grzesio pisze:Wydaje mi się, że powinieneś zainteresować się javą i platformą dukascopy .
- Duże możliwości języka
- zgrabniejszy niż C++ (mniej kodu, zarządzanie pamięcią, przenośność)
- również wiele przykładów na dukasa
- łatwo możesz podpiąć do innych platform
- platformy MT4 to shit, ale i tak największy problem to stworzyć algorytm, który będzie zarabiał. język to drugoplanowa sprawa. Mi szkoda czasu na mt4. Stawiam na Jave.
Pytanie do ludzi zarabiających automatami ( chodzi mi o stricte zarabiające automaty) Najpierw zaczęliście zarabiać manualnie ? Czy od początku za automaty się wzięliście? ( w sumie można by było nowy temat zrobić z tego)
Stawiasz na Javę powiadasz ....
A ja powiem (pewnie mało popularnie), że Java to shit

W sumie nie wiem co jest większym shitem mt4 czy Java - chyba jednak masz rację: mt4 .......
Faktem jest, że jest kilka platform forexowych w Javie. Również próbują ją stosować do tradingu całkiem poważne firmy/instytucje. Moim zdaniem niesłusznie ... ale pewnie jestem uprzedzony - może dlatego bo jakoś mało sensownych aplikacji w Javie spotkałem. Na palcach jednej ręki chyba dałoby się wyliczyć ....
- faktem, też jest że Java będzie prostsza "dla studenta" niż C++
- z podpięciem do innych platform nie bardzo bym się zgodził. Do jakich np? Zwłaszcza kod z Dukasa można podpiąć ? Raczej do żadnej się nie nada ....
Co do automatów: mnie osobiście zawsze bardziej interesowały automaty niż granie manualne .....