Trolololowanie rynku.
Wygląda na to, że nic wielkiego się nie zapowiada. Czekam na korektę na kangurze (aktualnie buy na 263 do 276 lub 288 zależnie od sytuacji).
Po wynikach będzie pewnie realizacja zysków na ED, przynajmniej częściowa. Od 175 wrzucam kolejne eski.
Wcześniejszy sell mógł trochę zarobić, ale poszedł na BE niestety. Trzeba było zostawić SL tam gdzie był
.
Na edku 130 pips zabezpieczone i zaliczyłem -15 na dodatkowej pozycji.
Po wynikach będzie pewnie realizacja zysków na ED, przynajmniej częściowa. Od 175 wrzucam kolejne eski.
Wcześniejszy sell mógł trochę zarobić, ale poszedł na BE niestety. Trzeba było zostawić SL tam gdzie był

Na edku 130 pips zabezpieczone i zaliczyłem -15 na dodatkowej pozycji.
- klonmarcin
- Maniak
Gratulować cierpliwościStforex pisze:Na edku 130 pips zabezpieczone

Widzę, że myślisz podobnie jak ja co do dalszego rozwoju sytuacji.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Hm, w sumie to nie wiem co dzisiaj grać. Bandy rozstawione:
.3208
.3182
.3180
.3149 Market Price
.3143
.3095
I czekam na impuls Londynu.
Mam 0,02 sell i 0,02 buy. W razie sygnału dokładam coś do jednej ze stron i czekam, żeby wyjść z hedża i jeszcze trochę float podrasować
poziom 180 tknęliśmy pinem, więc zakładam, że jeszcze pod niego podejdziemy przed odbiciem (50% spadków).
.3208
.3182
.3180
.3149 Market Price
.3143
.3095
I czekam na impuls Londynu.
Mam 0,02 sell i 0,02 buy. W razie sygnału dokładam coś do jednej ze stron i czekam, żeby wyjść z hedża i jeszcze trochę float podrasować

poziom 180 tknęliśmy pinem, więc zakładam, że jeszcze pod niego podejdziemy przed odbiciem (50% spadków).
Po ostatniej serii złych danych z EU nie zdziwiłbym się, gdyby sprzedaż detaliczna (EZ) okazała się niezadowalająca. Zwłaszcza, że mediana reutera wskazuje na poprawę. To może spotęgować efekt rozczarowania.US: The main afternoon event is at 1230GMT when non-farm payrolls are forecast to rise 165,000 in April after the relatively modest 120,000 rise in March. The unemployment rate is forecast to stay at 8.2%. Hourly earnings are expected to rise 0.2%, while the average workweek is forecast hold steady at 34.5 hours. In Canada, the Ivey Purchasing Managers Index is due at 1400GMT. The, at 1425GMT, San Francisco Fed President John Williams speaks to the California Bankers Association 121st Annual Convention. Late US data sees the 1900GMT release of Treasury STRIPS data.
EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are seen trading lower Friday. Spreadbetters Cantor Index are calling the FTSE down 21, the DAX down 31 and the CAC down 17.

Mam nadzieję, że takDarkey pisze: Diamenty coraz bliżej mówiszpowodzenia

Czy ktoś z Was miał to w kalendarzu? Bo ja ani na DailyFX ani na ForexFactory nie uświadczyłem - na FF jedynie w newsach się pojawiło.SPAIN: Apr svcs PMI 42.1; Mar 46.3 - Rtrs
SPAIN: Apr jobless -0.14% m/m; Mar +-.82%
EDIT:
BONDS: German government bond markets are opening moderately lower Friday with volumes seen light ahead of the key US Payrolls data later this session. Political risks also noted ahead of the French and Greek elections Sunday, along with local elections Sunday and Monday in Italy (...) The benchmark 10-year Bund yield trades at 1.633% and is holding near its record low 1.598% traded earlier this week. This is despite comments from ECB President Mario Draghi at Thursday's press conference, which were not as dovish as markets had originally expected.
Moje wczorajsze prognozy się nie potwierdziły. Na razie zostaliśmy w obrębie korekty ostatniego spadku. Obecnie widzę trzy możliwe scenariusze:EUROPEAN STOCKS: Major European bourses kick off the session Friday in negative territory. Investors remain nervous ahead of this afternoon's U.S. jobs data with many put on edge by Wednesday's weaker than forecast ADP report, even though history shows that the ADP report can be unreliable when used as a vehicle to forecast non-farm payrolls.
1. Dane nikogo nie zaskoczą (mało prawdopodobne) i podbijemy w górę i pójdziemy technicznie w dół.
2. Dane zaskoczą rynek i będą dobre. EUR USD poszybuje w górę na popycie gnanym realizacją zysków ze spadków.
3. Dane zaskoczą rynek i będą złe - polecimy w dół do .3000-.2950