"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ko801 »

San Pellegrino pisze: Mam w ręku dwa potencjalnie dobre systemy, które mogą sporo ugrać ale nawet najlepszy system bez dyscypliny i profesjonalnego podejścia do handlu jest bezużyteczny.
Najwięcej problemów stwarzamy sobie sami, nie rynek czy broker.

Możesz pochwalić sie tym drugim systemem.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Dywergencje by San Pellegrino w zakładce z dziennikami zapraszam :wink:
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ko801 »

Nie widzę tego

Juz mam :) zaczytuje sie.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Czas na podsumowanie tygodnia, wiem że sesja jeszcze trwa ale mogę się tutaj pokusić o podliczenie zysków.
Tydzień niezwykle udany, szczególnie ostatnie trzy dni.
Zamierzam zostawić wszelkie otwarte pozycje przez weekend, myślę że Jen nie pokazał nam jeszcze wszystkiego
Myślę, że marek udowodnił swoją skuteczność, mówiąc krótko zrobiłem nim w tym tygodniu porażające 600 pipsów w tym 200 zrealizowane
Ten zrzut mówi wszystko, miłego weekendu nocne marki :wink:
Obrazek
image host

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

:clap: i równie udanego weekendu

kanku
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kanku »

Witam,
zostawiłes sobie AUDCHF na weekend czy zamknołeś?

kanku
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kanku »

Sorry powinno być "zamkąłeś", w sumie weeeeekend:)

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Witam ,SP jesteś ?Jeśli tak to może podzielisz się czy już w tym systemie widzisz zmianę trendu lub sygnały do korekty?

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Siemasz Darko
Wciąż mam otwarte pozycje z piątkowej wrzuty, wszystko zbliża się do TP jedyne co zamierzam trzymać to CJ bo ma jeszcze sporo do sufitu. Jeżeli trzymasz pozycję od jakiegoś momentu i masz już powiedzmy BE+10 a zrobiłeś rajd na 100 pips to albo zamykasz trade i bierzesz kasę albo zostawiasz go dalej jeżeli widzisz dalszy potencjał, dla mnie pary jenowe będą się umacniać dalej ten wzrost który zaczął się w środę to moim zdaniem druga noga po korekcie. Czekam na otwarcie rynku i zobaczę czy można coś zagrać. Zrealizuję zyski na Jenowych i zostawię po jednej pozycji.
MIniek na privie zasugerował nie granie w niedzielę, a czekanie do poniedziałku rano. Myślę, że to nie jest zły pomysł. W teorii system działa na zasadzie "set & forget" także tak go należy traktować.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Efekty zostawiania otwartych pozycji na weekend,żywy przykład ,więc wklejam dla początkujących :wink:
temal pisze:Nie wierzyłem do teraz... Własnie cena zeszła poniżej TP brak zlecenia i w dodatku bilans jest ujemy a powinienem 30 pipsów zarobić...

ODPOWIEDZ