Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

więc na co czekasz, wydobadz je z podswiadomosci i swiadomie spisz na kartce, przylep koło monitora
Masz rację. Tak muszę zrobić.
Zaczep gumke recepturke koło nadgarstka i za każdm razem kiedy przez myśl Ci przejdzie zajecie pozycji bez zasad strzel sobie
\
:lol: doskonałe ;)
I czegoś przez ten rok się nauczyłeś
No właśnie. Coś tam jest w tej bani!

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

I jeszcze jedno ode mnie, bądź pewny siebie i unikaj zwrotów: "coś tam" oraz "jakieś". :)
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Do końca miesiąca zostało: 318h 11m

Dziś dwa dobre sygnały mnie ominęły i dwa SL dorwały. W sumie -30 pips.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Do końca miesiąca zostało: 317h 54m

Dzisiejszy dzień rozpisany poziomami fibo. Czyżby kolejny przypadek? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mateuszkaj
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mateuszkaj »

Czy nie sądzisz że nie rozsądne jest testowanie i eksperymentowanie z fibo kiedy masz ostatnie 200 zł na koncie ? Nie lepiej będzie powrócić do poprzednich systemów i starać sie ograniczać straty i jeszcze troche pograć ? Moim zdaniem eksperymentowanie z kolejnym systemem jest bezsensowne , wydaje mi się że każdy system na początku przynosi straty i dopiero potem zaczynamy wychodzić na + ponieważ czym dłużej gramy jednym systemem tym więcej o nim wiemy i co za tym idzie nasze pozycje są bardziej dokładne . Trening czyni mistrza , nie opanujesz fibo grając tydzień , do tego potrzeba miesięcy . Takie jest przynajmniej moje zdanie , powodzenia .

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witaj,

Dziękuję za uwagę.
Fibo w istocie używam pomocniczo od wielu miesięcy, ale z Fibo problem jest taki, że nie bardzo wiadomo, jak je wyznaczać i dlaczego działa. Na historii widać bardzo ładnie, jak rynek chodzi po poziomach, ale ciężko to przenieść na prawą stronę.
Te fibony, to tylko "eksperyment". Nie patrzyłem dziś na nie i nie wszedłem w miejscu, gdzie poszybowała cena ładnie do góry, ponieważ głównym wyznacznikiem są dla mnie ZL. Póki co, te poziomy mogą mi najwyżej służyć, jako poziomy orientacyjne.i/lub potwierdzenia.

Przyznasz chyba natomiast, że efekty są warte uwagi? ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Do końca miesiąca zostało: 303h 36m

Macie rację. Wczoraj nie miałem zbyt wiele czasu na grę dlatego dzisiaj spiszę sobie zasady dokładnie i zrobię manewr z gumką recepturką :lol:

Oczywiście wypiszę je tutaj.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edek jest w klinczu.
Presja od góry i potężny popyt na dole. Ostatnie dwa dni były tego świetnym wyrazem. Pierw zjazd i wjazd, a wczoraj marazm. Co jest istotne, to duże nagromadzenie poziomów w okolicach 179-186. Są tam trzy fibo (zeszły tydzień, poniedziałek i wczorajszy). Układ świec z początku tygodnia sugeruje silny ruch, jednak trudno przewidzieć kierunek. Ciekawe tylko czy i który poziom padnie pierwszy ;).
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut, * Euro-dollar; $1.3040, $1.3050, $1.3100, $1.3200
Powodzenia towarzysze!

mateuszkaj
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mateuszkaj »

No widać że efekty są . Wiesz dla mnie z fibo jest jak z linią trendu są to linie które sami rysujemy i które tak naprawde fx ma je w dupie , to że czasem nam sie od nich odbije to raczej czysty przypadek niż skuteczność tego systemu . Dobrze że wspomagasz sie tylko fibo a nie używasz go jako głownego wyznacznika otwierania pozycji . Powodzenia :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dla mnie Fibo to linie, w oparciu o które nawiguje duży kapitał :).

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

+19 za S na edku.

Myślę, że wrócimy do podstawy świecy H1 i dopiero zjedziemy w dół w okolice .3030

ODPOWIEDZ