''Duży'' minus po weekendzie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
moo.
Uczestnik
Uczestnik

''Duży'' minus po weekendzie

Nieprzeczytany post autor: moo. »

Witam. Jeśli można będę wdzięczny za rozjaśnienie pewnej sytuacji. Mianowicie otworzyłem w piątek przez AM longa na EURUSD i shorta na USDCHF. Że wykresy prawie jak odbicie lustrzane przedstawię sprawę na eurofranku :

Obrazek

Postanowiłem puścić dwie pozycje na minilotach przez weekend i jakież było moje zaskoczenie gdy po weekendowym okresie, mimo zastosowania SL na poziomie 7-9 pipów dla każdej pozycji stratne transakcje wyżarły mi z konta ok 40 zł. Spodziewałem się przyznam strat ( jeśli już ) na poziomie 2 zł od pozycji (wliczając SWAP). Wychodzi na to, że źle tenże swap obliczam. Czy to możliwe, że SWAP od tychże par przez weekend wyniósł razem ok. 35 zł pozostawiając mnie na minusie ?

Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 00:03 przez moo., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Jezeli cena na otwarciu byla poza SL to zostalo zamkniete po cenie otwarcia bez wzgledu na to jaki byl SL.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

To są mikroloty, a SL nie musi działać jak zostawia się pozycje na weekend po którym jest luka.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

moo.
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: moo. »

Rozumiem.
Dzięki wam za pomoc.

bufi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bufi »

I jeszcze taka rada. Nigdy, przenigdy nie zostawiaj otwartych pozycji na weekend.

P.

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

I jeszcze taka rada. Nigdy, przenigdy nie zostawiaj otwartych pozycji na weekend.
A cóż to za wujek dobra rada?

bufi
Stały bywalec
Stały bywalec

faflik pisze:
A cóż to za wujek dobra rada?
Taka, żeby nie przydarzyła się sytuacja jaką opisał rozpoczynający wątek.
Poszperaj sobie na googlach 'otwarte pozycje weekend' to zobaczysz co broker potrafi zrobić z depozytem.

Tak wiem, Tobie to sie nigdy nie zdarzyło.

P.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

bufi wszystko zalezy od ryzyka jakie przyjmujesz na pozycje i strategi. Nie mozna uogolniac. Jak ktos traduje w dlugim terminie to mu nie strach trzymac i kilka tygodni pozycje.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

bufi
Stały bywalec
Stały bywalec

Pewnie masz racje, ale ja nie ryzykuje. Broker to nie instytucja charytatywna. Jak bedzie mocny spadek, np (na złocie) to nie sądze, że jakikolwiek broker 'pójdzie mi na ręke'. Lepiej nie kusić losu i nie uczyć nowych traderów ' złych nawyków. pózniej jakieś niepotrzebne nerwy, maile do brokera 'dlaczego'
Weekend powinien byc bezstresowy. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Mając po 50 i więcej SL oraz pozycje trzymane przez 2tyg i dłużej weekendowe luki nie są aż tak straszne - jednak grając krótki termin rzeczywiście absolutnie nie opłaca się zostawać na weekend z pozycją.

Dopiero na takich CFD luki dzienne są dużo większe niż na FX weekendowe.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ