Spróbuj dla porównania, równocześnie z dotychczasowymi transakcjami, otwierać samo EURGBP.JAREK67 pisze:Ja próbuję z dwoma transakcjami i niestety też jest problem. Jeżeli przez 30 s nie mam równej/parzystej liczby otworzonych pozycji, to EA zmyka nieparzystą i próbuje ponowić dla dwóch jednocześnie. Zamykam czasem z palca jak widzę zysk a jestem przy kompie. Ale w większości sam robot to robi.
[EA] TRIANGULAR ARBITRAGE HEDGE
W sensie bardziej na boku, np. nawet na demo, w celu sprawdzenia czy nie będziesz miał identycznych wyników zawierając tylko jedną transakcje zamiast dwóch. Moim zdaniem ewentualne różnice mogą wynikać z tego że przy dwóch transakcjach coś się nie otworzy lub otworzy z lekkim przesunięciem czasowym (np. rekwota). Także z tego, że grasz 0.20 i 0.17 lota a powinna być większa dokładność (więcej miejsc po przecinku) żeby równanie się bilansowało. Oprócz tego wyniki powinny być identyczne przy graniu tylko na EURGBP. Jest o tym wątek na chyba 100 stron tu na forum.JAREK67 pisze:Tzn jak? Równocześnie czy samo? W jakim celu?
Aaa. To wszystko racja.matka pisze:W sensie bardziej na boku, np. nawet na demo, w celu sprawdzenia czy nie będziesz miał identycznych wyników zawierając tylko jedną transakcje zamiast dwóch. Moim zdaniem ewentualne różnice mogą wynikać z tego że przy dwóch transakcjach coś się nie otworzy lub otworzy z lekkim przesunięciem czasowym (np. rekwota). Także z tego, że grasz 0.20 i 0.17 lota a powinna być większa dokładność (więcej miejsc po przecinku) żeby równanie się bilansowało. Oprócz tego wyniki powinny być identyczne przy graniu tylko na EURGBP. Jest o tym wątek na chyba 100 stron tu na forum.JAREK67 pisze:Tzn jak? Równocześnie czy samo? W jakim celu?

Wrzuciłbym jakiś świeższy statemant do stopki, ale Myfxbook nie zasysa mi od paru dni historii.
Tu dwa inne rozwiązania.
http://www.worldwide-invest.org/threads ... rage-Hedge
a tu więcej teorii
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... hlight=fpi
http://www.worldwide-invest.org/threads ... rage-Hedge
a tu więcej teorii
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... hlight=fpi
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Myślisz, że jak ktoś by wiedział to by Ci powiedział ?mike_05 pisze: A gdzie działa?

Był okres, że trailarb działał np. w oandzie. Nie za długo niestety - bo po prostu zaczęli opóźniać wejścia transakcji.
Są fundusze grające w ten sposób na rynku ECN i z nimi ciężko konkurować.
Po pierwsze mają dużo niższe koszty transakcji. Po drugie osiągają bardzo krótki czas realizacji transakcji. To już nie są milisekundy ale nanosekundy.
Tylko na ECN wynik pogarsza prowizja. Nie szperałem w kodzie tak głęboko i nie wiem, czy te EA mają to na uwadze w obliczaniu wielkości pozycji, innych kalkulacji etc.
na marginesie:
wątki na forach fx z tematem trójkątów wszędzie sa krótkie i nie rozwijane. Z własnych obserwacji wiem, ze niektóre watki zamierają, jeżeli rozwiązanie zaprezentowane w nich jest dobre
.... lub całkiem do kitu.
Cytat jednej opinii z innego forum:
Dodano po 1 godzinach 8 minutach:
na marginesie:
wątki na forach fx z tematem trójkątów wszędzie sa krótkie i nie rozwijane. Z własnych obserwacji wiem, ze niektóre watki zamierają, jeżeli rozwiązanie zaprezentowane w nich jest dobre

Cytat jednej opinii z innego forum:
I have tried that EA with many modifications and never been able to get it working.
Does anyone know of another tool - I think this could be a good strategy when hosted on a VPS near the broker's servers
Dodano po 1 godzinach 8 minutach:
jak popatrzysz na MyFxBook na systemach tego gostka 4xfx, to są tam takie systemy, które podobnie handlują. dwie sekundowe na stracie, jedna długa zyskowna. Tylko krótkie testy już nie chodzące i inaczej systemy nazwane.JAREK67 pisze:Ja próbuję z dwoma transakcjami i niestety też jest problem. Jeżeli przez 30 s nie mam równej/parzystej liczby otworzonych pozycji, to EA zmyka nieparzystą i próbuje ponowić dla dwóch jednocześnie. Zamykam czasem z palca jak widzę zysk a jestem przy kompie. Ale w większości sam robot to robi.matka pisze: Z zawieraniem trzech transakcji naraz zawsze
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.