Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Nie no, po prostu mam już za dużo do zrobienia. Żeby zdać musiałbym zapie***lać 24/7 przez następne 2 miesiące i i tak mała szansa by była na zdanie. Mam 3 przedmioty z 1 semestru + dokładnie wszystko z drugiego + nawet jakbym chodził do końca na wszystkie lekcje to i tak byłaby duża szansa, że miałbym ze wszystkiego testy klasyfikacyjne + już i tak mam 1 przedmiot w sierpniu Ja niestety nie jestem osobą, która jest w stanie chodzić codziennie do tej szkoły, bo po prostu nie dość, że mam problem ze wstawaniem to jeszcze szlag mnie trafia jak siedzę w tej szkole i tracę czas (bo niestety umówmy się ale szkoła to w 80/90% strata czasu) + denerwują mnie Ci ludzie w tej szkole i jeszcze męczy mnie świadomość, że mógłbym robić to co mi sprawia przyjemność i w dodatku jest dochodowe czyli forex. Żeby nie było to szkołę mam zamiar skończyć, żeby nikt mnie tu nie zjechał, że zamykam sobie drogi ewentualne, ale po prostu chce robić to co lubię a nie się męczyć. Zresztą jestem osobą, która się cholernie szybko uczy ale w warunkach indywidualnych. Dlatego załatwię sobie papier, że jestem zjebany i nauczanie indywidualne albo cku dzienne / weekendowe (na dziennych mam wtedy 3 dni na forex a na weekendowych 5 dni tygodniowo).

Tak czy inaczej opowiedziałem już historię mojego życia po części. Od jutra się biorę na poważnie (miało być od dzisiaj, ale wstałem o 12, bo nie mam budzika :P)

Ogólnie to dzisiaj mnie kabel oszukał, liczyłem na odbicie od ZL'ki na d1 i spadki, ale niestety się przeliczyłem. Ejek nadal jest dla mnie nie określony, waha się między 2 zl'ami na d1 a co do ejka to analiza w załączniku.

KlonMarcin A o której się kładziesz do łóżka, że nie możesz spać dłużej niż do 8?

+ Pytanie do wszystkich, od której warto (naszego czasu) być na rynku? 8 ? tak żeby posiedzie już chwilę przed tym ruchem, który zazwyczaj jest o 7 londyńskiego czasu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Midas pisze:+ Pytanie do wszystkich, od której warto (naszego czasu) być na rynku? 8 ? tak żeby posiedzie już chwilę przed tym ruchem, który zazwyczaj jest o 7 londyńskiego czasu?
Ja zawszę od 8 przed kompem ,często ruchy są właśnie kilka minut po 8 do wzięcia ,ale nie zawszę .
Midas pisze:Nie no, po prostu mam już za dużo do zrobienia. Żeby zdać musiałbym zapie***lać 24/7 przez następne 2 miesiące i i tak mała szansa by była na zdanie. Mam 3 przedmioty z 1 semestru + dokładnie wszystko z drugiego + nawet jakbym chodził do końca na wszystkie lekcje to i tak byłaby duża szansa, że miałbym ze wszystkiego testy klasyfikacyjne + już i tak mam 1 przedmiot w sierpniu Ja niestety nie jestem osobą, która jest w stanie chodzić codziennie do tej szkoły, bo po prostu nie dość, że mam problem ze wstawaniem to jeszcze szlag mnie trafia jak siedzę w tej szkole i tracę czas (bo niestety umówmy się ale szkoła to w 80/90% strata czasu) + denerwują mnie Ci ludzie w tej szkole i jeszcze męczy mnie świadomość, że mógłbym robić to co mi sprawia przyjemność i w dodatku jest dochodowe czyli forex. Żeby nie było to szkołę mam zamiar skończyć, żeby nikt mnie tu nie zjechał, że zamykam sobie drogi ewentualne, ale po prostu chce robić to co lubię a nie się męczyć. Zresztą jestem osobą, która się cholernie szybko uczy ale w warunkach indywidualnych. Dlatego załatwię sobie papier, że jestem zjebany i nauczanie indywidualne albo cku dzienne / weekendowe (na dziennych mam wtedy 3 dni na forex a na weekendowych 5 dni tygodniowo).
Zawsze możesz zdać egzaminy z poszczególnych klas i potem maturę. Mój kolega tak zrobił i zdał lepiej maturę niż większość osób z mojej byłej szkoły .Śmieszne ,ale prawdziwe. A uczył się sam :wink: Dodam ,że nie była to szkoła byle jaka ,tylko liceum z pierwszej 10 w moim mieście..
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, 17:40 przez Cadermo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Midas pisze:+ Pytanie do wszystkich, od której warto (naszego czasu) być na rynku? 8 ? tak żeby posiedzie już chwilę przed tym ruchem, który zazwyczaj jest o 7 londyńskiego czasu?
7-11 naszego czasu masz najlepsze ruchy jeśli idzie o skalp. Potem najlepiej przerwa i popołudnie po 15 :-) To statystyka, są dni że będzie inaczej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:Zawsze możesz zdać egzaminy z poszczególnych klas i potem maturę. Mój kolega tak zrobił i zdał lepiej maturę niż większość osób z mojej byłej szkoły .Śmieszne ,ale prawdziwe. A uczył się sam :wink: Dodam ,że nie była to szkoła byle jaka ,tylko liceum z pierwszej 10 w moim mieście..
Orientuje się ktoś jak to jest? Czy mógłbym zaliczyć 2 lata w ciągu 1 roku? Jest taka możliwość? Albo czy mógłbym powiedzmy (czysto hipotetycznie) nie chodzić do szkoły przez następny rok (byłbym akurat w wieku maturalnym) i napisać maturę po wcześniejszym napisaniu jakichś testów potwierdzających moją wiedzę z powiedzmy 2/3 klasy? Ktoś się zna na tym? Bo nad różnymi wariantami myślałem, a przydała by mi się jakaś osoba z wiedzą na ten temat.

Cadermo

Midas pisze:Orientuje się ktoś jak to jest? Czy mógłbym zaliczyć 2 lata w ciągu 1 roku? Jest taka możliwość? Albo czy mógłbym powiedzmy (czysto hipotetycznie) nie chodzić do szkoły przez następny rok (byłbym akurat w wieku maturalnym) i napisać maturę po wcześniejszym napisaniu jakichś testów potwierdzających moją wiedzę z powiedzmy 2/3 klasy? Ktoś się zna na tym? Bo nad różnymi wariantami myślałem, a przydała by mi się jakaś osoba z wiedzą na ten temat.
Nie wiem dokładnie ,ale powiem Ci jak on miał. On nie zdał 2 i 3 klasy i zdał w ciągu roku 2 i 3 klasę przez egzaminy i maturę od razu po zdaniu 2 i 3 klasy. Także w rok . Nie musisz chodzisz do żadnej szkoły ,tylko pojawiasz się na egzaminie i już ,w necie jest dużo o tym.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki, jakby ktoś miał jakąś większą wiedzę na ten temat to byłbym wdzięczny za jakieś info, a samemu poszukam w necie.

Wracając do tematu inwestowania...

Pokolorowałem sobie wykres:

Linie niebieskie (lt, zl, sr'y) to z weekly
Linie pomarańczowe to daily
Linie czewrone to h4
Linie czarne to h1

Uznałem, że uporządkuje sobie w głowie dzięki tym kolorom co się dzieje na wykresie.

I tu się pojawia moje pytanie do ludzi znających się na ZL.. Czy patrzycie na 2 odbicie? Zaznaczyłem 1 odbicie (piękny sygnał swoją drogą) i drugie też. Czy przy ewentualnym 2 dojściu do tej strefy nadal bierzecie ją pod uwagę jako miejsce zwrotu czy jest już ona dużo mnie ważna? Jeśli pojawiłby się sygnał na niższym tf'ie to gralibyście?

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?

Jest to ten sam wykres, ta sama LT tylko na jednym screenie jest na maksa oddalone, zaś na drugim screenie jest przybliżone w miarę mocno. Pokazuje nam to jak LT się przemieściła względem wykresu jedynie pod wpływem zmiany przybliżenia? Czy ja jestem jakiś upośledzony czy coś tu nie gra?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Midas pisze:KlonMarcin A o której się kładziesz do łóżka, że nie możesz spać dłużej niż do 8?
Najczęściej o 22.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Cadermo

No normalne. Świeca H1 zamyka się co godzinę ,a świeca na M5 zamyka co 5 minut ,czyli cena była tam ,ale świeca godzina zamknęła się niżej..
Nie wiem jak mam Ci to wytłumaczyć xD

Może tu będzie lepiej :
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=20006

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:+ Pytanie do wszystkich, od której warto (naszego czasu) być na rynku?
Od 6:30. Masz czas na przeanalizowanie nocnych ruchów, a często między 7 a 8 sporo się dzieje - końcówka sesji azjatyckich.

ODPOWIEDZ