Dlatego też pisałem, że nie pokonkurujesz z tymi, którzy stosują takie sztuczki na ECN. Oni mają naprawdę niskie prowizje i łączne koszty transakcji mniejsze niż to co dają nam brokerzy MM. Zresztą to logiczne: broker MM też musi prowizję płacić i uwzględnia ją w spreadzie.mike_05 pisze:Tylko na ECN wynik pogarsza prowizja. Nie szperałem w kodzie tak głęboko i nie wiem, czy te EA mają to na uwadze w obliczaniu wielkości pozycji, innych kalkulacji etc.
A jak sądzisz jak jest w tym przypadku ? Autor tego EA jakoś przestał go rozwijać. Na forum kreślika wątek też dawno umarł. Więc ....spisek ?na marginesie:
wątki na forach fx z tematem trójkątów wszędzie sa krótkie i nie rozwijane. Z własnych obserwacji wiem, ze niektóre watki zamierają, jeżeli rozwiązanie zaprezentowane w nich jest dobre Smile .... lub całkiem do kitu.
Akurat tutaj prawda leży gdzie indziej. Metoda jest ok. Tyle, że łatwo ją zastosować było parę lat temu. Teraz mamy mnóstwo gości bawiących się w HFT. I oni zgarniają większość takich okazji.... Nie znaczy, że wszystkie. Ale u brokerów MT4 i wszelakich MM nie ma raczej większych szans na powodzenie.