Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zysk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

momencik, jak najbardziej te statystyki pasują, jestem nawet zaskoczony że wyszło aż 18 % zarabiających, prawda jest taka że gdyby na FX zarabiało 30, 50, 60% to nikt by nie pracował ;) niestety ale zawód dla wybranych, zdeterminowanych a w szczególności nie poddających się,
druga sprawa statystyki przegrywających w znacznej większości stanowią ludzie ktorzy omamieni reklama wpłacają jedno depo MC, drugie depo MC i sie poddają

Esco pisze:Nie muszą na nic wpływać. Wystarczy że dadzą wysokie lewarowanie.
strzał w samo sedno

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Spójrzcie na to z drugiej strony.

3 na 1000 osób zarabiją powyżej 10 k zł miesięcznie na etacie.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Ink. pisze:..........
strzał w samo sedno
Właśnie w ten sposób rodzą się mity jakoby wysoki lewar był samym złem i przyczyną wszelkich nieszczęść, kryzysów.

" To nic że sprzedaje w dołku a kupuje na górce, winny jest lewar bo gdyby był inny to byłbym już bogaty, skoro lewar to sprawka brokera to pewnie i on należy do tych parszywych pejsowatych spekulantów, żydów, masonów i cyklistów. To ich wina nie moja, wszyscy oni są w spisku i polują na mnie i moją rodzinę zniewalają nas rozsiewając chem....................................." - i dalej samo leci.

Dokładnie szansa dla nas na zdobycie ich pieniędzy.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

RoLudlum nie chodzi o to że wysoki lewar jest złym rozwiązaniem, jest bardzo dobrym rozwiązaniem ale dla doświadczonego gracza, ale gdy ktoś wplaca pierwsze depo to niestety lewar jest dla niego w większości przypadków zły, bo wali ile fabryka dala i nauczony że to super rozwiązanie bo na demo mu szło ;) lewarowania trzeba po prostu sie nauczyć, i nikt na nikogo nie poluję, ludzie sami sie proszą o porażkę:)

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

xpep pisze:jakie cechy posiada dobry trader? i z 10 minut wymienialem te cechy
Z ciekawości spytam, co im powiedziałeś? :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Rzecz w tym że w reklamach brokerzy zachęca wprost do gry na maksymalnym lewarze graczy którzy:
  • nie mają pojęcia jak działa,
  • nie mają żadnego planu awaryjnego nie dopuszczają do siebie możliwości porażki

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Wiadomo , że na forexie możliwości są nieograniczone ale trzeba poświecić kilka miesiecy , lat by nauczyć się zarabiać w sposób trwały i na przyzwoitym poziomie . Nie od razu Rzym zbudowano więc trzeba wierzyć w zwycięstwo i nie poddawać się . Kolejna kwestia to opanowanie samego siebie , w takim stopniu , żeby panować nad nerwami i nie rzucać się zbyt szybko do otwierania transakcji " bo rośnie".

Nikt nie chce żyć jak przeciętny Polak czy nawet taki dobrze zarabiający . Smutne jest , że większość pewnego dnia spojrzy i zobaczy , że żyje przeciętnie . Marzenia , cele są piękne a najbardziej boli zderzenie z szarą rzeczywistością .

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

oprósz lewarowania dla początkujących jest zabójcza też "chciwość", wiem na własnym przykładzie ile to razy zyskownej pozycji, zrobiło się BE co już nie rekompensowało wcześniejszych strat - nad pozbyciem się "chciwości" pracuje nadal :D z dobrym skutkiem ale ....
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

firex pisze:przykazania forexu:
1:kazdy mysli ze jest w tych 15%(5%)
2:po przeczytaniu paru ksiazek,utopieniu paru depo(ja tez:) myslimy ze mozemy zarobic zyjac jako trader...
3: zaczynamy myslec ze musimy pracowac zeby zyc(jak to ja...) ale nadzieje zostaja
4.w koncu dajemy sobie spokoj z fx,zrozpaczeni po kolejnych stratach
6.zamiast myslec o swojej psychice i psychice rynku skupiamy sie na technice i dalej probujemy?!?!?
7.nie zauwazyles ze nie ma pkt 5.
8.konczysz w wieku 75 lat na emeryturze 1400zl, przypominajac sobie płemieła D.T.

ps. jestem zrozpaczonym realista :p[kewl][czesc]
ps2.duza ilosc nas nadal mysli ze jest w 5% szczesliwcow mimo sygnalow z "rynku"
Oprócz nieba i piekła, istnieje jeszcze czyściec.

Dodano po 1 minutach:
mrk pisze:
xpep pisze:jakie cechy posiada dobry trader? i z 10 minut wymienialem te cechy
Z ciekawości spytam, co im powiedziałeś? :)
GOOGLE

Dodano po 4 minutach:
xpep pisze:
...
podsumowujac mam wrazenie ze szukaja nowych ktorzy nie maja pojecia o rynku tak aby dobrze wchloneli ich sposob na rynek
Znam jednego z traderów u nich. Nie podzielam twojego podsumowania. Jego droga do tej pozycji była długa i w zasadzie dużo wcześniej zaplanowana. Jak w dobrym tradingu.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

RoLudlum pisze:
Ink. pisze:..........
strzał w samo sedno
Właśnie w ten sposób rodzą się mity jakoby wysoki lewar był samym złem i przyczyną wszelkich nieszczęść, kryzysów.

" To nic że sprzedaje w dołku a kupuje na górce, winny jest lewar bo gdyby był inny to byłbym już bogaty, skoro lewar to sprawka brokera to pewnie i on należy do tych parszywych pejsowatych spekulantów, żydów, masonów i cyklistów. To ich wina nie moja, wszyscy oni są w spisku i polują na mnie i moją rodzinę zniewalają nas rozsiewając chem....................................." - i dalej samo leci.

Dokładnie szansa dla nas na zdobycie ich pieniędzy.
A dokładnie przez taki brak czytania ze zrozumieniem biorą się często kłótnie/awantury na nawi:)
Zrozumiałem to tak samo jak Ink,granie zbyt dużą pozycją,przez co najmniejszy możliwy SL zazwyczaj,który skutecznie czyści konto.Nastepnie przychodzi faza"gdzie nie ustawie SL to wycina" wiec jedzie się bez SL,i nie ważne czy 50 czy 200 dalej wycina.
Potem to już tylko jedno,drugie MC ...

Dlatego lewar,nie jest niczym złym dla osoby,która wie co robi.Ale jest jedną z głównych przyczyn- porażek nowicjuszy.

ODPOWIEDZ