Trolololowanie rynku.
Nie sądzę, żeby obrót był duży, raczej właśnie znikome zainteresowanie. Sam zauważyłeś, jak chodzą indeksy. Myślę, że pieniądze wyszły z rynku walut na rynek akcji czy innych instrumentów. Ja zrobiłem to samo ;-)
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
ale pojęcie tanio i drogo jest względne - naprawdę wielokrotnie sprawdzone
ja gram tylko na H4 i zgodnie z zasadą kupuj drogo, sprzedaj jeszcze drożej (korzystam ze wskaźników Williamsa plus RSI i ATR)
dziś na edku i uju jestem na S
na geju zrealizowany TP
a na kablu SL
IMHO podstawa to SL i MM - a AF to przy trejdowaniu zawracanie głowy lub racjonalizacja własnych decyzji a my jesteśmy spekulantami i nieważne czy mamy rację czy nie ważne aby konto rosło
po uświadomieniu sobie powyższego gram beznamiętnie i niczego nie oczekuję od rynku (nie dyskutuję z nim ani nie liczę na racjonalne jego postępowanie) jest sygnał wchodzę ustawiam SL i TP i czekam na następne sygnały
ps.
tych kilka subskrybowanych przeze mnie journali (m.in. ten) ma naprawdę merytoryczne dyskusje które pozwalają poznać inne metody (próbowałem ich dawno ale nie potrafię na nich zarabiać chociaż analiza poprawna się wydaje) i zawsze wnoszą jakąś pozytywną refleksję nad tradowaniem w ogóle.
pozdrawiam
ja gram tylko na H4 i zgodnie z zasadą kupuj drogo, sprzedaj jeszcze drożej (korzystam ze wskaźników Williamsa plus RSI i ATR)
dziś na edku i uju jestem na S
na geju zrealizowany TP
a na kablu SL
IMHO podstawa to SL i MM - a AF to przy trejdowaniu zawracanie głowy lub racjonalizacja własnych decyzji a my jesteśmy spekulantami i nieważne czy mamy rację czy nie ważne aby konto rosło
po uświadomieniu sobie powyższego gram beznamiętnie i niczego nie oczekuję od rynku (nie dyskutuję z nim ani nie liczę na racjonalne jego postępowanie) jest sygnał wchodzę ustawiam SL i TP i czekam na następne sygnały
ps.
tych kilka subskrybowanych przeze mnie journali (m.in. ten) ma naprawdę merytoryczne dyskusje które pozwalają poznać inne metody (próbowałem ich dawno ale nie potrafię na nich zarabiać chociaż analiza poprawna się wydaje) i zawsze wnoszą jakąś pozytywną refleksję nad tradowaniem w ogóle.
pozdrawiam
Witaj.
Dziękuję Ci za wpis. Miło widzieć kolejną osobę w temacie
Oczywiście tanio-drogo, to pojęcia względne. Dlatego band używam jedynie orientacyjnie, a i one są oparte o średnią kroczącą (i zdaje się że ATR). Więc również są dość względne. Zresztą używam ich orientacyjnie. Same nie są żadnym wyznacznikiem. Jeśli mam sygnał gdzieś na skraju, to jest to dla mnie dodatkowe potwierdzenie. Poza tym, cena ostatecznie chodzi od bandy do bandy, więc ułatwia to też rozeznanie aktualnego kierunku.
Dziękuję Ci za wpis. Miło widzieć kolejną osobę w temacie

Oczywiście tanio-drogo, to pojęcia względne. Dlatego band używam jedynie orientacyjnie, a i one są oparte o średnią kroczącą (i zdaje się że ATR). Więc również są dość względne. Zresztą używam ich orientacyjnie. Same nie są żadnym wyznacznikiem. Jeśli mam sygnał gdzieś na skraju, to jest to dla mnie dodatkowe potwierdzenie. Poza tym, cena ostatecznie chodzi od bandy do bandy, więc ułatwia to też rozeznanie aktualnego kierunku.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Ja daje shorta do 1.289 na koniec dnia ;-) musi ktoś być w opozycji.Stforex pisze:Bo down już nie bardzo chcą, kangur siadł na parytecie, jest piątek, więc część szortów zostanie prawdopodobnie skonsumowana. Do otwarcia NY londyn gra jeszcze normalnie. Poza tym kangur i edek robią podwójne dno.
Muszę lecieć, może uda mi się o 15:00 coś pograć
Objective perspective, just businiess...