kat odchylenia sredniej

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Esco »

reptile pisze:
skoro droga determinuje czas.. to co to za stwierdzenie o niezaleznosci skali?
Fakt zmiany wektoru nie dyskryminuje jakiegos wzorca bo to ten jest odniesieniem do perspektywy. Jakas schizma.. hehe
Droga jest taka sama wszędzie w tych samych jednostkach czyli w pipsach.
Tak jak na mapie. Jest podana skala i się przelicza cm-km - widać w epoce GPS już nikt o tym nie pamięta
:lol: .

W tym przypadku piksele na pips.

WindowHandle można pobrać uchwyt do okna

GetClientRect pobrać rozmiary w pikselach:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx

Tylko jak pobrać maksymalna widoczna cenę w oknie? jakieś pomysły?

Mi do głowy przychodzi tylko z czytywanie ceny z lini postawionych na krawędziach okna.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Post autor: reptile »

Esco pisze: Tylko jak pobrać maksymalna widoczna cenę w oknie? jakieś pomysły?
WindowPriceMax Min...
To juz było przerabiane.. jak pisalem jest wskaznik,sam tez pisalem rozne.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: LowcaG »

reptile pisze:szukajac wzorca ?
Wzorca? Jakiego wzorca? Coś błądzisz..
reptile pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Rok_%C5%9Bwietlny
kg na m^3 tez chcesz ? Very Happy
Rozumiem, że żartujesz? :wall: :):
Pozostawię bez komentarza...
(Nie, nie dam rady) Ty poważnie myślisz, że w tym linku jest jakieś przeliczanie czasu na odległość???? a kg ma m^3 możesz sobie darować, tak 1 m^3 wody to około 1000 kg ehh..)

reptile pisze:skoro droga determinuje czas.. to co to za stwierdzenie o niezaleznosci skali?
ehh... na jednej skali masz jednostkę czasu którą ilustrujesz w pixelach..
na drugiej skali masz cenę którą ilustrujesz także w pixelach...
czyli tłumaczysz sekundy na pixele i pipsy na pixele..dwie niezależne skale...

Narysuj sobie trójkąt, przypomnij jak sie liczy tangens, popatrz na jednostki...

reptile pisze:jaja se robisz.. a tu trzeba pinadze robic..

Za chwile zaczniesz sie pytac jak w bankach to robia ze 100$ to 0,07% ? Laughing

Albo ze z tymi kelvinami to bujda Laughing
O to samo chciałem zapytać, jaja sobie robisz, albo totalnie nie rozumiesz podstaw. Teksty o $ i procentach, kelvinach są..hm.. pominę . :wall:

reptile pisze:Fakt zmiany wektoru nie dyskryminuje jakiegos wzorca bo to ten jest odniesieniem do perspektywy. Jakas schizma.. hehe
hm....
reptile pisze:I nie czas to czas..bo zmiana potencjalu nie wymaga czasu tylko sily.Bo odleglosc A od B w wartosciach granicznych na stycznosci to odleglosc przyjmijmy 1 jako min.A styczna 0. Aze ktos wymyslil czas jak innym boga no coz... we like simple czy tam KISS
Jeszcze raz hm... widzę, że lubisz ostatnio puszczać potok "słówek" który nic nie znaczy w danym (tym) temacie...

Może jeszcze raz prosty przykład z tangensem...
Tg 45 stopni = 1 po prostu jeden, nie stopni, nie cm, nie czegokolwiek zwykłe jeden... (jeżeli tangens kąta X wynosi mniej niż jeden to kąt jest mniejszy niż 45% i odwrotnie).

Jeżeli mamy trójkąt prostokątny to dzielimy dwie wartości (nie muszę chyba pisać które boki) i jeżeli mamy zwykły wykres na kartce, to mamy dwie wartości wyrażone np. w cm. (mogą być w różnych np. cm i cale, ale trzeba je przekonwertować na wspólną jednostkę).
I jeżeli mamy trójkąt gdzie mamy stosunek przyprostokątnych 20 cm/ 10 cm to cm nam się skracają i w wyniku mamy 2, czyli kąt >45 stopni.

I teraz analogicznie, mamy np. 360 pipsów dzielone na 3600 sekund. i wychodzi 0,1 pip/sekundę... z tego jeszcze nie da się żadnego arctg wyliczyć.
To chyba już jasne.(W związku z tym nie ma żadnych sensownych stopni)

Czyli to co zawsze piszę dochodzimy do konwertowania pipsów na sekundy...
czy można przyjąć jakieś obiektywne wzorce? może w zależności od szerokości monitora i zooma jaki stosujemy przeważnie? Przyjąć w zasadzie możemy cokolwiek i nikt mi nie powie, że źle dobrałem, bo u niego nie wygląda to na 45 stopni..każdy może mieć swoje umowne "45 stopni"....nic tutaj naukowego nie da się praktycznie zstosować. Bo nie ma żadnego uniwersalnego wzorca...i tyle w temacie...

Czy to jakiś problem? Czy ja tam wiem... pisanie coś o kątach na wykresie typu 45 stopni nie ma żadnego sensu jeśli ktoś nie poda swojego przelicznika który może być dowolny i tylko tyle. Nachodzi mnie pytanie, po co mówić o jakimś 45 stopni skoro każdy może mieć swoje 45 stopni i nie wiadomo co to znaczy.. a np. powiedzienie... jeżeli cena wrosła o X pipsów na Y sekund (te pips/sekundy) to mamy silny trend wzrostowy i odwrotnie mały trend wzrostowy.. to coś mówi, a informacja ,ze przekroczyło 45 stopni tak na prawdę mówi nie wiele...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

LowcaG pisze: a informacja ,ze przekroczyło 45 stopni tak na prawdę mówi nie wiele...
to na postawie statystyki stwierdzasz ?
bo przyjmijmy ze linia trendu ma n stopni albo nie wazne ile ich ma.. i jak ta linie przelamuje to to tez nic nie mowi ?
pewnie ze se jaja robie bo ty tez.. przeciez dobrze wiem ze nie wiele ludzi zalapalo co chcial przekazac WDGann .. a teorie obala sie takimi pierodolami,ze u kazdego kat moze byc inny.. niestety wszystko stwierdzasz bez praktycznego sprawdzenia.. bo inaczej by tego wszystkiego nie bylo ;]
LowcaG pisze: Bo nie ma żadnego uniwersalnego wzorca...i tyle w temacie...
Wzorca na co ? Bo skoro GLine powstaje to widac jakis jest..jednak.. czyz nie ?
A to ze QM w mt4 uzaleznilo go na stale na kazdym tf to inna bajka.. ablo to ze ze nie stosuje sie sprawdzonego i dostosowanego wspolczynnika to tez inna.
LowcaG pisze:Czy to jakiś problem? Czy ja tam wiem... pisanie coś o kątach na wykresie typu 45 stopni nie ma żadnego sensu jeśli ktoś nie poda swojego przelicznika który może być dowolny i tylko tyle.
Wrzucilem ci linka i tam jest podany przelicznik.. ogolnie wszycy sie na nim opieraja.. jesli juz ktos uzywa innego to przeciez osobna kwestia..
Z linku wczesniejszego o FIbo i GL ktos wpisywal ciag Fibo i fascynowal sie tym :D
Są wzorce i jest użyteczne narzędzie.. ty negujesz :wink:

Dodano po 2 minutach:
LowcaG pisze:ehh... na jednej skali masz jednostkę czasu którą ilustrujesz w pixelach..
to tak jakby mnie interesowalo czy moje 2 pipsy to 10px czy 40px podobnie w kwestii grubości swiec :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

A zastanawialiście się co liczy MT4 w linii trendu pod kątem?

Liczą w pikselach tak jakby to było narysowane na kartce w milimetrach w czasach Ganna :lol:
reptile pisze:
LowcaG pisze:ehh... na jednej skali masz jednostkę czasu którą ilustrujesz w pixelach..
to tak jakby mnie interesowalo czy moje 2 pipsy to 10px czy 40px podobnie w kwestii grubości swiec :lol:
LowcaG ma 100% racji.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 22:36 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Esco pisze: LowcaG ma 100% racji.
ale co to zmienia?
A zastanawialiście się co liczy MT4 w linii trendu pod kątem?

Liczą w pikselach tak jakby to było narysowane na kartce w milimetrach w czasach Ganna Laughing
albo to ? :wink:

Obrazek
45 stopni w takim wydaniu od Low.. z gory rysuje mi wsparcie.. i jakos statystycznie lepiej to wypada od zwklych LT nawet w tym najporstszym wydaniu
:wink:

Dodano po 1 minutach:

Tak jak pisalem.. "1_do_1.png" problem jest wtedy gdy swiecy zabraknie ale realnie czas zawsze i wzorzec wszedzie da sie utrzymac..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Tig3r »

w tym zagadnieniu można chyba jedynie mierzyć ilość pips na czas (gdzie czas może być liczony rónież jako ilość świec)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tig3r pisze:w tym zagadnieniu można chyba jedynie mierzyć ilość pips na czas (gdzie czas może być liczony rónież jako ilość świec)
Tez tak myślę ponieważ czas jest tutaj dyskretny.

Z tym ze może to zupełnie inaczej wyglądać na ze skalowanym wykresie niż faktyczne wyliczenia ponieważ zienia się os ceny.

Do wyliczeń statystycznych bez wizualizacji w MT4 lub ze skala 1:1 można użyć pipsów i ilości świec.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 22:59 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:w tym zagadnieniu można chyba jedynie mierzyć ilość pips na czas (gdzie czas może być liczony rónież jako ilość świec)
mocne hehe..
reptile pisze:A czas ? Możę być astro Very Happy
Ale może to być ilość świec..
ale ja to jestem z innego swiata..

Swoja droga.. nie zastanawialo was jaki wspolczynnik czasu wyznacza wartosc?
Na bundach to widac tak,ze trzeba byc forexowym cepem,zeby nie widziec jakie to ma istotne znaczenie. Albo akcje..

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Tig3r »

reptile chyba za mało %% bo Cię nie rozumiem - zresztą nie pierwszy raz, piszesz coś co nie ma żadnego przekazu - tak jakbyś kończył zadnie w połowie i milkł..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ