Od kilku tygodni zostawiam na weekend jedną otwatrą pozycję i zakażdym razem wpada na luce po 30 pipsów... Denerwuje mnie fakt że kupiłem po ustalonej cenie z ustalonym spredem a w niedzielę wieczorem jest róznica nawet 15 pipsów... Ale jeszcze tak nie było aby cena nie zeszła do TP.bufi pisze: jeszcze taka rada. Nigdy, przenigdy nie zostawiaj otwartych pozycji na weekend.
''Duży'' minus po weekendzie
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem
http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

temal od kilku miesiecy nie bylo wiekszych luk , Bufi dobrze radzi bo przewidzenie w ktora strone bedzie luka i jakiej wielkosci jest praktycznie nie mozliwe wiec kilka razy sie udalo a raz moze sie zdazyc ze bedzie duza luka i trzeba bedzie doplacac bo straty przerosna depozyt .
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Nie wiem co było kilka miesięcy temu ale wydaje mi się że teraz jest trend ewidentnie spadkowy dla e/u i zawsze jest skok o 30-50 pipsów w niedziele wieczorem. Poza tym przed wykresem siedzę popołudniu oraz nocą i generalnie zawsze są spadki na tej parze. Jeżeli wykres jest mocno u góry w piątek wieczorem to nie zastanawiam się już nad tym co robić. Taki strzał w ciemno na dobry początek tygodnia z niedużym SL lub bez. Zazwyczaj z ręki stratne pozycje zamykam i czekam na TP ponieważ nie mam jeszcze wyczucia z zamykaniem, chciałbym zjechac na sam dół ale przeważnie na pierwszym zakręcie już wymiękam co nie jest zabardzo dochodowe
. Aby stracić znaczną część kapitalu luka musiałby mieć z 300 pipsów a przecież teraz przez dzień różnice ledwo 80-100 punktów siagają...

Albo zly ...temal pisze: Taki strzał w ciemno na dobry początek tygodnia
Takie podejscie to czysty hazard .
Nie ma czegos takiego jak zamykanie / otwieranie pozycji na wyczucie . Przed otwarciem masz wiedziec gdzie sa twoje stopy , SL i TP .temal pisze:wyczucia z zamykaniem,
W sobote pierdnie Greg , w niedziele Francuz pokloci sie z Wlochem i po depo !Aby stracić znaczną część kapitalu luka musiałby mieć z 300 pipsów a przecież teraz przez dzień różnice ledwo 80-100 punktów siagają...

Oczywiście masz rację we wszystkim co piszesz ale z drugiej strony gdybym zagrywał tylko pewniaki to musiałbym siedzieć 10 godzin przed monitorem i szukać okazji do wejścia. Wszystkie moje zagrania mają sens ale nie są podparte głębokimi analizami czy wskaźnikami. Podstawa to czas...
Ja gram na dzień dzisiejszy 0.02 lotem także nie mam stresu i nie obawiam się o mój depozyt, musieliby zamach na Obame przeprowadzić aby mnie zabolało. Na dzień dzisiejszy choziaż w stanach nie jest za dobrze to chyba nie będą się przekrzykiwali z europą gdzie jest jeszcze gorzej...
To fakt czesto nie trafiam ale 7-8 zagrań na 10 mam w kieszeni a przecież dopiero sie uczę jak iść w jakość a nie na ilość i idzie mi coraz lepiej...
Ja gram na dzień dzisiejszy 0.02 lotem także nie mam stresu i nie obawiam się o mój depozyt, musieliby zamach na Obame przeprowadzić aby mnie zabolało. Na dzień dzisiejszy choziaż w stanach nie jest za dobrze to chyba nie będą się przekrzykiwali z europą gdzie jest jeszcze gorzej...
To fakt czesto nie trafiam ale 7-8 zagrań na 10 mam w kieszeni a przecież dopiero sie uczę jak iść w jakość a nie na ilość i idzie mi coraz lepiej...

Gdy ktoś gra zamiast inwestować i leci na 1:500 to tak, strach sie bać, ale gdy masz otwartą pozycje z kierunkiem chociażby H4, rozsądnie z lewarowana czyli około 1:10 nie ma szans na utratę depo a w weekend sie śpi jak niemowlęrabit pisze:W sobote pierdnie Greg , w niedziele Francuz pokloci sie z Wlochem i po depo !
Panowie takie luki byly , moze nie ostatnio ale w ten wekend gdyby taka byla to bym sie nie zdziwil . Esco sam w DT ostrzegales zeby nie zostawiac otwartych pozycji na wekend bo wybory .temal pisze:Aby stracić znaczną część kapitalu luka musiałby mieć z 300
Ja nie twierdze ze zostawianie pozycji na wekend jest czyms zlym bo co innego jesli trzymamy trejd od kilku dni i jestyesmy kilkaset pips na plusie a co innego gdyby otwierac w piatek i liczyc na to ze luka sie otworzy w kierunku profitu , przeciez to hazard a nie inwestycja .
temal ja tez nie mam czasu siedziec przed kompem calymi dniami ale wbrew pozorom nie jest to konieczne , poczytaj o strategiach na D1 .
Pozdro.

Szczerze mówiąc to czekałem na te spadki juz od dłuzszego czasu i tylko zacierałem ręce patrząc jak wszystko ładnie się klaruje. Wybory w Grecji i we Francji chyba własnie mnie do tego skłoniły aby zaryzykować, poprzednio kurs był za wysoko i również byłem pewien że spadnie na wejściu. Jeżeli luka miałby 1600 pipsów wtedy straciłbym cały depozyt.
Wszystkich strategii nie mam jeszcze opracowanych na razie wystarcza mi kilka kresek na wykresie i kalendarz forex mam również system ale juz nawet na niego nie patrzę. Dzisiaj prawie 10% depozytu ugrałem
a gdybym miał wiecej doświadczenia mógłbym wyciagnąc o wiele więcej...
Poza tym nie wiem co uważasz za hazart chyba tylko bezmyślne obstawianie liczb i czekanie uda się czy się nie uda. Wszędzie panują pewne zasady i trzeba je wykorzystywać jak w życiu...
Wszystkich strategii nie mam jeszcze opracowanych na razie wystarcza mi kilka kresek na wykresie i kalendarz forex mam również system ale juz nawet na niego nie patrzę. Dzisiaj prawie 10% depozytu ugrałem

Poza tym nie wiem co uważasz za hazart chyba tylko bezmyślne obstawianie liczb i czekanie uda się czy się nie uda. Wszędzie panują pewne zasady i trzeba je wykorzystywać jak w życiu...

temal napisał:
Wybory w Grecji i we Francji chyba własnie mnie do tego skłoniły aby zaryzykować
Rozumiem ze znales (przewidywales) wyniki wyborow . Jesli tak to gratuluje trafnosci .
Jesli nie i opieralo sie to na : temal napisał:
Szczerze mówiąc to czekałem na te spadki juz od dłuzszego czasu
To nie lepiej bylo poczekac na otwarcie i wykorzystac AT czyli pare kresek itp. ? Szczerze mowiac nie wiem czy sie rozumiemy . Mam na mysli to ze grajac w tygodniu cena respektuje opory i wsparcia a to daje ci mozliwosc otwierania pozycji z okreslonymi stopami przez co pozwala na odpowiednie MM . Fx to miejsce w ktorym tak na prawde nigdy nie ma pewnosci jak zachowa sie rynek . Stosujac analize techniczna czy fundamentalna wsparta odpowiednim MM masz szanse zarabiac . Luki maja to do siebie ze nie respektuja wsparc czy oporow . temal napisał:
Poza tym nie wiem co uważasz za hazart chyba tylko bezmyślne obstawianie liczb i czekanie uda się czy się nie uda.
Wyjasnij dokladniej na czym polegala analiza jaka luka sie otworzy i w ktora strone , piszesz ze oczekiwales spadkow , luka byla spadkowa a wyglada na to ze miales longa bo przeciez zamknelo na SL .Nie do konca rozumiem ?
temal napisał:
Jeżeli luka miałby 1600 pipsów wtedy straciłbym cały depozyt.
Tego nie wiedzialem ....
Wybory w Grecji i we Francji chyba własnie mnie do tego skłoniły aby zaryzykować
Rozumiem ze znales (przewidywales) wyniki wyborow . Jesli tak to gratuluje trafnosci .
Jesli nie i opieralo sie to na : temal napisał:
Szczerze mówiąc to czekałem na te spadki juz od dłuzszego czasu
To nie lepiej bylo poczekac na otwarcie i wykorzystac AT czyli pare kresek itp. ? Szczerze mowiac nie wiem czy sie rozumiemy . Mam na mysli to ze grajac w tygodniu cena respektuje opory i wsparcia a to daje ci mozliwosc otwierania pozycji z okreslonymi stopami przez co pozwala na odpowiednie MM . Fx to miejsce w ktorym tak na prawde nigdy nie ma pewnosci jak zachowa sie rynek . Stosujac analize techniczna czy fundamentalna wsparta odpowiednim MM masz szanse zarabiac . Luki maja to do siebie ze nie respektuja wsparc czy oporow . temal napisał:
Poza tym nie wiem co uważasz za hazart chyba tylko bezmyślne obstawianie liczb i czekanie uda się czy się nie uda.
Wyjasnij dokladniej na czym polegala analiza jaka luka sie otworzy i w ktora strone , piszesz ze oczekiwales spadkow , luka byla spadkowa a wyglada na to ze miales longa bo przeciez zamknelo na SL .Nie do konca rozumiem ?
temal napisał:
Jeżeli luka miałby 1600 pipsów wtedy straciłbym cały depozyt.
Tego nie wiedzialem ....