Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze: SL zamiast dać większy (około 20 pipsów z małym hakiem) to dałem 15, bo to kolejna "maksymalna" bariera SL'owa w moim mózgu
Staraj się wchodzić w setupy z dokładnością a nie na pałę to wtedy nie Będziesz musiał dawać większego SL'a. Po za tym skalpujesz czy grasz daytrading?
bo jak to drugie to rozumiem ,że dajesz większego SL'a rzędu 20-30p.

p.s Cadermo ostatnie Twoje wejście identyczne jak moje :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

mandrejk pisze:Staraj się wchodzić w setupy z dokładnością a nie na pałę to wtedy nie Będziesz musiał dawać większego SL'a. Po za tym skalpujesz czy grasz daytrading?
bo jak to drugie to rozumiem ,że dajesz większego SL'a rzędu 20-30p.
Dokładnie . Dlatego jeśli lubisz małe SL rzędu 5-15 pips maks. to musisz wchodzić najlepiej na szczytach/dołkach . Takie zagrania są oczywiście trudniejsza od zagrań np. na przebicia,przy których taki SL co opisałem również może się sprawdzać ,ale rzadziej niż na odbiciach. Dokładność wejścia w pozycję jest rzeczą bardzo ważną :wink: O wyjściach się nie wypowiem ,bo stosuję stałe TP.
mandrejk pisze:p.s Cadermo ostatnie Twoje wejście identyczne jak moje Smile
:564:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Mało skalpuję ostatnio, taki szybki skalpik.

Ps

Pozycja o mały włos nie zakończyła się klęską przez złe ustawienie TP :/ Na szczęście w porę się zreflektowałem.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

...koniec na dziś ejek +18p kabel -6 i BE, jak dla mnie rynek dziś chodzi nie w moją stronę :)
pozdro dla wszystkich.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzisiaj w ogóle sobie nie radzę, przesrałem 4$. W ogóle rynek nie lata tak jak chciałbym, żeby latał. Może coś pod wieczór zagram, jak na razie koniec, bo w ogóle mi nie idzie. 2x udupiłem na Kablu i 2x na edku. Powinienem przestać wcześniej. Swoją drogą znów wstałem o 12 zamiast o 8, tak to może bym coś lepiej złapał. Jutro pobudka o 8 i jazda od rana, bo jak wchodzę na forum i patrzę, że połowa forumowiczów kończy już z ładnym zyskiem, był już ładny ruch a ja siadam dopiero do wykresu, to mnie szlag trafia.

Cadermo

Midas pisze: Może coś pod wieczór zagram, jak na razie koniec, bo w ogóle mi nie idzie. 2x udupiłem na Kablu i 2x na edku. Powinienem przestać wcześniej. Swoją drogą znów wstałem o 12 zamiast o 8, tak to może bym coś lepiej złapał.
Może warto wprowadzić maksymalną ilość strat ? To uchroni Cie od takich złych myśli ...

Domyślam się ,że siadasz dopiero do kompa po szkole ,ale nie masz na to wpływu ,więc nie warto się denerwować ,że inni mogą od 8 trejdować ,a Ty nie ,bo to i tak nic nie zmieni ,tylko pogorszy sprawę .

Głowa do góry ,przyjdą wakację to wystartujesz z potężnym zapasem sił ,kapitału i masą doświadczenia !

Pozdrawiam

PS. Swoją drogą cieszę się ,że nie ukrywasz swojego wieku i nie próbujesz wciskać kitu innym jak Vinci ,duży plus dla Ciebie !

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

I tak już nie zdałem, więc teraz czas się zająć na poważnie forexem i dopiero od września znowu szkoła. Żeby nie było to nie zdałem z lenistwa i opierdalania się (w tym semestrze miałem z 20-30 godzin obecnych) a nie z powodu forexu, dlatego skoro i tak zawaliłem rok to warto by było wstawać jak człowiek pracujący a nie o 12.

Cadermo, nie chciałbyś czegoś więcej napisać nt. Twojego systemu ? Z czystej ciekawości się pytam.

ps. Czemu miałbym ukrywać swój wiek?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Midas pisze:Swoją drogą znów wstałem o 12 zamiast o 8

szkoła chyba nie skoro zaspał do pracy ;-)

ej, może zdasz jeszcze, swego czasu miałem okres że każdy chciał mnie udupić po wagarach prawie 2 miesięcznych, ale się udało :-)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Microbi pisze:Midas napisał:
Swoją drogą znów wstałem o 12 zamiast o 8
Nie wyobrażam sobie spania dłużej niż do 8 - po prostu nie mogę - nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można spać do 12 :shock:

:mrgreen:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Cadermo

A to już sam nie wiem i proszę Midasa o sprostowanie w takim razie moich słów. Gdzieś przeczytałem ,że jeszcze chodzisz do szkoły ,że zawaliłeś rok (może mi się pomyliłeś z kimś innym z forum) . Jeśli się pomyliłem to przepraszam i zwracam honor ! Pozdrawiam serdecznie

Ten cytat :
Midas pisze:Niestety w ten rok szkolny zawaliłem z powodu swoje lenistwa i opierdalaningu, czego w sumie nie żałuję jakoś strasznie, bo poczyniłem postępy w tym z czym chce wiązać swoją przyszłość Smile Od jutra zatem zwiększam ilość ( O ILE JAKOŚĆ BĘDZIE ODPOWIEDNIA) transakcji i ogólnie czasu spędzanego przed wykresem.
Oczywiście Midas nie myśl ,że jakoś tym podpadłeś ,czy coś ,wręcz przeciwnie. Ludzi ,którzy nie ściemniają traktuje się na poziomie i ma się do nich szacunek i Ty z pewnością do takich należysz ! Pozdrawiam ponownie!

ODPOWIEDZ