Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
ascomont pisze:Teraz kurs zatrzymał się w pomarańczowej strefie. Jak widać jest to istotny poziom SR. Jeśli będziemy mieć jakąś formację odwrócenia trendu to ja będę od strony shorta.
_/_/Dariusz_/_/ Masz pozycje?
zakupilem na 1.2390 sprzedałem 1.2427,Nie mam czasu obserwować tylko z telefonu,myślę że jeszcze to Nie koniec wzrostu.przepraszam za literowki ale to. Z telefonu.
wygląda że poszło w górę .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

ascomont
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascomont »

W prezencie była jeszcze luka hossy i kilka pipsów.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: AUSUSD D

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
CTS pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze: ug chyba jeszcze to nie koniec L, bedzie RET, ale jesli szybko nie wyjdziesz to bedziesz w CT.
Poziom do którego może dojść GBP ok. 1.626.
wnioskujesz to na podstawie PA, czy jeszcze innych dodatkowych przesłanek ? Ten poziom wydawał mi sie w miare pewny, wzmocniony górną bandą kanału. Oczywiście wejście miało za zadanie załapać się na korektę, ustawienie SL na poziom wejścia i poczekać jak sie rozwinie sytuacja.
Poziom który wskazałes tez dobry, ale myślisz że zwyżka będzie sie odbywać w ramach dotychczasowego kanału, czy Twoim zdaniem nie bawić się w linie trendów, kanały - bo zawsze mogą zostać wybite w dół albo w góre ?
Z mojej obserwacji ceny wynika,że kanały i linie trendu, poziomy wsparcia i oporu są bardzo pomocne i trzeba je stosować, ale najlepiej w zbiegu z innymi rzeczami np. poziomami podaży i popytu. Tam gdzie kanały i linie trendu zostają przebite często to ma związek właśnie z poziomami podaży i popytu, czyli ciągłej walki kupujących i sprzedających. Nudno jest obserwować cenę, ale myślę że dzięki temu możemy z dużym prawdopodobieństwem przewidzieć cenę i wejść tam gdzie nas interesuje.
Dla mnie PA to tylko alfabet i trzeba dużo pracy i przede wszystkim obserwacji w zachowaniu kupujących i sprzedających żeby móc się dzięki temu płynnie poruszać. Jak się już zna alfabet i umie składać wyrazy i zdania to jeszcze trzeba czytać ze zrozumieniem i to jest ta najtrudniejsza rzecz, którą wyrabia się latami obserwacji ceny.

PS
Odnośnie par z AUD - warto chyba obserwować AUD/USD, po obronieniu wsparcia ostatnio coraz mocniej naciera na górną bande kanału spadkowego, gdyby sie wybił w góre, może sporo namieszać na innych parach AUD
Bazując na poziomach podaży i popytu , to tutaj pokazuje sie poziom podaży ( czyli dużo ofert mało chętnych, więc trzeba się pozbyć , ale taniej ).

Ale jak Commax powiedział cena nam pokaże.

Dzisiaj cena osiągnęła poziom, który zakładałem z analizy . Co dalej ....
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Co myślicie o EUR/USD? moim zdaniem pójdzie jeszcze w dół do 12600 i potem wzrost. Jeżeli spadnie poniżej 1.2870 to się potwierdzi. Można by tam też dostrzec odwróconą głowę z ramionami co zapowiada wzrosty ale czas pokaże.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Mateusz pisze:Co myślicie o EUR/USD?
Myślę:
1. obecnie jest to jeden z gorszych instrumentów do gry;
2. graj to, co widzisz, a nie to, co Ci się wydaje. Oceniaj prawdopodobieństwo, nie przewiduj.

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Prawdopodobieństwo zawsze jest 50%:) albo w dół albo w górę. Można ustawić tylko oczekujące SS i czekać...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Mateusz pisze:Prawdopodobieństwo zawsze jest 50%:)
Więc rzucaj kostką:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18695
albo nabierz pokory ;-)

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Powiem Ci że zaciekawił mnie Twój test, szkoda że nie było tam S/L do T/P 1:2 lub 1:3 to by dało jakiś obraz.Mogłeś go nazwać Jak obliczyć prawdopodobieństwo prawdopodobieństwa:) Ok nie róbmy offtopu, co do Edka czas pokaże i tak jak mówiłeś grać to co widzimy ale wiesz ja jestem początkujący i chciałem poznać wasze opinie czy mam dobry tok rozumowania wykresu.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Mateusz pisze:Powiem Ci że zaciekawił mnie Twój test, szkoda że nie było tam S/L do T/P 1:2 lub 1:3
Możesz zrobić podobny, ze swoimi założeniami.
ja jestem początkujący i chciałem poznać wasze opinie czy mam dobry tok rozumowania wykresu.
Proszę bardzo, oto mój tok ;-)

Jeśli chodzi o interwał dzienny, to końca stycznia tego roku jesteśmy w kilkusetpipsowej konsoli i nie ma mowy o trendzie. Dobrze to widać na wykresie liniowym. Wyznaczyłem strefy wsparć i oporów - podkreślam, że są to strefy, więc nie należy oczekiwać, że cena będzie z nimi reagować co do pipsa. Akurat cena oparła się o jedną z tych stref, więc albo ją przebije, albo się od niej odbije. Stawiając rozszerzenie fibo widzimy, że ostatnia fala spadkowa na H4 osiągnęła 161,8% poprzedniej fali spadkowej, zatem jest duże prawdopodobieństwo, że się odbije. Dodatkowo, cena znajduje się na bardzo silnym technicznie i psychologicznie poziomie ~1,2900. Z drugiej jednak strony analiza fundamentalna nakazuje ostrożność i śledzenie wieści rynkowych. Możemy jeszcze rzucić okiem na M15 - znów, po trendzie spadkowym, od kilku dni konsola.

Jaki więc wniosek? Moim zdaniem - czekać na wyraźny sygnał, techniczny lub fundamentalny. A najlepiej olać edka i grać chociażby na parach jenowych ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Więc mniej więcej mam w miarę dobry tok myślenia:) Mam pytanie czy FXlamer jest autorem tego filmiku i to on prowadzi te szkolenia?
https://www.youtube.com/watch?v=Z4csN4t ... el&list=UL

ODPOWIEDZ