Tak jak wcześniej wspominałem postanowiłem skorzystać z tej promocji 1000 PLN na start.
Przed podpisaniem umowy zadzwoniłem na infolinię i wypytałem czy na pewno na tym rachunku będą mikroloty. Powiedziano mi, że owszem choć będą się nazywać inaczej (mini). Wypytałem od razu o wielkości najmniejszego depozytu oraz wartość pipsów dla tych instrumentów i z informacji jakie uzyskałem jasno wynikało, że będą to typowe mikroloty.
Podpisałem umowę, wpłaciłem 1000 PLN i po kilku (sić!) dniach zadzwoniono do mnie do podając login i hasło.
I od razu ZONK.
Nie ma mikrolotów. Tylko miniloty (0.1) . Pewnie dla większego chaosu składając zlecenie trzeba zaznaczyć 1 lot. Można wybrać od 1 do 8 w lotach, które są minilotami.
Nie ma co. Wyjątkowo wiarygodny i uczciwy broker
Zmieniają warunki jeszcze w trakcie trwania krótkiego okresu promocji, albo celowo dezinformują.
Kwota promocyjna została dopisana do rachunku po około godzinie.
Zastanawiam się nad wypłaceniem kasy i zamknięciem rachunku bo uważam, że nie da się sensownie grać na minilotach przy 1750 PLN (1000 PLN własne i 750 jako bonus od brokera).
Przy czym warunki handlu nie są powalające.
Spread:
SnP = 7
DE 30 (Xetra) = 25
Oil Brent = 6
Gold = 1 $ (jedność przed przecinkiem - zaznaczam to bo nie wedzieć czemu kwotują złoto z dwoma miejscami po przecinku)
Eur/Usd = kwotują z pięcioma miejscami po przecinku więc spread jest zmienny i waha się od 1.5 pipsa do 2.2 oscylując najczęściej około 1.8 pipsa
Gbp/Usd = kwotują z pięcioma miejscami po przecinku więc spread jest zmienny i waha się od 2.5 pipsa do 3.2 oscylując najczęściej około 2.8 pipsa
Najgorzej jest jeśli chodzi o zlecenie oczekujące. Odległości na dwóch instrumentach są powalające :
SnP = 11
Oil Brent = 9
Natomiast na instrumentach poniższych wyglądają już nieźle :
DE 30 = 40
Gold = 12
Eur/Usd = 3
Gbp/Usd = 3
Waham się czy próbować zdobyć bonus czy lepiej od razu olać sprawę. Na pewno na ropie i złocie nie da się grać przy taki kapitale i takiej wielkości pozycji.
Gdyby można było wpłacić więcej to byłoby inaczej, ale warunki promocji jasno mówią, że można wpłacić tylko i wyłącznie 1000 PLN.
Jak zdecyduję się pograć to dam znać jak wygląda to dalej.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.