[EA] TRIANGULAR ARBITRAGE HEDGE

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

JAREK67 pisze:Ja próbuję z dwoma transakcjami i niestety też jest problem. Jeżeli przez 30 s nie mam równej/parzystej liczby otworzonych pozycji, to EA zmyka nieparzystą i próbuje ponowić dla dwóch jednocześnie. Zamykam czasem z palca jak widzę zysk a jestem przy kompie. Ale w większości sam robot to robi.
Spróbuj dla porównania, równocześnie z dotychczasowymi transakcjami, otwierać samo EURGBP.
Obrazek
Unfortunately, more to come

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

matka pisze:Spróbuj dla porównania, równocześnie z dotychczasowymi transakcjami, otwierać samo EURGBP.
Tzn jak? Równocześnie czy samo? W jakim celu?

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

JAREK67 pisze:Tzn jak? Równocześnie czy samo? W jakim celu?
W sensie bardziej na boku, np. nawet na demo, w celu sprawdzenia czy nie będziesz miał identycznych wyników zawierając tylko jedną transakcje zamiast dwóch. Moim zdaniem ewentualne różnice mogą wynikać z tego że przy dwóch transakcjach coś się nie otworzy lub otworzy z lekkim przesunięciem czasowym (np. rekwota). Także z tego, że grasz 0.20 i 0.17 lota a powinna być większa dokładność (więcej miejsc po przecinku) żeby równanie się bilansowało. Oprócz tego wyniki powinny być identyczne przy graniu tylko na EURGBP. Jest o tym wątek na chyba 100 stron tu na forum.
Obrazek
Unfortunately, more to come

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

matka pisze:
JAREK67 pisze:Tzn jak? Równocześnie czy samo? W jakim celu?
W sensie bardziej na boku, np. nawet na demo, w celu sprawdzenia czy nie będziesz miał identycznych wyników zawierając tylko jedną transakcje zamiast dwóch. Moim zdaniem ewentualne różnice mogą wynikać z tego że przy dwóch transakcjach coś się nie otworzy lub otworzy z lekkim przesunięciem czasowym (np. rekwota). Także z tego, że grasz 0.20 i 0.17 lota a powinna być większa dokładność (więcej miejsc po przecinku) żeby równanie się bilansowało. Oprócz tego wyniki powinny być identyczne przy graniu tylko na EURGBP. Jest o tym wątek na chyba 100 stron tu na forum.
Aaa. To wszystko racja. :wink: Ale cały myk jest w handlu na spredzie między parami. Bez stresu, ryzyka. itd. :lol: Widziałem w tym potencjał. A teraz to już sam nie wiem. Zbyt dużo elementów uznaniowości. Brak możliwości backtestów. Chyba pójdzie do szuflady :roll:
Wrzuciłbym jakiś świeższy statemant do stopki, ale Myfxbook nie zasysa mi od paru dni historii.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Straszne starocie odkopujesz .....
O trialarb masz tu posty na forum. Temat wałkowany nie od dziś. I nie od dziś wniosek był ten sam: u broków mt4 nie działa.
Green
Obrazek
Obrazek

MastaMari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MastaMari »

u mnie sytuacja wygląda następująco
EA na początku odpala 1 zlecenie na eurgbp i czeka aż osiągnie jakiś tam zysk po czym odpala 2 kolejne zlecenia i po chwili je zamyka co prowadzi do strat przy spreadzie a ustawienia mam standardowe

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

green7 pisze:Straszne starocie odkopujesz .....
O trialarb masz tu posty na forum. Temat wałkowany nie od dziś. I nie od dziś wniosek był ten sam: u broków mt4 nie działa.
A gdzie działa?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mike_05 pisze: A gdzie działa?
Myślisz, że jak ktoś by wiedział to by Ci powiedział ? :)
Był okres, że trailarb działał np. w oandzie. Nie za długo niestety - bo po prostu zaczęli opóźniać wejścia transakcji.
Są fundusze grające w ten sposób na rynku ECN i z nimi ciężko konkurować.
Po pierwsze mają dużo niższe koszty transakcji. Po drugie osiągają bardzo krótki czas realizacji transakcji. To już nie są milisekundy ale nanosekundy.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Tylko na ECN wynik pogarsza prowizja. Nie szperałem w kodzie tak głęboko i nie wiem, czy te EA mają to na uwadze w obliczaniu wielkości pozycji, innych kalkulacji etc.

na marginesie:

wątki na forach fx z tematem trójkątów wszędzie sa krótkie i nie rozwijane. Z własnych obserwacji wiem, ze niektóre watki zamierają, jeżeli rozwiązanie zaprezentowane w nich jest dobre :) .... lub całkiem do kitu.

Cytat jednej opinii z innego forum:
I have tried that EA with many modifications and never been able to get it working.

Does anyone know of another tool - I think this could be a good strategy when hosted on a VPS near the broker's servers

Dodano po 1 godzinach 8 minutach:
JAREK67 pisze:
matka pisze: Z zawieraniem trzech transakcji naraz zawsze
Ja próbuję z dwoma transakcjami i niestety też jest problem. Jeżeli przez 30 s nie mam równej/parzystej liczby otworzonych pozycji, to EA zmyka nieparzystą i próbuje ponowić dla dwóch jednocześnie. Zamykam czasem z palca jak widzę zysk a jestem przy kompie. Ale w większości sam robot to robi.
jak popatrzysz na MyFxBook na systemach tego gostka 4xfx, to są tam takie systemy, które podobnie handlują. dwie sekundowe na stracie, jedna długa zyskowna. Tylko krótkie testy już nie chodzące i inaczej systemy nazwane.

ODPOWIEDZ