mgl czy c++ ?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

cf16 pisze: ty sie nawet podpisac nie umiesz
Na jednym gównie się kolego nie ślizgaliśmy ....
cf16 pisze:MQL lepszy od C
Ta uważam że na początki programowania pod platformy FX jak najbardziej .

powtorze jescze raz ilość dostepnych materialow, przykladow przewyzsza inne platformy . dodatkowym atutem jest to ze sa konta demo gdzie mozna dowoli testowac strategie , pozniej przesiadka na real nie wymaga wkladu conajmnie 10k$ ,co jest w wiekszosci przypadkow minimum zeby dostac dostep do API.

cf16 jak znajdziesz jescze jakas literowke w moim pisaniu daj znac mi na PW lub poprostu przemilcz to bo to forum parodia jak to nazwales jest przez takich ludzi jak Ty ( widzsiz zwracajac sie do Ciebie pisze z duzych liter !) , ktorzy pisza tylko po to zeby nabijac licznik postów .
Pisze przez sesje TeamViewer'a i czasami nie nadaza za moim pisaniem ;)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

crn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: crn »

cf16 pisze:Andrzej Plerz? kurde, ty sie nawet podpisac nie umiesz, parodia jest te forum. tematy o tym, ze kata na FX nie ma i MQL lepszy od C. jeny
Mi sie wydaje ze kazdy programista, ktory sie zna na robocie zrobi to samo w mql'u co w c/c++. Prawda jest taka, ze mozliwosci sa identyczne - nawet piszac dll'ki do soketow itd. mozna to samo zrobic importami w mql.- bo to nei sa mozliwosci c/c++ tylko dobrodziejstwa wynikajace z powyzszych biliotek
Jedyna roznica jest szybkosc dzialania - dlatego czasami warto przenisc obliczenia poza mql.
Co do obiektowosci kazdy moze miec wlasne zdanie, ale dla mnie obiektowosc do pisana prostych automatow jest bezsensem, strata czasu i strzelaniem z armaty do muchy (chyba ze przyslowie pokrecilem ) - tylko to akurat kwestia tego, co, kto woli.
cf16: widzialem w Twoich postach ze wykorzystuejsz np. vector z std i na sile poupychales tam mase obiektow, ktore musza sobie zarezerwowac pamiec - a ta operacja nie jest najtansza czaso. Zaloze sie, (nie wiem do czego Ci ta dll'ka byla potrzebna ) szybciej i lepiej byloby uzyc ArrayResize nic przepisywac cala tablice jeszcze raz, jeszce zebys alokowal cala pamiec na poczatku. Tak wiec moze przestan sie obrazac na mql'a. Tak naprwede ten temat nei ma sensu c++ jaki mql to dwa swiaty i sluza do roznych rzeczy. To jakbys chcial porownac srubowkret z mlotkiem...

Awatar użytkownika
cf16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cf16 »

masz racje, ze wiele rzeczy sie da w mqlu i dobry programista sobie poradzi. chodzi o to, ze w c++ masz duzo ciekawych rzeczy na tacy, jesli umiesz zrobic

Kod: Zaznacz cały

#include
np. vector z std i na sile poupychales tam mase obiektow, ktore musza sobie zarezerwowac pamiec - a ta operacja nie jest najtansza czaso
racja, mozna rozwayzc co innego.
Zaloze sie, (nie wiem do czego Ci ta dll'ka byla potrzebna )
no wlasnie. otoz obiekty mialy w sobe liczenie calki.
tez sie zgadzam ze temat jest idiotyczny, kolega i tak po tygodniu zaznajomienia z oboma jezykami bedzie w stanie zrozumiec czego potrzebuje i sobie odpowie.

ODPOWIEDZ