Czas trwania transakcji

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy zwracasz uwagę na czas trwania transakcji

Tak - czas trwania transakcji jest dla mnie istotny i zamykam czasami transakcje po upływie danego czasu bez wzgledu na cene
4
8%
Tak - Istotne jest dla mnie ile świeczek mineło od otwarcie transakcji i zamykam transakcje po upływie x świeczek bez względu na cene
3
6%
Nie - obserwuję cene w czasie a nie sam czas, cena mowi mi czy zamknąć transakcje czy nie
27
56%
Nie - mam stałe TP i SL lub BE, czekam aż cena dotrze do jednego z nich
14
29%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Esco pisze:75% świec m15 zamyka się poniżej tej wartości.
co z tego wynika?

moim zdaniem czas jest rownie wazny jak cena, dlaczego nie ma takiej opcji w ankiecie?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

xpep uzasadnij jak patrzysz a podpowiem tobie która odpowiedz pasuje ;)

Aknieta nie mówi o czasie na wykresie tylko o "czasie trwania transakcji"

i wszystkie odpowiedzi są, zwracasz uwagę ile minut trwa transakcja opcja 1 i to determinuje jej zamkniecie, lub nie bo zwracasz uwagę na cenę w czasie opcja nr 3

Cena i czas jest bardzo istotne bo to jedyne parametry na wykresie, natomiast cena bez czasu wiele nam mówi, czas bez ceny kompletnie nic

Dodano po 8 minutach:

xpep odpowiedz sobie na pytanie co wolisz wiedzieć?

że cena jest 1.2 potem 1.3 potem 1.4 potem 1.3, zamykam !!

czy

transakcja trwa 10 min transakcja trwa 20 min transakcja trwa 30 min, starczy zamykam !!! ;)

moim zdaniem, a po ankiecie widze że nie tylko moim zdaniem czas trwania transakcji jest tylko elementem pobocznym, nie mówi nam po jakim czasie trwania najlepiej zamknąć, bo najlepiej zamknąć po najlepszej cenie a nie po upływie najlepszego czasu, cąly watek Dt składa sie z analiz ceny, " uwaga na xxx opor, uwaga na xxx LT " nie spotkałem sie jeszcze z postem w stylu " super czas na L na 15 minut " , każdy może tutaj argumentować jak istotny jest dla niego czas trwania transakcji, natomiast każdy sobie szczerze przed sobą odpowie czy po zamknięciu transakcji zprawdza i notuje ile minit trwala

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ink. pisze:nie spotkałem sie jeszcze z postem w stylu " super miejsce na L na 15 minut "
Ink to słabo czytasz, była tu osoba która pisała właśnie często w ten sposób w dziale DT :wink:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother są też osoby chodzące nago po ulicy krzycząc THE END IS COMING :mrgreen:

Chociaz tego nie wiedziałem że ktoś takie analizy robił, ale swoją drogą pare osób zagłosowało przecież na 1 i 2 ;)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ink. pisze:Chociaz tego nie wiedziałem że ktoś takie analizy robił, ale swoją drogą pare osób zagłosowało przecież na 1 i 2 Wink
Polarice pisał wyłącznie w tym kontekście, tylko jego wiedza w temacie wykraczała mocno poza podstawy i ciężko było go zrozumieć, temat jest trudny, literatura jest ciężka jak nie lubisz czytać to temat można sobie odpuścić.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

A to ten użytkownik gdzie nawet był temat " gdzie on sie podział" :), każdy może obrać swoją drogę, jeden może normalną drogą drugi na skróty trzeci na około, tak czy inaczej dojdziemy do celu ;)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

xpep pisze:
Esco pisze:75% świec m15 zamyka się poniżej tej wartości.
co z tego wynika?
Jeśli w trzech kolejnych świecach zmienność w jednym kierunku przekroczyła tą
wartość to już nie raczej nie nie szukałbym pozycji na kontynuacje ruchu.

Raczej prognozowałbym korektę lub odwrócenie.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Ink. pisze:xpep uzasadnij jak patrzysz a podpowiem tobie która odpowiedz pasuje
patrze na poczatek swiec H1 i H4 i wtedy czasem zamykam, a takze mam pewne kryteria ile musze miec pipsow po x swiecach aby nie zamkac pozycji :D
Esco pisze:Jeśli w trzech kolejnych świecach zmienność w jednym kierunku przekroczyła tą
wartość to już nie raczej nie nie szukałbym pozycji na kontynuacje ruchu.
spodziewalem sie takiego sposobu, mozna jeszcze grac np na odwrocenie swiecy h1 gdy zmiennosc wyczerpana po 15 minutach, podzielisz sie wskaznikiem?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Proszę.
Na stałe w kodzie ustawiony jest trzeci kwartyl - 75%.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Założenie tego tematu nieco mnie rozbawiło. INK jak dzieciak próbuje coś udowodnić na siłę. Tylko nie bardzo wiem po co. Powinieneś podejść do tego inaczej. Jeśli ludzie z wieloletnim stażem na giełdzie mówią, że czas ma znaczenie to powinieneś to rozważyć na spokojnie zamiast wypowiadać im wojnę.
Tym bardziej, że nikt na siłę nie próbuje Cie do tego przekonać. Każdy gra jak uważa.
Co do czasu trwania transakcji to jeszcze tego nie rozumiesz, ale może za kilka lat do tego dojrzejesz. Kluczem do zrozumienia jest ogarnięcie tego co próbował wytłumaczyć Esco.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ