"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

Daro zawsze mi się podoba Twoje spojrzenie
to idzcie na randke :D

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K nikt nie odkopał drapaczy chmur z przed setek tysięcy lat, nikt nie odkopał statku kosmicznego itp dlatego dla mnie to jest śmieszne

a co do wielkiego wybuchu to jest tylko teoria, trzeba podchodzić do tego z lekkim dystansem

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

By_żyło_się_lepiej pisze:Ale jeśli już, to zauważ, że zaprzeczasz sam sobie i potwierdzasz to co napisałem wcześniej o tym, że taka masa po prostu by się zsunęła z reszty i tyle. Jeśli piszesz, że zaczęła się zsuwać, to znaczy, że miała w tamtym momencie większą siłę działającą w bok i ta siła powinna wzrastać. Tutaj ta siła została pokonana poprzez zwiększenie siły działającej w dół a dokonanej poprzez kontrolowane wyburzanie. Kiedy góra tak jak piszesz zaczęła się przechylać, to powinna spaść na bok. Dlaczego? Ano dlatego, że w tym momencie wszelkie konstrukcje wsporcze i filary wytrzymywały napór tego fragmentu budynku i powinien on się obsunąć (spaść z boku budynku) i tyle.
Moglo sie stac jak piszesz ale widocznie sily grawitacji okazaly sie silniejsze niz opor dolnych kondygnacji pod naciskiem pedzacej masy. Taki a nie inny scenariusz nie znaczy od razu ze musialo to byc kontrolowane wyburzenie.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 12:56 przez Greenhaze, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Songo89K pisze:Daro,co jak co,ale temat ciągle trzyma się kupy.
Miałem nadzieję że temat potoczy się innym torem.
A tak wpadło kilku i sprowadziło na "swój" tor.
Mi bardziej chodziło o spróbowanie zdefiniowania co jest tak naprawdę spiskiem a co teorią spiskową.
Spróbować zdefiniować co jest manipulacją.
Zdemaskować te wszystkie filmiki robione według tego samego schematu, mające na celu zdyskredytować fakty i zasiać wątpliwości które potem kiełkują jako nowe teorie spiskowe.
A potem wiadomo wykłady, dvd, książki etc
Schemat podobny jak przy sprzedaży grali i szkoleń na fx.
Myślałem że jest tu więcej otwartych umysłów.
I się nie pomyliłem, bo są !!!
Bo się tutaj teraz nie udzielają :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Songo89K pisze:Poza nielicznymi wyjątkami.Berta od początku atakujesz,krytykujesz a niestety nic poza "szukaj w google" nie wnosisz do tematu.Niepotrzebny spam.

wiesz dlaczego bo nie ktorzy ludzie sie wypowiadaja na dany temat a nawet podstaw nie widzieli taki Ink. co on wnosi do tematu zupelnie nic na przyklad moderatorzy co wnosza do tematu nic to sa tylko ich widzi misie hehe nic pozatym niech dadza jakis dowod z you tube czy w google nie poszukaja a oni zupelnie nic nie maja a sie wypowiadaj zenada :shock:

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

daromanchester pisze:Mi bardziej chodziło o spróbowanie zdefiniowania co jest tak naprawdę spiskiem a co teorią spiskową.
Spróbować zdefiniować co jest manipulacją.
trzeba bylo chodzic na wyklady :D

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

By_żyło_się_lepiej pisze:
Greenhaze pisze:ale widocznie sily grawitacji okazaly sie silniejsze niz opor dolnych kondygnacji pod naciskiem pedzacej masy
A czy umiesz te siły grawitacji i ten opór policzyć czy tylko teoretyzujesz, że najwidoczniej tak musiało być?

Nie ale gralem wczoraj w Djenge....

Pisze tylko ze istnieje taka mozliwosc... Ty takze nie popierasz swoich tekstow matematyka a wymagasz prac doktorskich na ten temat.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 12:59 przez Greenhaze, łącznie zmieniany 2 razy.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Greenhaze pisze: Taki a nie inny scenariusz nie znaczy od razu ze musialo to byc kontrolowane wyburzenie.
Fakty mówią co innego
http://www.google.com/imgres?q=wyburzen ... x=63&ty=46

ale to zapewne od uderzenia samolotu...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 12:57 przez Madins, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

By_żyło_się_lepiej pisze:A jak się jest wywołanym do tablicy z prośbą o podanie dowodów i informacji, to się po prostu zmyka do innego tematu ...
Wnosze o pochwale dla tego pana, to jest to co moderatorzy robia tutaj na tym forum hehe :D

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Madins pisze:
Greenhaze pisze: Taki a nie inny scenariusz nie znaczy od razu ze musialo to byc kontrolowane wyburzenie.
Fakty mówią co innego
http://www.google.com/imgres?q=wyburzen ... x=63&ty=46

ale to zapewne od uderzenia samolotu...
Co to zdjecie wedlug Ciebie przedstawia?

ODPOWIEDZ