oporu.

Noc kończy się o 9:00PL, wchodzi Londyn, a potem NY o 15:30PL startuje. W zależności od sytuacji robią kontynuację albo odwrót Londynu. Przez około 2h te dwie sesje się nakładają i wtedy jest najbardziej wartka akcja.

Poza tym GMT1115 jest fixing o ile dobrze pamiętam, a potem jeszcze jeden o GMT1615. Wtedy może wchodzić sporo kapitału.

Po Fixingu lunchtime, to wiadomo :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ok nie mam cierpliwości może i będzie wodospad przestawiłem w miarę nisko SL/BE+ i wycięło :D miał być super trade, był tylko dobry :) +12 pipsów :) no to na jakiś czas tyle. Ale się kisiło, masakrycznie. Jeszcze wpadł mały skalpik na +6 pipsów będzie na SL kiedyś tam.

ODPOWIEDZ