"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Wczoraj na PW pisałem do SP odnośnie zagrania na FOIL. Zagranie zgodne ze strategią, wszystko wskazywało na to, że będą wzrosty i są wzrosty. W tej chwili ok 60 pipsów na plus, a SL ustawiony na 100 pipsów poniżej otwarcia (około końca dolnego cienia wczorajszej świecy). Uważam, że dojdzie do 105 tak jak 16.04.

Obrazek
image host

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

AUD/USD

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Sytuacja przedstawia się następująco:
1. Mamy wsparcie pod stopami
2. Mamy formację sugerującą wzrost + spinning top w roli głownej
3. Jesteśmy tuż powyżej 200SMA

Jeżeli nowa świeca otworzy się powyżej 10SMA mamy potencjalny long

Obrazek
gif hosting
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

EUR AUD postanowiłem zamknąć pozycję, aby wygrana nie przerodziła się w stratę. Wczorajsza świeca sugeruje spadki, dzisiejsza to potwierdza, myślę że trzeba zwijać żagle z palca......tym bardziej że w perspektywie nowa para, musze zrobic sobie miejsce do mojej trójki ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD/USD Jak zauważył SP tego nie można nie zagrać :) No bo jak nie teraz to kiedy? Wiem wiem forex to forex, ale reagując na sygnały jak dla mnie to pozycja obowiązkowa. Zagram dwie pozycje do TP1 i 2 jak na załączniku, a trzecią bez określonego TP......... oby wiatry sprzyjały!!

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD /USD zapomniałem dodać że SL pod dzisiejszą świecą

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD JPY - gdyby nie fakt, że mam w grze trzy pary to pewnie to zagranie poważnie brałbym pod uwagę. Fakt że najbliższy opór blisko, ale świeczki tygodniowe wskazują, że nie powinno z tym oporem być większych problemów.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Opór za około 50 pipsów więc nie ma co grać, to można traktować jako potwierdzenie zagrania na AUD/USD :)

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD USD

AUD /USD- no i powiało w dobrym kierunku :) TP1 osiągnięty. Pierwsza pozycja zamknięta. Przypominam, że zostały jeszcze dwie, 1. do TP2 i 2. bez określonego TP. Powinienem dzisiaj przesunąć zgodnie z moimi założeniami ( jak osiągam TP1, pozostałe pozycje SL przesuwam na BE ) stopa na BE a raczej ustawiłbym go trochę poniżej dzisiejszej świecy, ale niestety jak wróciłem z pracy rynek był już zamknięty......

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD JPY

AUD/JPY - Jeżeli ktoś skorzystał i ustawił SL pod świecą sygnałową niestety już jest na aucie ze startą, jeżeli SL pod pin-em to ciągle gra i naprawdę widzę tu potencjał zwłaszcza patrząc na świece tygodniowe....

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

CHF JPY

CHP/JPY - niestety trzecie podejście do SL i tym razem udane. SL przebity nieznacznie, ale 3 pozycje zamknięte na BE. Ogólnie para dała zysk pomimo osiągnięcia tylko TP1, dlatego nadal priorytetem będzie dla mnie wyznaczanie właśnie TP1 i przesuwanie kolejnych pozycji na BE po osiągnięciu TP1....... nie ma siły kiedyś do TP3 i wyżej musi coś polecieć :)

Na zakończenie tygodnia życzę wszystkim udanej majówki, i traderom zwłaszcza tym z TF 5 - 1H zasłużonego odpoczynku od wykresów.

ODPOWIEDZ