"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Edek i long dlaczego tak a nie inaczej?

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na średnioterminowy trend wzrostowy na crossach z euro, z największym sygnałem na eur/gbp. SMA wskazuje moim zdaniem początek wzrostu, wejście zgodnie z systemem powinno być w piątek. Oczywiście, że nie ma pewności co do takiego wzrostu jak sobie obrałem, ale nie ma też pewności do twojej teorii bo jak sam mi sugerowałeś, to jest forex i nic nie jest pewne. W ciągu ostatnich dwóch tygodni euro atakowało poziom 1,300 aż 11 razy, dla mnie występuję więcej przesłanek za tym, że cena ponownie spróbuję sforsować 1,3370.
Poza tym ja patrzę w perspektywie tygodnia, ty patrzysz na jedną sesję
Na dobrą sprawę nikt z nas nie ma racji, rynek ma ją gdzieś :wink:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2012, 01:22 przez San Pellegrino, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Tak w ogóle to nie jesteśmy moim zdaniem w żadnym trendzie, to konsolidacja od 1,3000 do 1,3370 najbliższy ważny poziom do sforsowania to 1,3260 jeżeli przebijemy, mam szansę na swój TP
Cadermo jakie masz założenie dzienne i tyg na pipsy jeśli mogę spytać????

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

San Pellegrino pisze:Tak w ogóle to nie jesteśmy moim zdaniem w żadnym trendzie, to konsolidacja od 1,3000 do 1,3370
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

San Pellegrino pisze:Cadermo jakie masz założenie dzienne i tyg na pipsy jeśli mogę spytać????
Dzienny maksymalny zysk ustawiam sobie na 2 trafne wejścia.Tygodniowo celuję w 100-150 pips. Jest to dla mnie wynik godny pożądania :mrgreen:
rabit pisze:A dlaczego twoim zdaniem kolega uwaza ze nastapila zmiana trendu na D1 ?
Skoro liczy na przebicie SMA to znaczy na odwrócenie trendu..

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

No i SL wypaliły :wink:

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

I mnie wystopowało, nowego prezydenta się wystraszyli pewnie, plus jak widzę dane o produkcji w EU są słabe, szczególnie w NIemczech. Technicznie ja miałem rację ale Cadermo z Sorosem w piłkę grał w niedzielę i wiedział więcej od nas :D

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Na parach Jenowych ,mogą być odbicia .co sądzisz?Oczywiście czekam na sygnał ...

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

darko39 pisze:Na parach Jenowych ,mogą być odbicia .co sądzisz?Oczywiście czekam na sygnał ...
Darko za wcześnie na takie decyzje Geppy odbił na 38 fibo lekko w górę, wszystko jest możliwe, Miniek dał świetną sugestię aby nie grać w niedzielę i odpuszczać daytrading w poniedziałek, jego teoria się potwierdza. Czekamy na sygnał.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Sytuacja na rynku

Witam wszystkich

Przeglądałem wykresy przed chwilą i niestety niewiele widzę, ograniczyłem trochę ilość par i wyeliminowałem te ze spreadem 10 pips +
Uważam, ze potencjał na dziś ma EJ
Dlaczego uważam, ze buy to niezły pomysł
1. Cena po porannych spadkach wyraźnie cofnęła się do góry.
2. Na H4 mamy bardzo ładną formację bullish engulfing pattern sugerującą dalszy wzrost.
3. Mamy opór pod stopami

Obrazek

Obrazek

image hosting adult

Sama formacja na D1 może nie zachwycać, ale jeżeli jesteśmy w stanie postawić 30 pips (50 idealnie) jako SL to ten trade ma sens
Jeżeli macie inne sugestie to wrzucajcie

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Witam ,faktycznie że dzisiaj trudno zobaczyć wyraźny sygnał.

ODPOWIEDZ