co z tego wynika?Esco pisze:75% świec m15 zamyka się poniżej tej wartości.
moim zdaniem czas jest rownie wazny jak cena, dlaczego nie ma takiej opcji w ankiecie?
Ink to słabo czytasz, była tu osoba która pisała właśnie często w ten sposób w dziale DTInk. pisze:nie spotkałem sie jeszcze z postem w stylu " super miejsce na L na 15 minut "
Polarice pisał wyłącznie w tym kontekście, tylko jego wiedza w temacie wykraczała mocno poza podstawy i ciężko było go zrozumieć, temat jest trudny, literatura jest ciężka jak nie lubisz czytać to temat można sobie odpuścić.Ink. pisze:Chociaz tego nie wiedziałem że ktoś takie analizy robił, ale swoją drogą pare osób zagłosowało przecież na 1 i 2 Wink
Jeśli w trzech kolejnych świecach zmienność w jednym kierunku przekroczyła tąxpep pisze:co z tego wynika?Esco pisze:75% świec m15 zamyka się poniżej tej wartości.
patrze na poczatek swiec H1 i H4 i wtedy czasem zamykam, a takze mam pewne kryteria ile musze miec pipsow po x swiecach aby nie zamkac pozycjiInk. pisze:xpep uzasadnij jak patrzysz a podpowiem tobie która odpowiedz pasuje
spodziewalem sie takiego sposobu, mozna jeszcze grac np na odwrocenie swiecy h1 gdy zmiennosc wyczerpana po 15 minutach, podzielisz sie wskaznikiem?Esco pisze:Jeśli w trzech kolejnych świecach zmienność w jednym kierunku przekroczyła tą
wartość to już nie raczej nie nie szukałbym pozycji na kontynuacje ruchu.