NobleMarkets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
25%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
5
63%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
0
Brak głosów

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

s_zadora pisze:Zamiast przypuszczać lub strzelać proponuję sprawdzić czy to na pewno ta aplikacja Na przykład w FxPro, którego rachunki Pan sprzedaje.
Ale czy ja coś napisałem o FxPro? Korzystałem z wielu aplikacji do tradingu na iPada i iPhone'a. Wszystkie praktycznie niczym szczególnym nie różnią się od siebie. Mają wykresy, opcję Buy/Sell, SL, TP, chodzą tak samo szybko i stabilnie. Nieważne czy był to broker z Rosji, Cypru czy z UK.
Inna z jaką miałem do czynienia, która miała jakieś funkcje "nadto" jest platforma Dukasa. Więc nie czarujmy się tutaj...
s_zadora pisze:A to jest kłamstwo. MT4 to MT4 i nigdy nie pisaliśmy nic innego.
Z innego wątku...
s_zadora pisze:(tworzonych przez brokerów na własne zamówienie a następnie w bardziej lub mniej niezawodny i bezpieczny sposób łączonych z MT4), po iBossaFX można niewątpliwie spodziewać się typowej dla technologii MetaTradera stabilności pracy, szybkości działania i intuicyjności w obsłudze.
Dopiero produkt wyszedł, a już inne są "zawodne", a ta udostępniona przez Bosse nie - dokładnie to mnie wyjątkowo rozbawiło ;). Fakt, wyprzedzenie 1-dniowe to też wyprzedzenie... No i jak wcześniej napisałem, mimo testowania wielu przeróżnych "niepewnych" aplikacji na iOS nie zauważyłem problemu ze stabilnością czy bezpieczeństwem. Luzik Panowie :). Po prostu dalej żywię lekką urazę za te pamiętne multikonto... :D
Ok, może koniec, bo to wątek o NM.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Tak jak wcześniej wspominałem postanowiłem skorzystać z tej promocji 1000 PLN na start.
Przed podpisaniem umowy zadzwoniłem na infolinię i wypytałem czy na pewno na tym rachunku będą mikroloty. Powiedziano mi, że owszem choć będą się nazywać inaczej (mini). Wypytałem od razu o wielkości najmniejszego depozytu oraz wartość pipsów dla tych instrumentów i z informacji jakie uzyskałem jasno wynikało, że będą to typowe mikroloty.
Podpisałem umowę, wpłaciłem 1000 PLN i po kilku (sić!) dniach zadzwoniono do mnie do podając login i hasło.
I od razu ZONK.
Nie ma mikrolotów. Tylko miniloty (0.1) . Pewnie dla większego chaosu składając zlecenie trzeba zaznaczyć 1 lot. Można wybrać od 1 do 8 w lotach, które są minilotami.
Nie ma co. Wyjątkowo wiarygodny i uczciwy broker :lol:
Zmieniają warunki jeszcze w trakcie trwania krótkiego okresu promocji, albo celowo dezinformują.
Kwota promocyjna została dopisana do rachunku po około godzinie.
Zastanawiam się nad wypłaceniem kasy i zamknięciem rachunku bo uważam, że nie da się sensownie grać na minilotach przy 1750 PLN (1000 PLN własne i 750 jako bonus od brokera).
Przy czym warunki handlu nie są powalające.
Spread:
SnP = 7
DE 30 (Xetra) = 25
Oil Brent = 6
Gold = 1 $ (jedność przed przecinkiem - zaznaczam to bo nie wedzieć czemu kwotują złoto z dwoma miejscami po przecinku)
Eur/Usd = kwotują z pięcioma miejscami po przecinku więc spread jest zmienny i waha się od 1.5 pipsa do 2.2 oscylując najczęściej około 1.8 pipsa
Gbp/Usd = kwotują z pięcioma miejscami po przecinku więc spread jest zmienny i waha się od 2.5 pipsa do 3.2 oscylując najczęściej około 2.8 pipsa

Najgorzej jest jeśli chodzi o zlecenie oczekujące. Odległości na dwóch instrumentach są powalające :
SnP = 11
Oil Brent = 9
Natomiast na instrumentach poniższych wyglądają już nieźle :
DE 30 = 40
Gold = 12
Eur/Usd = 3
Gbp/Usd = 3

Waham się czy próbować zdobyć bonus czy lepiej od razu olać sprawę. Na pewno na ropie i złocie nie da się grać przy taki kapitale i takiej wielkości pozycji.
Gdyby można było wpłacić więcej to byłoby inaczej, ale warunki promocji jasno mówią, że można wpłacić tylko i wyłącznie 1000 PLN.
Jak zdecyduję się pograć to dam znać jak wygląda to dalej.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Szczególnie podoba mi się ta promocja Vip.
Fragment z regulaminu :

1. Przystąpienie do Promocji odbywa się według następującego porządku:
dokonanie w Okresie Promocji jednorazowo lub w wielu transzach wpłaty przez Uczestnika na Rachunek
Promocyjny Uczestnika Środków Pieniężnych w wysokości co najmniej 100.000,00 (sto tysięcy 00/100) złotych

2. Udział w Promocji polega na:
2) możliwości użyczenia na okres 12 (słownie: dwunastu) miesięcy przez Organizatora na rzecz Uczestnika
Urządzenia wraz z aplikacją mobilną

3) w przypadku użyczenia przez Organizatora na rzecz Uczestnika Urządzenia, zablokowaniu przez Organizatora
środków pieniężnych na Rachunku Promocyjnym Uczestnika w wysokości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące 00/100)

a) Nagroda - jeżeli sumaryczny wolumen obrotu na Rachunku Promocyjnym Uczestnika w ciągu 12
(słownie: dwunastu) miesięcy od dnia zawarcia Umowy Użyczenia wynosi co najmniej 250 (słownie:
dwieście pięćdziesiąt 00/100) Lotów, wówczas Urządzenie przechodzi na własność Uczestnika
nieodpłatnie, a Organizator odblokuje zablokowaną kwotę określoną w ust. 2 pkt. 3 na Rachunku
Promocyjnym Uczestnika;
b) sprzedaż Urządzenia - jeżeli sumaryczny wolumen obrotu na Rachunku Promocyjnym Uczestnika w
ciągu 12 (słownie: dwunastu) miesięcy od dnia zawarcia Umowy Użyczenia wynosi mniej niż 250
(słownie: dwieście pięćdziesiąt 00/100) Lotów, wówczas Urządzenie przechodzi na własność Uczestnika
odpłatnie, a Organizator pobierze zablokowaną kwotę określoną w ust. 2 pkt. 3 z Rachunku
Promocyjnego Uczestnika jako cenę za Urządzenie wraz z aplikacją mobilną

5. Uczestnik nie może dokonać zwrotu Urządzenia.

http://www.noblemarkets.pl/files/regula ... ji_vip.pdf

Po prostu promocja marzeń. Broker nawet nie ponosi żadnego ryzyka ani nic go to nie kosztuje.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Goldfinger

Nieprzeczytany post autor: Goldfinger »

MarioDM pisze:Po prostu promocja marzeń. Broker nawet nie ponosi żadnego ryzyka ani nic go to nie kosztuje.
Co się dziwisz Pan Czarnecki zawsze miał Taki styl.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

MarioDM pisze:Tak jak wcześniej wspominałem postanowiłem skorzystać z tej promocji 1000 PLN na start.
Przed podpisaniem umowy zadzwoniłem na infolinię i wypytałem czy na pewno na tym rachunku będą mikroloty. Powiedziano mi, że owszem choć będą się nazywać inaczej (mini).
A mi tam od razu powiedzieli ze niestety tylko miniloty. Wiec pewnie kwestia niedoimformowania sejlsow...

A promocja calkiem przyjemna sie wydaje :wink:

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Założyłem u nich konto promocyjne jeszcze chyba w lutym, papiery przywiózł kurier, wszystko ładnie, pięknie. Skontaktowali się ze mną po miesiącu albo dłużej, wcześniej zero odzewu czy papiery dotarły, jak dokonać przelewu(jestem noobem przecież). Zadzwonił do mnie chłopak i mówi ,, Zauważyliśmy, że Pan u nas ma konto i kończy się właśnie promocja my jeszcze będziemy do 17 w biurze to ma Pan ostatnią szansę żeby wpłacić pieniądze-dzwonili o 15. Nie należę do osób, które obwiniają brokera za wszystko co się da, ale Panowie z NM na litość boską, gdzie tu jest profesjonalizm się pytam??? Gdzie byliście przez ten miesiąc i czemu mój opiekun mnie nie poinformował o niczym???
Brokerzy po założeniu dema interesowali się moim losem bardziej niż wy po założeniu reala, nie wylewam żali, opisuję tylko mało profesjonalne podejście do klienta.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

No cos im szfankuje polityka.. to nie jedyny uchyb.. ktos se zapomnial.. a mzoe za malo ludzi maja ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Testował ktoś już NS Forex?
http://www.noblemarkets.pl/handel/rachunek/ns-forex

To ich platforma, czy tylko brandowana?

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

skrzat pisze:Testował ktoś już NS Forex?
http://www.noblemarkets.pl/handel/rachunek/ns-forex

To ich platforma, czy tylko brandowana?
Czyżby wprowadzili microloty???? :think:

Wątpię, że się cokolwiek poprawi :wink:
Mi od samego początku utrudniali handel. Najszybsze zlecenie weszło po bodajże 15s przy zagraniu 0,5 lota- Jednym słowem ten brok to jedna wielka porażka :cry:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam i pipsów życzę

ODPOWIEDZ