"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

mah1y różnica między innymi katastrofami a tymi z 11/9 jest taka że w innych piloci "proboją" ratowac samolot, zmniejszają prędkość, walą brzuchem o ziemie itp, z tego co wiem terroryści nie probowali sie ratować i walili szpicem więc ciężko porównać to do innych katastrof
PROSILEM CIE ZEBYS SIE NIE WYPOWIADAL IDZ SOBIE POBIEGAJ BO TO CO TY TU WYPISUJESZ TO JEST TRAGEDIA,
SZPICEM TO TY SOBIE MOZESZ KOPAC PILKE NA BOISKU :D
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 10:57 przez berta1984, łącznie zmieniany 1 raz.

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Madins pisze:Ink. masz te zdjęcia skrzydeł
NIE ZAWRACAJ NIM SOBIE GLOWY TO JAKIS CZLOWIEK Z WIOSKI ALBO ODCIETY OD SWIATA :D

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

By_żyło_się_lepiej pisze:Ilu wykonało najprostsze doświadczenie omawiane na fizyce w szkole podstawowej? Ilu wzięło dwa kije i walnęło jednym o drugi? Ilu zobaczyło gdzie upada, w którym miejscu, ułamany kawałek? Ilu zobaczyło gdzie znaleziono brakujący kawałek skrzydła TU154M w Smoleńsku niby ucięty przez brzozę? Ilu? Ręczę Wam, że znaleziono go w totalnym oderwaniu od praw fizyki ...
Kolega pisał do pogromców mitów, żeby to sprawdzili :mrgreen:
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mah1y pisze:dlatego napisalem ze jestem sklonny w to uwierzyc. dla mnie zastanawiajace jest jedynie to jak szybko i jak synchronicznie zawalily sie owe wieze.
zadna katastrofa nie jest taka sama, zakladajac ze jedna wieza runie po x czasu pozaru, obstawialbym ze druga nie runie po identycznym czasie tylko bedzie jakas wieksza roznica.
To ze wieze zawalily sie synchrnonicznie pokazuje ewidentnie jakas wade w konstrukcji i chirurgiczna precyzje w manewrowaniu samolotem zeby trafic dokladnie w ten punkt krytyczny. - czy takie manewrowanie jest mozliwe? wydaje mi sie ze byloby ciezko niedoswiadczonemu pilotowi bez symulowania takiej sytuacji prznajmniej ze 20 razy. czy piloci mieli jakis trening w symulatorach? nie wiem.
W swoim rozumowaniu chyba zakładasz że te wierze miały upaść razem jak by to miał być plan.
Ale podchodząc do tego logicznie:
- Czy jest możliwe zawalenie się 2 niezależnych wierz w tym samym czasie? TAK
- Czy możliwe to było przez samoloty? TAK
- Czy jest duże prawdopodobieństwo zaistnienia takiego stanu? NIE, prawdopodobieństwo jest małe ale możliwe.
- Czy zawalenie mogło spowodować coś innego niż samoloty. TAK

By_żyło_się_lepiej
A Ty co kaznodzieja czy jak bo nie wiem jakie intencje mają te posty?

Uprasza się nie używanie dużych liter. Za kolejne posty pisane krzykiem będą nadawane zakazy pisania na 1 tydz.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 10:58 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

MarioDM pisze:Moim zdaniem nie ma sensu. To jest forum o giełdzie (szeroko rozumianej) i nie ma sensu tu mnożyć tematów nie związanych z giełdą i forexem.
Jak nie zwiazane byly spadki na indeksie dow jones, po 11 wrzesnia, mogles zagrac szort, byl spadek dolara, byl mogles zagrac szorta hehe :D

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Co do WTC i Pentagonu, to jeśli są jeszcze jacyś ludzi, którzy wierzą, że samolot może wyparować, to szczerze im współczuję ...
jestem przekonany ze wlasnie wpadliscie w sidla nieistotnej czesci spisku i to wlasnie ta nieistotna czesc staracie sie udowownic.

otoz jest to mozliwe zeby samolot wyparowal przy zderzeniu 500km/h w stacjonarny blok cementu.

pytanie dlaczego wieze zawalily sie tak synchronicznie? to jest malo prawdopodobne bo zadna katastrofa nie jest taka sama. Wszyscy tylko o tych samolotach pierdza nie znajac praw fizyki - i tego wlasnie oczekiwalbym tworzac spisek, zeby odwrocic uwage i niech ludziska zajmia sie czym malo istotnym faktem czego nie sa w stanie przetestowac. za 10-15 lat pokazemy testy ze jednak tak sie stanie i niedowiarkowie straca caly kredyt zaufania.
- Czy jest duże prawdopodobieństwo zaistnienia takiego stanu? NIE, prawdopodobieństwo jest małe ale możliwe.
wlasnie o to bardzo male prawdopodobienstwo mi chodzi. moim zdaniem jesli jest mozliwosc udowodnienia spisku to tylko tutaj. pytanie tylko po co udowadniac taki spisek? jakie korzysci? raczej zadnych.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, 10:58 przez mah1y, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Madins pisze:Ink. masz te zdjęcia skrzydeł? Oglądnij jakiś film dokumentalny o 9.11 i obal dowody z tegoż filmu na łamach tego wątku, a kupię Ci duże piwo.
dyskutant uznaje za dowód prawdziwości swojej tezy fakt, że jego oponent nie potrafi uzasadnić tezy przeciwnej. Jest to błąd logiczny polegający na niewzięciu pod uwagę, że brak dowodów prawdziwości jakiejś tezy nie implikuje jej fałszywości.
Nie będe nic obalał w związku z w/w treścią

Madins daj mi dowód na to że trolle nie istnieją :D

Madins
Gaduła
Gaduła

Tig3r pisze: W swoim rozumowaniu chyba zakładasz że te wierze miały upaść razem jak by to miał być plan.
Ale podchodząc do tego logicznie:
- Czy jest możliwe zawalenie się 2 niezależnych wierz w tym samym czasie? TAK
- Czy możliwe to było przez samoloty? TAK
- Czy zawalenie mogło spowodować coś innego niż samoloty. TAK
Właśnie takich postów potrzeba, żeby rozmowa toczyła się na wysokim poziomie.
By_żyło_się_lepiej pisze:To jest myśl ... Tylko kto im da kasę na badanie rzeczy oczywistych? ...
Dostał odpowiedź z automatu, więc raczej nic z tego.....

Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:Madins daj mi dowód na to że trolle nie istnieją Very Happy
Ink. pisze:dyskutant uznaje za dowód prawdziwości swojej tezy fakt, że jego oponent nie potrafi uzasadnić tezy przeciwnej. Jest to błąd logiczny polegający na niewzięciu pod uwagę, że brak dowodów prawdziwości jakiejś tezy nie implikuje jej fałszywości.
To działa w obie strony... daj mi dowód na to, że samolot uderzył w pentagon!
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

berta1984 pisze:
MarioDM pisze:Moim zdaniem nie ma sensu. To jest forum o giełdzie (szeroko rozumianej) i nie ma sensu tu mnożyć tematów nie związanych z giełdą i forexem.
Jak nie zwiazane byly spadki na indeksie dow jones, po 11 wrzesnia, mogles zagrac szort, byl spadek dolara, byl mogles zagrac szorta hehe :D
Owszem. Zdarzenie jako fakt miało istotny wpływ na giełdy w tamtej chwili. Nawet zająłem wtedy szorta na FW20.
Ale rozprawianie o tym teraz wpływu na giełdy już nie ma więc moim zdaniem temat obecnie nie ma związku z giełdą. :wink:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Madins
Gaduła
Gaduła

By_żyło_się_lepiej pisze:Se weź banana jeden z drugim i postaw pionowo i przetnij nożem w takiej samej proporcji odległości od miejsca cięcia do jego czubka i zobacz czy Ci się banan zawali ..
:mrgreen:

Ale jakże to.... przecież banan nie jest ze zbrojonego betonu :mrgreen:

ODPOWIEDZ