Reklama vs rzeczywistość
Mnie dreczy ostatnio takie cos..
W d. mam tv ale czasem niefartem udaje mi sie ogaldanac jakis film.. polski..
I tak.. leci film leci film a nagle sobie uswiadamiam i dostrzegam ze co 5 minut jest wszystko tak grane zeby reklamowac jakis produkt.. a to okna drutexu.. a to orange.. a to nokia.. patrzac tak chwile przestaje sie widziec tresc filmu tylko jakas ziebe
masakra.. najczesciej te seriale..
Juz w filmie ciacho bylo o tym forexie i ciagle ten globex
to bylo dziwne..tak z branzy.. to sie jakos puszcza..
A ostatnio ogaldalem ten sam film przypadkiem.. w sumie mielam to gdzies co leci ale w jednym byla scena gdzie byl volkswagen a w drugim kia.. i to takie charakterystyczne zblizenie na logo..
Tak jak kiedys produty projektowali projektanci to teraz ksiegowi tak teraz w filmach zamiast rezyserow filmowych mamy rezyserow reklamowych..
Do d. by ci z reklama wejsc chcieli.. co za swiat..
Ciekawe kiedy wyjedzie jakas afera.. ze tam zamiast miesa jakies tanie GMO szlo..
W d. mam tv ale czasem niefartem udaje mi sie ogaldanac jakis film.. polski..
I tak.. leci film leci film a nagle sobie uswiadamiam i dostrzegam ze co 5 minut jest wszystko tak grane zeby reklamowac jakis produkt.. a to okna drutexu.. a to orange.. a to nokia.. patrzac tak chwile przestaje sie widziec tresc filmu tylko jakas ziebe

Juz w filmie ciacho bylo o tym forexie i ciagle ten globex

A ostatnio ogaldalem ten sam film przypadkiem.. w sumie mielam to gdzies co leci ale w jednym byla scena gdzie byl volkswagen a w drugim kia.. i to takie charakterystyczne zblizenie na logo..
Tak jak kiedys produty projektowali projektanci to teraz ksiegowi tak teraz w filmach zamiast rezyserow filmowych mamy rezyserow reklamowych..
Do d. by ci z reklama wejsc chcieli.. co za swiat..

Ciekawe kiedy wyjedzie jakas afera.. ze tam zamiast miesa jakies tanie GMO szlo..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- Yigrashill
- Stały bywalec
"zwykłe" lokowanie produktu, z tego co mi się "zauważyło" to przed danym filmem piszą, że program zawiera lokowanie produku. Jak razi to mozna olać. Jak się zmiejszy oglądalność takich filmów/programów to zrezygnują. (na rzecz zwykłych reklamreptile pisze:Mnie dreczy ostatnio takie cos..

Szkalujesz księgowychreptile pisze:Tak jak kiedys produty projektowali projektanci to teraz ksiegowi

no jak nie .. gdyby nie oni to projektanci doprowadzili by fabryki do bankructwo tworzac niezniszczalalne produktyLowcaG pisze: Szkalujesz księgowych Wink , na pewno nie księgowi.

http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU
Dodano po 1 minutach:
lolTo normalna rutyna, zobacz jak w serialach smarują Nutellą Very Happy grubawo smarują Very Happy
nie wiem.. pewno nasze dzieci uznaja kiedys ze to normalne i kiedys powiedza..tato.. to ty nie mailes lokowania w serialu...eee nuda..

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
ee ok, nie było tematu, po prostu czepiłem sięreptile pisze: gdyby nie oni to projektanci doprowadzili by fabryki do bankructwo tworzac niezniszczalalne produkty

Ale rozumiem przekaż, że finanse/optymalizacja/racjonalizacja kosztów (i ewentualnych przychodów) determinuje wiele wynalazków.
Nie było tematu
Swoją drogą w dobie dekoderów z nagrywaniem nawet nie zabieram się za program/film bez nagrania go przynajmniej te 20-30minut - żeby reklamy przewinąć.Ral1n pisze:Przychodzę do domu po pracy - włączam polszit - oglądam sobie normalnie reklamy jak człowiek ...a tu nagle film !!!![]()
![]()
Powiem szczerze, że praktycznie reklamy to od 4 lat widzę tylko w przerwie jakiegoś meczu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Cfaniak.Akhh pisze:Powiem szczerze, że praktycznie reklamy to od 4 lat widzę tylko w przerwie jakiegoś meczu.

3ba mieć dekoder...
...tyle rzeczy najróżniejszych kupiłem sobie w ostatnich latach ale dekoderu i tv nowego NIE.

Mój TV jest z 198x nie pamiętam - Soniacz ale odbiera elegancko... nie ma nawet złącz euro czy chinche... buehehe... tylko antena.

- Yigrashill
- Stały bywalec